Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Peste 200 de muncitori români de la un abator din Baden-Würtemberg sunt infectați cu noul coronavirus

Abator muncitori

Foto Guliver/Getty Images

Peste 200 de muncitori români de la un abator din Baden-Würtemberg au fost infectați cu noul coronavirus. Este vorba de orașul Birkenfeld din landul Baden-Würtemberg, iar primul caz a fost depistat la începutul lui aprilie. Conform Ministerului de Externe german, persoanele infectate nu sunt sezonieri, ci angajați permanenți ai întreprinderii de produse din carne. În total 500 de români lucrează în cadrul abatorului.

În afară de cetățenii români, alte câteva sute de angajați au fost testați pozitiv, fiind plasați ulterior în carantină. Majoritatea acestora a avut simptome foarte ușoare sau chiar deloc.

Prima suspiciune legată de un caz de coronavirus în cadrul firmei a apărut pe 7 aprilie. Unul dintre angajații ce locuia într-un cămin al întreprinderii a contactat poliția din pricina simptomelor. A fost dus la spital, iar 2 zile mai târziu, diagnosticul a fost Covid-19.

Alți colocatari ai acestuia au fost testați și ei pozitiv la noul coronavirus. În acel moment autoritățile sanitare locale au înțeles amploarea problemei și au dispus efectuarea de teste pentru cei 1.100 angajați. Landul Baden-Würtemberg (32.000), împreună cu Vestfalia (33.000) și Bavaria (42.000) sunt regiunile cele mai afectate de Covid-19.

Restricțiile legate de contactele sociale rămân în vigoare până la 10 mai, iar măștile de protecție sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun și în magazine.

La data de 2 mai, situația în Germania este în continuare stabilă: se înregistrează 164.000 de cazuri, 28.000 infecții active, 6700 de decese și 129.000 persoane vindecate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu înțeleg de ce permiteți să apară asemenea minciuni aici, locul pe care-l iubesc! Puneți o erată, ceva... Acești oameni erau angajați permanenți, nu au plecat acum, in pandemie, in Germania!!!
    • Like 0
  • check icon
    De n-o sa ne trezim peste 10 ani intr-un mare rahat. Ce crize, ce virusi... Cu sau fara pensii private, perioada asta de anemie ne va cadea in cap mai rau ca comunismul. Vor exista doar doua optiuni ori aducem cateva milioane de migranti, ori vom parasi tara in masa. Virusul va trece, sclavia actuala va avea si repercursiuni in viitor.
    • Like 1
    • @
      check icon
      Mai e si optiunea sa va apucati sa faceti copii, mai ales acum ca aveti timp.
      • Like 1
    • @
      Parerist check icon
      Dacă faci și în loc să-i trimiți la școală ii trimiți cu vaca, sau la cerșit / furat i-ai făcut degeaba.
      • Like 1
    • @ Parerist
      check icon
      In ochii unora da, in ochii altora nu. O viata bine traita este subiectiva. Oricum cine este destept ajunge bine la varsta adulta si dupa ce mic a fost cu vaca.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult