Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Papa Francisc va folosi un papamobil Dacia în timpul vizitei sale în România

PapaLoganul

Papa Francisc, coborând dintr-un Logan la Aeroportul Internațional Zvartnots, din Yerevan, Armenia, în iunie 2016. FOTO: Vahram Baghdasaryan/Anadolu Agency/Getty Images. 

În timpul vizitei sale în România, Papa Francisc va folosi un vehicul Dacia. „În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa, Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster în cadrul vizitei sale în România”, se arată într-un răspuns al Direcției de Comunicare Groupe Renault România pentru Republica.

Reprezentanții Groupe Renault România nu au dorit să facă nicio precizare referitoare la eventualele modificări ale vehiculului destinat Suveranului Pontif. Primele informații legate de tipul de mașină pe care Papa Francisc o va utiliza în România au apărut în urmă cu două luni. Invitat în acea perioadă în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, episcopul greco-catolic Mihai Frățilă a comentat: „Am auzit despre această surpriză care urmează să exprime pecetea românească a acestei vizite, cred că e un lucru foarte simpatic”, a spus acesta . 

Nu este singura situație în care Sanctitatea Sa a ales un autoturism din familia Dacia. În timpul vizitei pe care a făcut-o în Armenia, în anul 2016, Suveranul Pontif a călătorit într-un Logan, fabricat sub brandul Renault. Când jurnaliștii armeni l-au întrebat pe ofițerul de presă al Sfântului Scaun de ce Papa nu călătorește cu un Range Rover, un Bentley sau cu o mașină blindată, acesta le-a răspuns că suveranul vrea să trăiască o viață apropiată de a oamenilor simpli, iar o mașină de lux simbolizează puterea și bogăția.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Ce spune Preacurvitul Daniel despre asta?
    • Like 0
  • dan check icon
    Papa nu a invatat nimic de la Preafericitul Daniel , cum sa mergi cu Dacia cand esti ditamai seful bisericii , asta vrea sa iasa ca prostul din biserica vorba unui clasic in viata.
    • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult