Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Der Spiegel: Un român de 57 de ani care se afla în Germania la cules de sparanghel a murit

sparanghel - recolta - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Un lucrător român care participa la recoltarea de sparanghel în Baden-Württemberg, în Germania, a murit, scrie publicația Der Spiegel.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit decedat pe 11 aprilie, în Bad Krozingen, în locuința unde era cazat, iar cauza morții a fost inițial neclară. Ulterior, un test pentru Covid-19 a avut rezultat pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat informația. Înainte de deces, bărbatul ar fi avut o tuse seacă și nasul înfundat.

Departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavorus printre lucrătorii din agricultură. Persoanele cu care bărbatul a venit în contact sunt examinate pentru a identifica rapid posibile noi cazuri de infecție cu Sars-CoV-2. 

Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie necesarul de lucrători în agricultură pentru cultura de sparanghel să ajungă la 4.900 de persoane. 

La începutul lunii, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est în aprilie și mai, în ciuda pandemiei de coronavirus. 

Potrivit autorităților germane, în jur de 3.000 de muncitori din România, care vor lucra în agricultură în Germania, au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Conform informațiilor Der Spiegel, românul care a murit pe 11 aprilie la Bad Krozingen ar fi ajuns în Germania din 20 martie.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult