Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Paula Seling, „În fața ta”: M-am uitat la serialul „Cernobîl”, îmi amintesc cum atunci mama a venit acasă și ne-a vorbit despre accidentul care „ardea dresurile femeilor pe stradă”

Paula Seling - foto FB

Foto Facebook

Artista Paula Seling, care a cântat pe Câmpia Libertății de la Blaj, cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, a fost invitata lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Ea a vorbit, printre altele, și despre pasiunea ei pentru filme.

„Sunt la zi cu serialul Game of Thrones, am jelit la final alături de toți fanii. Cu câteva seri înainte am văzut și episodul 5 din Cernobîl și mi se pare incredibil pe lângă ce a trecut umanitatea, și ce face mândria, refuzul de a recunoaște o greșeală, dar și lipsa democrației”, a spus Paula Seling.

Artista rememorat perioada în care a avut loc accidentul de la centrala nucleară din Cernobîl, din 1986.

„Nu a fost voie să ieșim în curte mult timp. Eram atunci la Baia Mare. Părinții nu știau foarte clar... . Mama fiind profesor de matematică și fizică, a venit de la școală și a zis umblă vorba că dresurile femeilor de pe stradă s-au ars ... Era această reacție a oamenilor - de ce oare trebuie să luăm iod, ce s-a întâmplat? Mama fiind profesor, ne-a mai explicat, dar lumea în general nu prea știa ce înseamnă asta”, a povestit Paula Seling. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 14.05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo Paula Seling ai cantat extraordinar ,mai cam uns la suflet,la Blaj!!!
  • Like 0
 • Eu imi amintesc (eram copil) ca stiam de ce trebuie sa luam iod, pentru ca norul continea iod radioactiv si se considera ca in felul asta corpul nostru nu o sa aiba nevoie sa isi ia iod din aer.
  Copiilor li s-au distribuit pastile de clorura de potasiu, apoi au disparut pentru o vreme din farmacii toate produsele ce contineau iod.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Consecințele Cernobîlului au fost ascunse bine și înainte și după 89 de autoritățile Române.De ce?
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult