Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

PCR pe cale să revină la putere – Partidul Călino-Rus

Cristian Tudor Popescu---

● Sistemul, face parte din sistem, candidați antisistem, votanți antisistem. Ce e sistemul ăsta? Răspuns: democrația liberală. Lovitura de popor din România este îndreptată împotriva democrației liberale. Ce înseamnă asta? A spus-o C. Georgescu: fără partide. Anihilarea, interzicerea, desființarea partidelor.

 În locul lor, partidul unic, al Conducătorului. În locul Parlamentului, Marea Adunare Națională a lui Ceaușescu. În locul nomenclaturii PSD, PNL, USR, UDMR, nomenclatura PCR – Partidul Călino-Rus.

● Românii, o să vedem dacă în majoritate, au ajuns la concluzia că un singur stăpân cu partidul lui îi minte, îi fură și îi exploatează mai puțin decât mai mulți stăpâni, fiecare cu partidul lui. Că aroganța și disprețul față de oameni ale unui dictator legionaro-comunist român sunt mai bune decât aroganța și disprețul față de oameni ale unui președinte străin, „neamț”, cu paltonul aruncat pe capotă, cu golful, conacul fastuos din Primăverii și turismul său exotic cu avioane de superlux. Să le fie rău ăstora care au bani mulți, chiar dacă nici nouă n-o să ne fie bine. Că mai bine să ne stăpânească chiar și rușii, decât Iohannis și Rareș Bogdan. Noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni. 

● Alegerea lui Iohannis de două ori n-a făcut decât să amâne explozia. Predecesorii lui C. Georgescu au fost Pontaghiță, care crease un AUR în PSD (vă mai amintiți „Mândru că sunt român!”?), Dragnea, care l-a dezvoltat până aproape de RomExit și prelungirea lui, V. Dăncilă. C. Georgescu, versiunea completă și, spre deosebire de celelalte, susținută din afară, apasă pe toată claviatura naționalismului-socialist, și din popor un cor îi răspunde bubuitor.

● Dilema Decembrie `89, Revoluție sau lovitură de stat? În România se petrece acum o lovitură de stat. O lovitură a altui stat împotriva statului român. Dar ea este executată prin poporul român. Deci, ce trăim e o lovitură de popor.

● Așa cum Armata și Securitatea l-au trădat pe Ceaușescu, CCR, Serviciile, Armata, Justiția, de fapt, Statul se mișcă în favoarea lui Georgescu și a ce e în spatele lui.

● În 1989, Dumnezeu-Hristos era cu revoluționarii anticomuniști, care spuneau în genunchi Tatăl Nostru. Acum, Dumnezeu-Hristos e cu rebeliunea legionaro-comunistă mânuită de C. Georgescu. Iisus, ce să facă și el, se orientează.

● Biserica înseamnă supunere, robie, robii lui Dumnezeu, dictatură, niciodată democrație. Biserica înseamnă irațional, magie, vrăjitorie, niciodată rațiune. 

 ● În 1945, Rusia și-a pus omul prim-ministru ca să scoată România din Europa. În decembrie 1989, Rusia și-a pus omul președinte pentru a împiedica România să o ia spre Europa. Operația specială n-a reușit până la urmă, deoarece în 1991 s-a destrămat URSS.

În decembrie 2024, Rusia vrea să-și pună omul președinte, ca să întoarcă România din drumul spre Europa. Parcă îl văd pe Putin râzând iar cu poftă: „Cretinilor ăstora de români le-am parașutat președinte pe Georgescu fără să-l mișcăm din sufragerie!”.

Duminică, revoluția anticeaușistă pornită acum 35 de ani, care putea fi înăbușită cu câteva mitraliere trăgând în plin în mulțime, dar a fost lăsată să „reușească”, poate fi acum anulată fără niciun foc de armă. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult