Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Pavel Năstase, noul ministru al Educației, este unul dintre cei mai bogați profesori din România

Președinte al senatului universitar al ASE și fost rector al Academiei de Studii Economice din București, Pavel Năstase este unul dintre cei mai bogați profesori din România.  Pavel Năstase l-a susţinut pe Victor Ponta în campania electorală prezidenţială din 2014 și a luat apărarea profesorilor universitari care au coordonat lucrările științifice ale scriitorilor din pușcării, amintește News.ro.  „Profesorii nominalizaţi nu au nicio vină din punct de vedere al controlului coordonării ştiinţifice a lucrărilor. Ei au fost solicitaţi să dea un aviz privind titlul şi structura acestor lucrări. Fiecare pe domeniul său de specializare. Ceea ce este prevăzut în legea care reglementează reducerea pedepsei", declara cu un an în urmă Năstase la un post de televiziune. Pavel Năstase este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc și a susținut revenirea la catedra Academiei de Studii Economice a fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc după ce acesta a fost arestat preventiv în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri și în ciuda faptului că era judecat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și complicitate la trafic de influență. Din acest motiv, Hrebenciuc Jr. a putut preda din nou. 

Potrivit declarației de avere pe anul 2016 de pe site-ul universității, acesta deține împreună cu soția sa un apartament în București, o casă de vacanță în Sinaia și una de locuit în Ilfov, unde mai are și un teren intravilan de 386 de metri pătrați. Pavel Năstase mai este proprietarul unui autoturism Audi fabricat în 2013 și a unui teren agricol de 1,5 hectare în Teleorman.

Noul ministru al Educației are depozite bancare în valoare de 505.695 de lei,  119.619 euro și 36.328 de dolari. Totodată acesta are 103.274 pe cardul de salariu și 17.375 de euro la un fond de investiții. În declarația lui mai figurează 967.934 de lei aflați într-un fond de investiții.

Acesta a câștigat de la ASE 202.869 de lei, în anul anterior depunetii declarației de avere, în timp ce soția sa a înregistrat, de la aceeași universitate, venituri de 125.343 de lei. Împreună, cei doi au mai încasat 15.280 de de lei din închirierea unui apartament, în timp ce Pavel Năstase a mai încasat 6.000 de lei din convenții civile și 1.564 de lei indemnizație de ședință de la Institutul European din România. Totodată, Pavel Năstase este acționar S.C. EGOVCD International S.R.L.

Potrivit declarației de interese, acesta a coordonat, în calitate de director, patru proiecte europene în valoare de aproape 27 de milioane de lei și 117.000 de euro. Soția sa a coordonat, la rândul său, un proiect european în valoare de 334.000 de lei. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sâc!!! Uite si un profesor bogat!
    • Like 0
  • check icon
    Un om brav și demn, un stâlp al societății, cum zicea norvegianul. Să-l felicităm și să-i urăm succes, reforma în educație va fi pe mâini bune, va găsi soluții ca tot mai mulți profi să aibă economii la același nivel, dacă nu și mai sus. De aia sunt profesorii la Academia de Studii Economice pricepuți în a face economii, ce e rău în asta?
    • Like 0
  • Ditamai profesorul universitar și nu are și el 6 căsuțe, măcar? Cred că nu a prea dat meditații, altfel nu se explică!
    • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult