Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Papa Francisc va folosi un papamobil Dacia în timpul vizitei sale în România

PapaLoganul

Papa Francisc, coborând dintr-un Logan la Aeroportul Internațional Zvartnots, din Yerevan, Armenia, în iunie 2016. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Anadolu Agency/Getty Images. 

În timpul vizitei sale în România, Papa Francisc va folosi un vehicul Dacia. „În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa, Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster în cadrul vizitei sale în România”, se arată într-un răspuns al Direcției de Comunicare Groupe Renault România pentru Republica.

Reprezentanții Groupe Renault România nu au dorit să facă nicio precizare referitoare la eventualele modificări ale vehiculului destinat Suveranului Pontif. Primele informații legate de tipul de mașină pe care Papa Francisc o va utiliza în România au apărut în urmă cu două luni. Invitat în acea perioadă în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, episcopul greco-catolic Mihai Frățilă a comentat: „Am auzit despre această surpriză care urmează să exprime pecetea românească a acestei vizite, cred că e un lucru foarte simpatic”, a spus acesta . 

Nu este singura situație în care Sanctitatea Sa a ales un autoturism din familia Dacia. În timpul vizitei pe care a făcut-o în Armenia, în anul 2016, Suveranul Pontif a călătorit într-un Logan, fabricat sub brandul Renault. Când jurnaliștii armeni l-au întrebat pe ofițerul de presă al Sfântului Scaun de ce Papa nu călătorește cu un Range Rover, un Bentley sau cu o mașină blindată, acesta le-a răspuns că suveranul vrea să trăiască o viață apropiată de a oamenilor simpli, iar o mașină de lux simbolizează puterea și bogăția.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Ce spune Preacurvitul Daniel despre asta?
    • Like 0
  • dan check icon
    Papa nu a invatat nimic de la Preafericitul Daniel , cum sa mergi cu Dacia cand esti ditamai seful bisericii , asta vrea sa iasa ca prostul din biserica vorba unui clasic in viata.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult