Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Paula Seling, „În fața ta”: M-am uitat la serialul „Cernobîl”, îmi amintesc cum atunci mama a venit acasă și ne-a vorbit despre accidentul care „ardea dresurile femeilor pe stradă”

Paula Seling - foto FB

Foto Facebook

Artista Paula Seling, care a cântat pe Câmpia Libertății de la Blaj, cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, a fost invitata lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Ea a vorbit, printre altele, și despre pasiunea ei pentru filme.

„Sunt la zi cu serialul Game of Thrones, am jelit la final alături de toți fanii. Cu câteva seri înainte am văzut și episodul 5 din Cernobîl și mi se pare incredibil pe lângă ce a trecut umanitatea, și ce face mândria, refuzul de a recunoaște o greșeală, dar și lipsa democrației”, a spus Paula Seling.

Artista rememorat perioada în care a avut loc accidentul de la centrala nucleară din Cernobîl, din 1986.

„Nu a fost voie să ieșim în curte mult timp. Eram atunci la Baia Mare. Părinții nu știau foarte clar... . Mama fiind profesor de matematică și fizică, a venit de la școală și a zis umblă vorba că dresurile femeilor de pe stradă s-au ars ... Era această reacție a oamenilor - de ce oare trebuie să luăm iod, ce s-a întâmplat? Mama fiind profesor, ne-a mai explicat, dar lumea în general nu prea știa ce înseamnă asta”, a povestit Paula Seling. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 14.05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo Paula Seling ai cantat extraordinar ,mai cam uns la suflet,la Blaj!!!
  • Like 0
 • Eu imi amintesc (eram copil) ca stiam de ce trebuie sa luam iod, pentru ca norul continea iod radioactiv si se considera ca in felul asta corpul nostru nu o sa aiba nevoie sa isi ia iod din aer.
  Copiilor li s-au distribuit pastile de clorura de potasiu, apoi au disparut pentru o vreme din farmacii toate produsele ce contineau iod.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Consecințele Cernobîlului au fost ascunse bine și înainte și după 89 de autoritățile Române.De ce?
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult