Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Papa Francisc va folosi un papamobil Dacia în timpul vizitei sale în România

PapaLoganul

Papa Francisc, coborând dintr-un Logan la Aeroportul Internațional Zvartnots, din Yerevan, Armenia, în iunie 2016. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Anadolu Agency/Getty Images. 

În timpul vizitei sale în România, Papa Francisc va folosi un vehicul Dacia. „În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa, Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster în cadrul vizitei sale în România”, se arată într-un răspuns al Direcției de Comunicare Groupe Renault România pentru Republica.

Reprezentanții Groupe Renault România nu au dorit să facă nicio precizare referitoare la eventualele modificări ale vehiculului destinat Suveranului Pontif. Primele informații legate de tipul de mașină pe care Papa Francisc o va utiliza în România au apărut în urmă cu două luni. Invitat în acea perioadă în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, episcopul greco-catolic Mihai Frățilă a comentat: „Am auzit despre această surpriză care urmează să exprime pecetea românească a acestei vizite, cred că e un lucru foarte simpatic”, a spus acesta . 

Nu este singura situație în care Sanctitatea Sa a ales un autoturism din familia Dacia. În timpul vizitei pe care a făcut-o în Armenia, în anul 2016, Suveranul Pontif a călătorit într-un Logan, fabricat sub brandul Renault. Când jurnaliștii armeni l-au întrebat pe ofițerul de presă al Sfântului Scaun de ce Papa nu călătorește cu un Range Rover, un Bentley sau cu o mașină blindată, acesta le-a răspuns că suveranul vrea să trăiască o viață apropiată de a oamenilor simpli, iar o mașină de lux simbolizează puterea și bogăția.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Ce spune Preacurvitul Daniel despre asta?
    • Like 0
  • dan check icon
    Papa nu a invatat nimic de la Preafericitul Daniel , cum sa mergi cu Dacia cand esti ditamai seful bisericii , asta vrea sa iasa ca prostul din biserica vorba unui clasic in viata.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult