Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Dragnea anunță moțiunea împotriva Guvernului: „PSD e sub asediu. Un grup ilegitim a ocupat Palatul Victoria”. Grindeanu: „După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu”

Liderii PSD s-au întâlnit joi la sediul din Kiseleff al partidului, în cadrul unei ședințe a Comitetului Național Executiv, pentru a găsi formula „constituțională” prin care să îl înlăture pe Grindeanu din funcția de prim-ministru. Au și găsit-o rapid: moțiunea de cenzură, care urmează să fie introdusă luni și dezbătută și votată miercuri.

UPDATE: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Această apariție a domnului Grindeanu este pentru mine uluitoare. Nu credeam, după deceniile pe care le-am petrecut scriind despre politicieni, într-o asemenea transformare. Dvs. ați văzut Kung Fu Panda? Asta am văzut în această seară”. Jurnalistul a remarcat cum s-a schimbat premierul dintr-un „panda dezarticulat”, pe care l-a numit chiar cu luni în urmă „limba de pantofi a dlui Dragnea”, într-un street fighter, care i-a aplicat lovituri dure lui Dragnea și care stăpânește mijloacele de propagandă în discurs. „Dl Dragnea a primit niște capete în gură, niște lovituri de genunchi, cum nu mă așteptam”.

Lucrurile spuse despre liderul suprem al partidului i-au dat fiori oricărui pesedist. Devoalează structura de autoritate despotică în partid, a remarcat jurnalistul. „Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete, a fost o torpilă în capul domnului Dragnea. Sigur ideile astea s-ar putea să vină de la domnul Ponta”, a spus jurnalistul care a amintit despre postarea, în care Victor Ponta vorbea despre vinul scump pe care Dragnea l-ar fi dus șefilor serviciilor secrete.

„Dragnea este în situația unui killer profesionist. În clipa în care un killer profesionist, în loc să își lichideze ținta tăcut și profesionist, îl face pe ăla sită, trage nu știu câte gloanțe, îl umple de sânge, se adună lumea, Salvarea și Poliția și-a ratat misiunea și riscă să fie ucis. Asta este situația în care este acum domnul Dragnea. Autoritatea unui șef de partid este discreționară sau nu mai este deloc. Toată povestea asta nu are nicio legătură cu actul de guvernare. E vorba doar despre restabilirea autorității din partid”.

Cristian Tudor Popescu a remarcat felul logic în care Grindeanu și-a subsumat vina: a spus că e dispus să plece, că este responsabil, dar că Dragnea va trebui să plece cu el. „Acest discurs va prinde la membrii PSD”. a declarat jurnalistul.

„Și asta cu Ponta, că îl pune la SGG este tot din aria PSD. Niciuna din acțiunile lui Grindeanu nu a vizat câștigarea simpatiei din zona opoziție, a președintelui Iohannis, a protestelor. Tot interesul său este concentrat în zona PSD”.

„Efectele asupra lui Dragnea se vor vedea. Pentru că l-a concurat masiv în zona de autoritate și de forță pe care, surprinzător, a reușit să o transmită”.

„Liviu Dragnea are tupeul să ni-l prezinte drept evaluator al Guvernului pe un infractor”. 

„Dragnea își asumă raportul lui Vâlcov în care scris că dl. Grindeanu nu a făcut suficient pentru relațiile cu Uniunea Sovietică. Dezvoltarea relațiilor economice în limita sancțiunilor cu UE, scrie în programul de guvernare. Până să îl consider un trimis al KGB il consider mai degraba un imbecil”.

„Ce va conține moțiunea de cenzură? Niște cuvinte. O să punem acolo niște vorbe, nu contează, eu voi să îl dau jos pe Grindeanu”.

„Fiecare cuvânt se repercutează împotriva dlui Dragnea.”

„Liviu Dragnea este un jupân de județ. Orice ar face, oricâte funcții ar avea tot jupân de județ scrie pe ușa lui”. 

Grindeanu: „Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească și să-și asume responsabilitatea acestei crize”

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu: „Să știți că e o zi tristă pentru mine, astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD. Mă uit în ochii dvs și spun așa: oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi pesedist”, a spus Grindeanu, care a adăugat că lui Dragnea îi e frică de marea masă a pesediștilor.

„Liviu Dragnea a încercat să desființeze un guvern legitim pe care el, așa cum s-a lăudat, el l-a pus. Pe persoană fizică”, a adăugat Grindeanu.

„Într-un final, Liviu Dragnea va fi oprit de către partid. Eu nu mă agăț de scaun, eu am unde să mă întorc. Eu am făcut școala la timp, fără să repet ani”.

„În acest moment suntem într-un blocaj. Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce el demisionează, și eu demisionez”.

„În situația în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcțional, îmi voi da demisia”.

„Anunț public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând din această seară. Există în interiorul partidului o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni enorme asupra lor să voteze căderea acestui Guvern”.

„Dl Liviu Dragnea încearcă să mă asocieze cu serviciile secrete. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete. Îi cer domnului Liviu Dragnea să se gândească mai bine înainte să facă astfel de afirmații. Pentru că voi avea reacții și mai puternice pe acest subiect”.

„Un singur om, Liviu Dragnea, încearcă să ne întoarcă în timp înainte de 1989.”

Întrebat de jurnaliști dacă urmează să îl desemneze pe Victor Ponta secretar general al Guvernului, Grindeanu a răspuns: „Urmăriți monitorul oficial”.

Întrebat dacă se gândește la nume de tehnocrați pentru Guvern, Grindeanu a spus: „Eu sunt pesedist, nu sunt tehnocrat”.

„Forța principală a acestui partid nu stă in cine e președinte acum, cine e preeședinte executiv. Forța a stat la militanți, la oamenii de jos, la oamenii care au făcut campanie. Acești oameni sunt neglijați de actuala conducere a partidului”.

Grindeanu a fost întrebat cum va rămâne în continuare în PSD: „Conform statutului. Pe care Liviu Dragnea îl încalcă”.

„Eu nu vreau să candidez la șefia PSD. Eu vreau să rezolv problemele partidului apărute în ultimii doi ani-trei și care ne-au adus în situația de astăzi. Dincolo de cine e președinte, important este mecanismul după care funcționează acest partid, important este să nu îl închidem într-un cerc strâns de decidenți”.

La întrebarea dacă a vorbit cu președintele Iohannis, Grindeanu a răspuns: „Am vorbit”.

„Cel pe care l-ați văzut ieri și azi e adevăratul Sorin Grindeanu”.

De când s-a schimbat relația cu Liviu Dragnea? „De când am început să aud, deși pe față mi se spunea că totul este în regulă, în spate se făcea totul pentru dinamitarea activității Guvernului”.

UPDATE: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că prin gesturile făcute, Sorin Grindeanu nu vrea să-i câștige pe cei care au protestat față de OUG13, ci vrea să rupă o bucată de PSD.  Acesta a mai spus că Sorin Grindeanu îi produce prin mișcările făcute daune lui Liviu Dragnea. 

Dragnea: PSD e sub asediu. E o coordonare profesionistă

UPDATE Șeful PSD, Liviu Dragnea: „PSD a luat decizia, după ce ne-am consultat cu colegii de la ALDE ca luni să depunem o moțiune de cenzură, care miercuri să fie dezbătută și votată” Dragnea a afirmat că regretă decizia luată, „dar aici am ajuns”. 

Dragnea a susținut că mai mulți miniștri i s-au plâns că au o comunicare proastă cu premierul. „În ultimele două luni, majoritatea miniștrilor veneau și la mine, și la partid plângându-se că nu reușesc să aibă o comunicare corectă, normală cu primul ministru. Se plângeau că există blocaje pe care trebuia sa le rezolve primul ministru. Mai mulți miniștri au vrut să plece din Guvern din această cauză”, a spus Dragnea, care a afirmat că mulți dintre miniștri i-ar fi spus că partea lor de program de guvernare nu a fost îndeplinită. Șeful PSD a mai spus că, deși unele dintre măsuri trebuiau să intre în vigoare în ianuarie 2018, ele trebuiau adoptate în iulie 2017, așadar au fost treute în mod corect ca întârzieri în evaluare.

„PSD este sub asediu”, a susținut Dragnea, care a vede în refuzul lui Grindeanu de a pleca „o coordonare profesionistă”. „Dupa viteza în care se organizează aceste acțiuni devine clar ca nu e un plan făcut pe genunchi aseară. Nici eu nu am bănuit, nici colegii că această analiză va stârni asemenea scandal și vom descoperi un plan care nu are legătură cu PSD”.

„Ce se petrece acum la Guvern e o forțare a rezultatelor alegerilor. Discutăm de un grup care a ocupat Palatul Victoria”, a adăugat. „Sorin Grindeanu este o unealtă. Am vorbit cu colegii mei și mulți mi-au spus că parcă avea ceva în spate care-l obliga să spună acele lucruri aseară.”

„Suntem în situația în carea cum, la Palatul Victoria e un Guvern fantomă”.

„Noi discutăm despre un cabinet haiducesc care vrea să creeze un puci. Cabintele nu se fac așa, fără susținerea nimănui”.

Întrebat de reporteri ce va conține moțiunea, Dragnea a răspuns: „Niște cuvinte”.

„Dacă nu iese Firea, începe Olguţa. Şi încep să lovească, mirosul de sânge devine pregnant”

UPDATE Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, membru PSD, consideră că Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia din fruntea Partidului Social Democrat şi să părăsească partidul, precizând că Sorin Grindeanu ar putea prelua postul de preşedinte al PSD, dacă îşi doreşte acest lucru, potrivit News.ro.

Mihai Chirica afirmă că tot ce s-a întâmplat în cazul Grindeanu reprezintă un asasinat politic.

„Sunt nişte killeri plătiţi care ies şi spun ce vrea Dragnea. Conform Codului penal ei nu pot fi pedepsiţi, dar codul moral îi poate pedepsi. Sunt mai mulţi acolo, Olguţa Vasilescu, Codrin Ştefănescu, Nicolae Bădălău. S-au transformat în asasini politici. Modalitatea de acţiune e simplă. Un grup restrâns popularizează soluţia. Spun că ori eşti agent SIE ori KGB sau şeful vreunei structuri periculoase. Se lucrează pe ranguri. Dacă nu iese Firea, începe Olguţa. Şi încep să lovească, mirosul de sânge devine pregnant. Lovesc rând pe rând, stimulându-şi imaginaţia. Apoi se supune la vot. După ce l-am omorât, îl şi defăimăm. Omul respectiv e umilit cum nu vă puteţi imagina. Ăsta e asasinat politic. Vor urma şi alţii la rând, cât timp Dragnea e şef la PSD”, a declarat Mihai Chirica, citat de News.ro.

UPDATE „Asistăm la niște elemente ce circ reprobabil din partea unui om care a ajuns acolo nu prin propriile merite, ci fiind numit de Coaliția de guvernământ”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. „În această situație, nu există decât soluția moțiunii de cenzură, pe care o vom valida luni la Parlament”, a continuat. Acesta l-a acuzat pe Grindeanu că „se ține de scaun”, că nu are capacitatea de a conduce Guvernul și că, prin intenția de a-l numi pe Ponta ca șef al Secretariatului General al Guvernului, dovedește faptul că are o agendă „divergentă” față de cea a Coaliției de guvernământ. 

UPDATE: Atât depunerea unei moțiuni de cenzură cât și excluderea lui Grindeanu din PSD au fost votate în Comitetul Executiv Național al PSD. Cel mai probabil, moțiunea de cenzură va fi depusă luni.

UPDATE: Potrivit unor surse din PSD, Sorin Grindeanu a fost exclus din partid.

UPDATE: Surse din PSD susțin că Victor Ponta va fi numit de Sorin Grindeanu secretar general al Guvernului.

UPDATE: Premierul Sorin Grindeanu a transmis joi pe Facebook un mesaj în care spune că nu se agață de funcția de prim-ministru, motivând că vrea să se asigure că președintele României va nominaliza un premier din partea PSD, iar atunci va fi gata să își prezinte demisia. „Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea”, avertizează Grindeanu, adăugând „vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi”. 

UPDATE PSD va depune o moțiune de cenzura împotrivă propriului Guvern, potrivit unor surse Digi24

Știrea inițială:

În condițiile în care Grindeanu refuză să demisioneze, cum a spus foarte răspicat miercuri seară, iar ei nu îi pot înainta o nouă propunere de premier președintelui Klaus Iohannis, formula luată în calcul de mai marii PSD este introducerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern. O altă măsură care ar putea fi luată ar fi excluderea lui Grindeanu din partid, chiar dacă acest lucru nu l-ar obliga în niciun fel să renunțe la funcția de prim ministru.

Toți miniștrii cabinetului Grindeanu și-au depus joi demisiile și le-au înregistrat la Secretariatul General al Guvernului, spun surse citate de News.ro. Deși nu mai are Guvern, premierul Grindeanu nu este totuși obligat să demisioneze. 

Presa străină scrie despre retragerea sprijinului PSD pentru cabinetul Grindeanu ca fiind cea de-a doua criză majoră de pe scena politică din România, după cea provocată de tragedia de la clubul Colectiv, când protestele de stradă au dus la căderea Guvernului Ponta. Jurnaliștii adaugă că, la un deceniu după aderarea la Uniunea Europeană, națiunea de 20 de milioane de locuitori rămâne împotmolită în sărăcie. Cu toate acestea, România a înregistrat o creștere economică de 5,7% în primul trimestru, potrivit datelor publicate luna trecută - cea mai mare rată de creștere din UE.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dar...daca 'the rest is silence' nu inseamna nimic altceva decat 'zilele mele sunt numarate, dar te iau cu mine intru tacere?' Personal, Grindeanu imi pare un ins frustrat al carui moment de eliberare a sosit. A sosit momentul sa se auto-detoneze, si singura inteligenta care i-a ramas in oceanul de minte tulburata de furie este aceea de a lua cu el intr-o lume mai buna, si pe Dragnea. Si, decat sa reziste cu un Ponta sau un Geoana veniti in ajutor, eu as prefera sa dispara de pe scena politica in mod violent si demn, impreuna cu taticul (daddy) care l-a creat.
    • Like 2
  • pupici d-lui premier Grindeanu.
    • Like 0
  • check icon
    „Guvern ilegitim” la Palatul Victoria...?!
    Păi este legitim, fix Dragnea l-a legitimat, până de curând!
    • Like 5
  • Nu credeam sa mai aud texte de tip propaganda anilor '50 in politica de azi. Zicerile lui Dragnea despre palatul Victoria si PSD-ul sub asalt profesionist sunt echivalentul textului lui Ceausescu in ultimele lui zile despre "agenturili" care instiga si produc tulburari ale ordinii publice. Grindeanu este o unealta folosita de forte oculte, deci trebuie eliminat. Noroc ca nu mai suntem in Evul Mediu ca ar fi fost condamnat direct la ardere pe rug. Parca ne intoarcem in timp.
    Replica lui Grindeanu despre partide de tenis si sprituri pe care Dragnea le-ar fi servit impreuna cu unii sefi ai serviciilor il pune pe Dragnea intr-o lumina foarte proasta, de hot care striga "Hotii!".
    Oricum ar fi, metoda de eliminare a lui Grindeanu este de tip bolsevic. Atat ca procedura cat si ca fermitate. Critica, cu argumente puerile, eventual minciuni, retragerea sprijinului politic si excludere din partid. Norocul lui Grindeanu este ca nu mai functioneaza Securitatea anilor '50 cu faimoasele masini Volga negre la comanda marelui partid, ca se trezea ridicat in toiul noptii si dus sa sape la vreun canal sau pe vreun domeniu baronial.
    Alt lucru care aduce aminte de anii dictaturii comuniste este unanimitatea votului din CEx. Adica niciunul din cei 68 sau cati or fi acolo nu a avut alta parere despre prestatia lui Grindeanu si "evaluarea" facuta de Valcov? Ce i-o fi facut sa voteze asa? Frica? Teama de eventuale schimbari in ierarhia partidului declansate de scandal? Promisiuni de bani alocati?
    Ideea de a mentine in fruntea partidului un condamnat si inculpat, mai ales in conditiile de azi, este aberanta. Intr-o logica normala, dupa ce prezinti in ianuarie guvernul pe care l-ai alcatuit "pe persoana fizica" drept cel mai bun din istoria Romaniei, in momentul cand ajungi sa vrei sa il trantesti inseamna ca ai gresit major si e cazul sa iti asumi greseala si sa raspunzi pentru ea. Adica sa pleci. Lucru care nu se intampla. Tariceanu vorbeste despre "agatarea de putere". Exemplul cel mai bun in acest caz este chiar Dragnea.
    Intr-o situatie normala, din sala de sedinte trebuia sa plece exclus din partid Dragnea.
    Nu s-a intamplat asa. Oare cum s-or fi simtind oamenii de buna credinta din PSD (imi vine greu sa cred ca nu exista asa ceva intr-un partid cu sute de mii de membri) vazand ce se intampla? Cum or fi putand sa accepte sa fie reprezentati de un condamnat si inculpat? Au cu totii ceva major de pierdut daca sunt exclusi din partid pentru "deviationism"? Acum nici macar nu trebuie sa se impotriveasca individual. A aparut dizidentul care le da ocazia sa i se alature intr-o operatie decisiva de inlocuire a lui Dragnea. Daca sunt destul de multi nu ar trebui sa se teama. Singurii care vor avea de pierdut cu siguranta sunt cei din camarila lui Dragnea. Interesant este ca unanimitatea votului din CEx presupune acordul reprezentantilor din Ardeal si Moldova, care in mod normal ar fi trebuit sa fie suficient de nemultumiti de impartirea functiilor dupa alegerile din decembrie incat sa treaca de partea "banateanului". Oare ce mecanism malefic de control foloseste Dragnea pentru a-si asigura obedienta generala?
    Deocamdata Dragnea pare sa castige razboiul. Din pacate, as zice. Grindeanu in schimb castiga la imagine. Foarte mult. In primul rand arata ca este singurul care are curajul sa iasa in marele public sa arate situatia din partid si sa il conteste pe Dragnea. Lucru pe care Chirica nu l-a facut. Nu l-a facut nici Ponta. Daca nici acum nu incepe reformarea PSD atunci situatia este grava.
    Nu in ultimul rand, de cand a inceput sa i se opuna lui Dragnea, Grindeanu a inceput sa vorbeasca coerent, cu subiect, predicat, logica si fara schimonoselile fetei cu care ne obisnuise. Prima ocazie in care l-am auzit vorbind coerent a fost in interviul din Franta, dupa intalnirea cu premierul francez. Atunci mi s-a parut ca aud vorbind alta persoana. A urmat conferinta de presa de miercuri seara si cea de ieri. Grindeanu "cel nou" este altceva decat vedeam pana acum. Se pare ca avea o mare problema sa debiteze enormitati trimise spre rostire de marele sef. Pana la urma, in plan personal, conflictul cu Dragnea ii face bine.
    • Like 3
    • @ Dan Stroie
      Dee Dee check icon
      Acum Securitatea cu Volga neagră acționează pentru marionete de tip Iohannis sau Grindeanu. Cu cât ești mai marionetă cu atât merge mai bine Volga neagră pentru tine. Ca în anii '10.
      • Like 0
    • @ Dan Stroie
      Anon check icon
      "oamenii de buna credinta din PSD (imi vine greu sa cred ca nu exista asa ceva intr-un partid cu sute de mii de membri)" - daca stii ca de ani de zile PSD e o troaca plina de borfasi, spagari, santajisti etc. si te bagi de buna voie in acea troaca, nu se mai pune problema de buna credinta. Cei care nu au furat (sau nu cat pestii mari din PSD) nici nu au facut ceva ca sa opreasca masinaria de partid. Cam cator oameni "curati" credeti ca li s-ar permite sa intre intr-un partid atat de corupt? Nu, nici un membru PSD nu e de buna credinta.
      • Like 0
  • Alegătorii au votat PSD, nu Liviu Dragnea.
    • Like 0
  • Paul check icon
    Eu nu sunt anti-PSD-ist, ci sunt împotriva mafiei transpartinice ce a infestat viața politica românească (dragnea e fost PD-L-ist, valcov la fel...șamd). Eu sunt pentru o Românie puternica și prospera. O astfel de Românie este construită ca stat de drept pe model occidental. O astfel de construcție are nevoie de partide care acoperă întreg spectrul politic. In aceste condiții un partid de stanga este neaparat necesar. Sper ca psd-ul sa scape de dragnea și ai lui și sa devină acest partid. Eu nu o sa îl votez, însă o sa îl pot respecta.
    • Like 2
    • @ Paul
      Dee Dee check icon
      Mihăiță Pătrunjel poate să rămână?
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      Paul check icon
      Bineînțeles, alături de tine!
      • Like 2
    • @ Paul
      Dee Dee check icon
      Nu-l cunosc, iar tu ești mai pesedist decât mine. :)
      • Like 0
  • check icon
    «Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească și să-și asume responsabiliattea acestei crize. După ce el demisionează, și eu demisionez”.» Just, va urma, după convulsii, demisia lui Dragnea și/sau spargerea PSD-ului cu Grindeanu-Ponta pe o parte și restul nu mai contează.
    • Like 0
  • Alta ironie feroce - CP Tariceanu vorbind natiei despre cum e normal ca un PM numit politic sa isi dea demisia cand pierde sprijinul majoritatii ce l-a numit...
    • Like 4
    • @ Marius Sebastian
      Dee Dee check icon
      Are dreptate. El a avut sprijinul tacit al majorității, oricât a suferit Băs.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      Pana cand nu trece motiunea de cenzura, Grindeanu are sprijinul majoritatii.
      • Like 3
    • @ Semirhage
      Dee Dee check icon
      Până când se vor număra voturile, Grindeanu nu are sprijinul alianței care l-a propus.
      Sigur, e posibil să mai luați o halcă de tip UNPR din rândul parlamentarilor șantajabili, dar asta era de așteptat din partea SRI-ului și cred că e normală cooptarea UDMR-ului la guvernare.
      Grindeanu n-are niciun sprijin în afară de cel al statului mafiot.
      • Like 0
  • Astia duc tara de rapa! Poate cu ocazia asta se mai trezeste la realitate si electoratul PSD!
    • Like 3
  • check icon
    Am remarcat un lucru: la intrarea in sediu,cand se intalneau doi psedei se sarutau pe obraji ca niste adevarati mafioti...Ma intreb daca inauntru,Dragnea o fi plin de balele pesediste si daca nu e nu il vad prea bine...
    • Like 6


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult