Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Paula Seling, „În fața ta”: M-am uitat la serialul „Cernobîl”, îmi amintesc cum atunci mama a venit acasă și ne-a vorbit despre accidentul care „ardea dresurile femeilor pe stradă”

Paula Seling - foto FB

Foto Facebook

Artista Paula Seling, care a cântat pe Câmpia Libertății de la Blaj, cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, a fost invitata lui Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Ea a vorbit, printre altele, și despre pasiunea ei pentru filme.

„Sunt la zi cu serialul Game of Thrones, am jelit la final alături de toți fanii. Cu câteva seri înainte am văzut și episodul 5 din Cernobîl și mi se pare incredibil pe lângă ce a trecut umanitatea, și ce face mândria, refuzul de a recunoaște o greșeală, dar și lipsa democrației”, a spus Paula Seling.

Artista rememorat perioada în care a avut loc accidentul de la centrala nucleară din Cernobîl, din 1986.

„Nu a fost voie să ieșim în curte mult timp. Eram atunci la Baia Mare. Părinții nu știau foarte clar... . Mama fiind profesor de matematică și fizică, a venit de la școală și a zis umblă vorba că dresurile femeilor de pe stradă s-au ars ... Era această reacție a oamenilor - de ce oare trebuie să luăm iod, ce s-a întâmplat? Mama fiind profesor, ne-a mai explicat, dar lumea în general nu prea știa ce înseamnă asta”, a povestit Paula Seling. 

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 14.05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Bravo Paula Seling ai cantat extraordinar ,mai cam uns la suflet,la Blaj!!!
    • Like 0
  • Eu imi amintesc (eram copil) ca stiam de ce trebuie sa luam iod, pentru ca norul continea iod radioactiv si se considera ca in felul asta corpul nostru nu o sa aiba nevoie sa isi ia iod din aer.
    Copiilor li s-au distribuit pastile de clorura de potasiu, apoi au disparut pentru o vreme din farmacii toate produsele ce contineau iod.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Consecințele Cernobîlului au fost ascunse bine și înainte și după 89 de autoritățile Române.De ce?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult