Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Papa Francisc va folosi un papamobil Dacia în timpul vizitei sale în România

PapaLoganul

Papa Francisc, coborând dintr-un Logan la Aeroportul Internațional Zvartnots, din Yerevan, Armenia, în iunie 2016. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Anadolu Agency/Getty Images. 

În timpul vizitei sale în România, Papa Francisc va folosi un vehicul Dacia. „În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa, Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster în cadrul vizitei sale în România”, se arată într-un răspuns al Direcției de Comunicare Groupe Renault România pentru Republica.

Reprezentanții Groupe Renault România nu au dorit să facă nicio precizare referitoare la eventualele modificări ale vehiculului destinat Suveranului Pontif. Primele informații legate de tipul de mașină pe care Papa Francisc o va utiliza în România au apărut în urmă cu două luni. Invitat în acea perioadă în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, episcopul greco-catolic Mihai Frățilă a comentat: „Am auzit despre această surpriză care urmează să exprime pecetea românească a acestei vizite, cred că e un lucru foarte simpatic”, a spus acesta . 

Nu este singura situație în care Sanctitatea Sa a ales un autoturism din familia Dacia. În timpul vizitei pe care a făcut-o în Armenia, în anul 2016, Suveranul Pontif a călătorit într-un Logan, fabricat sub brandul Renault. Când jurnaliștii armeni l-au întrebat pe ofițerul de presă al Sfântului Scaun de ce Papa nu călătorește cu un Range Rover, un Bentley sau cu o mașină blindată, acesta le-a răspuns că suveranul vrea să trăiască o viață apropiată de a oamenilor simpli, iar o mașină de lux simbolizează puterea și bogăția.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Ce spune Preacurvitul Daniel despre asta?
    • Like 0
  • dan check icon
    Papa nu a invatat nimic de la Preafericitul Daniel , cum sa mergi cu Dacia cand esti ditamai seful bisericii , asta vrea sa iasa ca prostul din biserica vorba unui clasic in viata.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult