Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Der Spiegel: Un român de 57 de ani care se afla în Germania la cules de sparanghel a murit

sparanghel - recolta - Foto Guliver/Getty Images

Foto Guliver/Getty Images

Un lucrător român care participa la recoltarea de sparanghel în Baden-Württemberg, în Germania, a murit, scrie publicația Der Spiegel.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit decedat pe 11 aprilie, în Bad Krozingen, în locuința unde era cazat, iar cauza morții a fost inițial neclară. Ulterior, un test pentru Covid-19 a avut rezultat pozitiv. Ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat informația. Înainte de deces, bărbatul ar fi avut o tuse seacă și nasul înfundat.

Departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri pentru a preveni răspândirea noului coronavorus printre lucrătorii din agricultură. Persoanele cu care bărbatul a venit în contact sunt examinate pentru a identifica rapid posibile noi cazuri de infecție cu Sars-CoV-2. 

Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie necesarul de lucrători în agricultură pentru cultura de sparanghel să ajungă la 4.900 de persoane. 

La începutul lunii, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est în aprilie și mai, în ciuda pandemiei de coronavirus. 

Potrivit autorităților germane, în jur de 3.000 de muncitori din România, care vor lucra în agricultură în Germania, au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Conform informațiilor Der Spiegel, românul care a murit pe 11 aprilie la Bad Krozingen ar fi ajuns în Germania din 20 martie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm