Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.
Oscar 2020, lista câștigătorilor: Cel mai bun film - „Parasite”, Cel mai bun regizor - Bong Joon Ho; Cel mai bun actor - Joaquin Phoenix; Cea mai bună actriță - Renée Zellweger
Filmul „Parasite”, în regia lui Bong Joon Ho a luat Oscarul 2020 pentru cel mai bun film, la cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar care a avut loc duminică seară, la Los Angeles. O veritabilă surpriză și o premieră: e pentru prima oară când un film străin într-o limbă alta decât engleza ia cel mai râvnit trofeu. În momentul anunțării de către Jane Fonda a marelui câștigător, „Parasite” luase deja Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, Oscarul pentru regie și Oscarul pentru scenariu original.
Previzibil, cel mai bun actor într-un rol principal a fost desemnat Joaquin Phoenix, pentru rolul din „Joker”, iar premiul pentru cea mai bună actriță l-a luat Renée Zellweger pentru „Judy”.
Prima surpriză a serii a fost premiul pentru regie luat de Bong Joon Ho, pentru „Parasite”, în fața lui Sam Mendes, „1917”, favoritul predicțiilor, dar și în fața „monștrilor sacri” Scorsese și Tarantino. Regizorul coreean l-a omagiat, de altfel, pe Scorsese, aflat în sală, despre care a spus că i-a studiat filmele în școală și pe Tarantino, căruia i-a mulțumit pentru încredere și promovarea filmului său în Statele Unite.
Bong Joon-ho și Kang-ho Song, în momentul în care „Parasite” a fost anunțat drept marele câștigător la Oscar 2020 (Foto: Guliver Getty Images)
Comentariul lui Cristian Tudor Popescu, despre „Parasite”: „Mi-a plăcut de la început ideea asta de parazit, modul în care indivizi din partea de jos a societății se insinuează în partea de sus, parazitându-i pe cei bogați, pe cei sofisticați. Ideea este veche, dar e foarte bine tratată această insinuare, în mod original, în scenariu. Și finalul l-am interpretat a doua oară în cheie de Grand Guignol. Grand Guignol sunt niște spectacole, se desfășurau în Franța, pe vremuri, spectacole în care se smulgeau brațe, se retezau capete, extrem de violente, dar atât de violente încât lumea râdea. Știți ce mai are interesant?...” Continuarea aici
Cel mai bun film: „Parasite”
Foto: IMDB
Nominalizați:
„Ford v Ferrari” (producători Peter Chernin, Jenno Topping şi James Mangold)
„The Irishman” (producători Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Emma Tillinger Koskoff)
„Jojo Rabbit” (producători Carthew Neal, Taika Waititi şi Chelsea Winstanley)
„Joker” (producători Todd Phillips, Bradley Cooper şi Emma Tillinger Koskoff)
„Little Women” (producător Amy Pascal)
„Marriage Story” (producători Noah Baumbach şi David Heyman)
„1917” (producători Sam Mendes, Pippa Harris, Jayne-Ann Tenggren şi Callum McDougall)
„Once Upon a Time... in Hollywood” (producători David Heyman, Shannon McIntosh şi Quentin Tarantino)
„Parasite” (producători Kwak Sin Ae şi Bong Joon Ho)
Cea mai bună actriţă: Renée Zellweger, „Judy”
Nominalizate:
Cynthia Erivo, “Harriet”
Scarlett Johansson, “Marriage Story”
Saoirse Ronan, “Little Women”
Charlize Theron, “Bombshell”
Renée Zellweger, “Judy”
Cel mai bun actor: Joaquin Phoenix, „Joker”
Nominalizați:
Antonio Banderas, „Dolor y gloria”
Leonardo DiCaprio, „Once Upon a Time... in Hollywood”
Adam Driver, „Marriage Story”
Joaquin Phoenix, „Joker”
Jonathan Pryce, „The Two Popes”
Cel mai bun regizor: Bong Joon Ho, „Parasite”
Nominalizați:
Martin Scorsese, „The Irishman”
Todd Phillips, „Joker”
Sam Mendes, „1917”
Quentin Tarantino, „Once Upon a Time... in Hollywood”
Bong Joon Ho, „Parasite”
Cea mai bună actriţă în rol secundar:Laura Dern, „Marriage Story”
Nominalizate:
Kathy Bates, Richard Jewell”
Laura Dern, „Marriage Story”
Scarlett Johannson, „Jojo Rabbit”
Florence Pugh, „Little Women”
Margot Robbie, „Bombshell”
Cel mai bun actor în rol secundar: Brad Pitt, „Once Upon a Time... in Hollywood”
In 2004 eram complet plictisit si dezamagit de "cultura" din Romania. Desi am fost crescut in Rm.Valcea. am fost putin prea destept sa nu vad ca se desfasoara aceeasi piesa de teatru dar cu alti actori, in aceeasi prostie, in Romania, ani dupa ani,... la nesfarsit.
Atunci am hotarat ca este "impetuos" necesar sa-mi bag "ceva" in cultura de neanderthal in care am crescut...
Va doresc succese in a schimba tevile de apa prin Bucuresti... De la asta la succes in business este multa distanta...
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Atunci am hotarat ca este "impetuos" necesar sa-mi bag "ceva" in cultura de neanderthal in care am crescut...
Va doresc succese in a schimba tevile de apa prin Bucuresti... De la asta la succes in business este multa distanta...