Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Der Spiegel: Un român de 57 de ani care se afla în Germania la cules de sparanghel a murit

sparanghel - recolta - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Un lucrător român care participa la recoltarea de sparanghel în Baden-Württemberg, în Germania, a murit, scrie publicația Der Spiegel.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit decedat pe 11 aprilie, în Bad Krozingen, în locuința unde era cazat, iar cauza morții a fost inițial neclară. Ulterior, un test pentru Covid-19 a avut rezultat pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat informația. Înainte de deces, bărbatul ar fi avut o tuse seacă și nasul înfundat.

Departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavorus printre lucrătorii din agricultură. Persoanele cu care bărbatul a venit în contact sunt examinate pentru a identifica rapid posibile noi cazuri de infecție cu Sars-CoV-2. 

Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie necesarul de lucrători în agricultură pentru cultura de sparanghel să ajungă la 4.900 de persoane. 

La începutul lunii, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est în aprilie și mai, în ciuda pandemiei de coronavirus. 

Potrivit autorităților germane, în jur de 3.000 de muncitori din România, care vor lucra în agricultură în Germania, au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Conform informațiilor Der Spiegel, românul care a murit pe 11 aprilie la Bad Krozingen ar fi ajuns în Germania din 20 martie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult