Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Partidul lui Victor Ponta mai racolează un fost prim-ministru din PSD: după ce a fost debarcat de Liviu Dragnea, Mihai Tudose pleacă din partid

Victor Ponta

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Deputatul Mihai Tudose a demisionat marți din PSD și a anunțat că se înscrie în Pro România, partidul lui Victor Ponta. Tudose spune că demisia sa din PSD vine „ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara”.

Mesajul lui Mihai Tudose:

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat.

Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” ...

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer...

Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Ce transfer de senzatie !!! Tudose se crede Cristiano Ronaldo !!?? Nici macar Usein Bolt care isi cauta echipa de fotbal dupa ce a abandonat atletismul nu este.Ponta face acum exact ce facea nasul sau Oprea in 2009 !!! Oprea care il oinfiera pe ponta cu celebra fraza "i-am dus copilul la biserica....", pentru ca apoi Ponta sa il numeasca vicepremier si apoi premier !!!!!!!Are PSD -il asta niste oameni in conducere ca iti vine sa spui ca multe nulitati ajung la niste functii asa de mari ca nu mai ai nicio pretentie de la ei.
  • Like 0
 • O fi bine să ne bucurăm că se îngroașă rindurile la Pro România? Dacă ne amintim, lucruri bune n a făcut nici Ponta ; și el și a adus prieteni în guvern, și el apărea des la TV cu diverse aberații.... Are prieteni președinți în Serbia și Turcia de la care n are de nvățat lucruri bune, a fost și el acuzat și a avut dosar.... Așa că prea mare bucurie nu este. Și apoi, cei care vin, nu sunt tot psd iști? Nu vin cu aceleași idei? Poate crede cineva că își vor schimba năravul? Aș vrea să nu mă dezamăgească partidele USR și PLUS formate din tineri liberi și frumoși, școliți, ambițioși, luptători, cu alte viziuni asupra vieți. Sunt alături de ei și mi as dori să ducă o luptă umăr la umăr împotriva acestui dușman al României - PSD (și Alde)
  • Like 0
 • fc check icon
  Ponta Victor a dovedit că este un detracat moral. a crede minciuna politicii, cum că morala nu are ce căuta în politică, înseamnă a ne autodistruge. o problemă dureroasă este lipsa de replică în imediat a proverbului „pomul după roade se cunoaște”. ce faci când ”prostimea” nu mai poate decela între roadele rele și roadele bune? când răul este în înaintea-i și ea, prostimea, crede ce i se livrează advertorial: ia! cumpără! e bun, e proaspăt! ce faci când omul de rând nu mai vede relele făcute de cei ce se propun pe ei înșiși sau sunt jalnice marionete ale altora, mult mai răi, mai otrăvitori? da, punctul zero, al echilibrului între valorile + și -, standardul moral, expresia lui legiferată, toate au fost atacate de virusul corupției. dar principiile te salvează în ceață. doar ele. exact Principiile, pe care poporul român încă nu le-a descoperit, nu lebănuie, și nu le va visa prea curând. adecă propria-i salvare. nu a sa, a viitorului său... copiii, nepoții și ceilalți de după ei, care ne vor disprețui.
  • Like 0
 • Spre deosebire de Grindeanu,Tudose nu a primit nimic de la nasul Dragnea asa ca a redescoperit valori in care credea si peste care se asternuse praful.Nu a facut decat sa sufle usor si acele valori au reaparut,dand lumina chipului sau obosit de atata grija pentru tara.
  • Like 1
 • Spre deosebire de Grindeanu,Tudose nu a primit nimic de la nasul Dragnea asa ca a redescoperit valori in care credea si peste care se asternuse praful.Nu a facut decat sa sufle usor si acele valori au reaparut,dand lumina chipului sau obosit de atata grija pentru tara.
  • Like 0
 • Jigodia Ponta incepe sa retraiasca, din moment ce Potaile Dragnea si Tariceanu isi fac de cap pe aici prin jungla dominata de JAVRE.
  • Like 2
 • De fapt sunt foarte mulți pesediști care mai rămân în psd sperând că mai prind vreun os de ros.....realitatea dragnistă e cu totul alta! Speranțe deșarte...
  • Like 1
 • Ce față de memă are Mickey Mouse în poza aia...
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult