Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

PNL îl propune pe Marian Munteanu la Primăria București. Ce spune fostul lider al Pieței Universității

Marian Munteanu

UPDATE. Marian Munteanu este candidatul PNL la Primăria București. „Întotdeauna am respectat PNL, un mare partid din istoria ţării noastre, şi văd în această posiblitate o deschidere nemaiîntâlnită în istoria politică recentă, faţă de societatea civilă. Văd un început al unui partaneriat solid între un partid, poate vor veni şi altele alături de PNL şi organizaţiile societăţii civile, care să ducă la o primenire reală a vieţii publice”, a spus Marian Munteanu în ședința liberalilor.

Știrea inițială:

PNL vrea să-i propună lui Marian Munteanu candidatura din partea partidului pentru primăria Capitalei, după ce Ludovic Orban s-a retras din cursă, au declarat, pentru Republica, surse liberale.

Marian Munteanu este fostul șef al Ligii Studenților din România, imaginea Pieței Universității din anii '90.

Contactat telefonic de noi, Marian Munteanu a confirmat că „există discuții”, dar a subliniat că nu există nicio decizie concretă și oficială. „Avem discutii, am avut contacte cu persoane din partide. Eu sunt un partener de dialog pentru toata lumea. Deocamdată sunt explorate mai multe opțiuni, eu sprijin o soluție optimă pentru București. Societatea civilă trebuie să aibă un cuvânt de spus în România, după ce ani de zile a stat acolo jos”, a spus Marian Munteanu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • LOL. Nici nu merită un altfel de reacție circoteca penibilă care a devenit PNL. Mai au să vină cu personaje Disney pe post de candidați. Deşi chiar și alea ar inspira mai multă seriozitate decât propunerile lor de până acum.
    • Like 0
  • Da le Guta nu-l propune nimeni ?
    • Like 0
  • " Întotdeauna am respectat PNL " spune, cu enfaza, cu o lipsa suspecta a memoriei si cu un total dispret al bunului simt, acest aproape Che Guevara de Bucuresti, Marian Munteanu.
    Oare respecta PNL-ul si atunci cand Tariceanu scria biletele catre Basescu, statuand traficul de influenta ? Oare respecta PNL-ul si cand batea palma cu PSD-ul uitand suspect sa cerceteze si sa pedepseasc pe criminalii Revolutiei si pe ticalosii care au organizat represiunea fenomenului " Piata Universitatii " a carui principal erau fuseyse chier el ? Era plin de "respect" cand PNL-ul era partas masurilor ce prefigurau o lovitura de stat, si cand lovea in democratie cu inconstienta si cu o insistenta demna de o cauza mai buna ?
    Era plin de respect si cand firele unor dosare de corupție aratau cum PSD și PNL și-au împărțit influența asupra ANAF, asupra justitiei, asupra ministerelor si deconcentratelor ? Ii dadea "respectul" pe-afara si cand personalitati ale PNL erau condamnate pe banda rulanta...
    Decebal Traian Remeș, Ministrul Agriculturii, trafic de influență, 3 ani cu executare.
    Tudor Chiuariu, Ministrul Justiției, abuz în serviciu contra intereselor publice, 4 ani cu suspendare.
    Sorin Roșca Stănescu, Senator, constituire grup infracțional organizat și utilizare de informații privilegiate, 2 ani cu executare.
    Sorin Pantiș, Ministrul Comunicațiilor, complicitate la infracţiunea de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea activelor, 6 ani cu executare.
    Dan Păsat, Deputatșantaj și operațiuni financiare incompatibile cu funcția de deputat, 3 ani cu executare.
    George Becali, Deputat, dare de mită, 3 ani cu executare.
    Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor, complicitate la abuz in serviciu si la abuz in serviciu contra intereselor publice, 5 ani cu executare.
    Emilian Frâncu, Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea, luare de mită, 4 ani cu executare.
    Cristian Anghel, Primarul Muncipiului Baia Marea, buz în serviciu contra intereselor publice, 3 ani cu executare.
    Hubert Petru Ștefan Thuma, Deputat, folosire a influenței sau a autorității de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, 1 an cususpendare.
    Virgil Pop, Deputat, trafic de influenta, fals si spalare de bani, 5 ani cu executare.
    Cristian Poteraș, Primarul Sectorului 6 din București, abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, 8 ani cu executare.
    Florin Ţurcanu, Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, fals intelectual şi uz de fals, 6 ani cu suspendare.
    Gigi Christian Chiru, senator, mită electorală, 1 an cu suspendare.
    Dumitru Verginel Gireadă, deputat, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi uz de fals, 3 ani cu suspendare.
    ...juisand apoteotic cu Ludovic Orban ieri !!!
    Sa-ti fie de bine Mariane...Hai respect !!!
    • Like 0
  • Valentin check icon
    Oricum nu alege nimeni pe criterii de eficienta. Ia sa auzim niste propuneri, asa, de gust. Hai sa facem noi o lista cu propuneri. Se incumeta cineva?
    • Like 2
    • @ Valentin
      Casargoz check icon
      Domnul cu o garoafa din poza? Din filmul Nașul?
      Dr. Mengele ? Monument de eficiență.
      Gingis han: extrem de eficient. Tamerlan? Hanibal la Canae? Pol pot? Mobutu seseko kukunbengunwazabanga?
      Murad al II-lea? A sistematizat Constantinopole.
      Va încumetați sa propuneți criterii de eficiență?
      • Like 1
  • Casargoz check icon
    Marian Munteanu. Imi aduc aminte.
    Toata lumea sa ingenuncheze:
    -Tatal nostru...
    Frumos nu?
    Liberalism crestin si national.
    Picioarele murdare ale babei, tutea etc..
    Liberalii tocmai au dat verde la rosu. Extrema dreapta la primarie. O sa avem metrou cu cruciulite. Sau mai degraba punem cruciulite pe unde ar trebui sa existe metrou.
    Daca liberalii o dau spre extrema dreapta, atunci sa vedem la defilare si extrema stanga. Zaietz nu pagadi...
    :)
    • Like 2
    • @ Casargoz
      Bați câmpii!
      Încă se plătește bine trolingul?
      • Like 1
    • @ Romulus Roman
      https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/03/18/marian-munteanu-nationalist-ortodox-roman-bravo-camarade-pentru-atitudinea-ta-iti-multumesc-in-numele-tuturor-camarazilor-de-lupta/

      https://danielvla.wordpress.com/2016/03/28/marian-munteanu-a-lansat-platforma-alianta-noastra/

      http://www.miscarea-legionara.net/doc_miscarea_in_postcomunism_5.html

      etc
      • Like 0
    • @ Romulus Roman
      Casargoz check icon
      Nu. Suntem in insolventa. Dar tu plătește taxele cu încredere. Acum experimentez acum sintagma: "S-a făcut justiție!" , s-a recuperat prejudiciul etc.
      Nu bat câmpii. Urmărește si tu mișcarea pentru un partid de stânga;) pe rețelele de socializare.
      Apoi analizează un pic demonstrațiile de la colectiv si reacțiile pro-țuțiștilor.
      Mai apoi discutăm. Civilizat fără să ne înjurăm. Argumente fără texte de genul Etichete: trolling, fără atacuri personale de genul: bați câmpii , ești agramat, ții cu rușii, ești un ateu nenorocit, ș.a.m.d
      Va fi o mare surpriza pentru liberali sa descopere ce înseamnă stânga adevarata. Si nu este PSD. Pana acum nu aveau motive sa fie radicali.
      Dar deja CV-ul real este devoalat ( nu ma refer la făcătura cu traficul de arme) Provita, părinții pt. Ora de religie etc.
      Daca aici e un forum național-liberal , atunci într-adevăr comentariul meu este trolling. Caz in care îmi cer scuze. Dar pentru ca acest lucru sa se întâmple rog proprietarii sitului sa pună un mesaj de averizare.
      Pana atunci îmi voi exprima opinia ca prin aceasta mișcare PNL devine o anexa a lui MM ( Mickey Mouse daca preferi)
      • Like 1
  • Alexius check icon
    Da, este o variantă. Nu mai ştiu care este profilul electoratului bucureştean de la alegerea lui Oprescu, totul pare a fi schimbat în această structură. Adică anumite sectoare au mers cu oameni ca Vanghelie sau Onţanu, altele nu. Nici nu ştiu dacă se mai respectă criteriul vechi, anume că electoratul bucureştean este tradiţional de dreapta, centru-dreapta. Este vorba de potenţialul de vot, exclusiv din viziune politică, fără emoţii sau preferinţe. Rămâne de văzut care este şi puterea maşinăriei de partid în a se mobiliza.
    2. Ce va face Marian Munteanu, în eventualitatea unei victorii?? E greu de spus. Nu ştiu ce a mai făcut el între timp. Cu siguranţă nu mai este ceea ce a fost. Acel luptător anti-comunist de la începutul anilor 90.
    Aici e vorba de administraţie. Trebuie să te mişti într-o legislaţie stufoasă, încâlcită care se contrazice de multe ori. Avem nebuloasa achiziţiilor publice pe care mulţi edili nu o stăpânesc încă. Avem CNSC, care poate bloca în urma unei contestaţii orice licitaţie. Avem ADR-urile care avizează proiectele şi solicitările pe fonduri europene. Mai este şi Ministerul Dezvoltării cu care trebuie să colaborezi. Avem Curtea de Conturi care nu vede cu ochi buni nicio cheltuială în afară de salariile personalului.
    Avem DNA-ul care bagă la zdup zeci de primari care se declară umiţi că nu pot finanţa orice din bugetul local. Mulţi primari preferă să nu mai facă nimic doar de frică să nu greşească ceva. Da, pot respecta reguli, însă chiar regulile sunt bizare şi incită la inactivitate.
    • Like 3
    • @ Alexius
      Valentin check icon
      E un punct de vedere valid. In Romania, oricum o dai, tot gresesti. Avem un sistem legislativ atat de bine pus la punct incat sa permita sa facem ceva? Tot dam vina pe oameni. Da, fac si oamenii bube, dar suntem siguri ca sistemul legislativ nu e facut cu piciorul?
      • Like 1
    • @ Valentin
      Dar de ce e sistemul legislativ făcut cu piciorul ?
      Bieții oameni nu sunt vinovați, vine Necuratul și își bagă el coada.
      Cât de tâmpit sau ticăloșit să fii ca să comentezi astfel ?
      • Like 0
  • Stim cu totii cit de greu este sa-ti gasesti un loc de munca calificat. Este din ce in ce mai dificil sa demonstrezi ca ai insusiri profesionale acceptabile pentru a ocupa un anumit post. Trebuie sa treci tot felul de teste si interviuri care sa ateste ca esti un bun cunoscator al domeniului, si un responsabil desavirsit fata de munca pe care doresti sa o prestezi in viitor. Daca reusesti sa demonstrezi ca stii sa faci si ca esti in stare sa semnezi pentru lucrari, calitatea si trainicia acestora, atunci de maine te poti prezenta la noul post. De ce oare nu se tine cont de toate aceste calitati preliminare atunci cind vine vorba sa fii primar? Cum ai putea sa fii primar daca nu ai habar sa citesti un desen ingineresc de strada, pod, autostrada? Macar ai habar unitatile de masura? Adica stii cati metri patrati are un hectar? Sunt convins ca daca te numesti Firea si ai absolvit absolvit Liceul Industrial Nr. 1 Bacau si Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, sau daca te numesti Marian Munteanu si ai absolvit Liceul de filologie-istorie „Scoala Centrala“ Bucuresti si apoi Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, specializarea romana-portugheza, habar nu ai cum sa masori un unghi cu echerul si raportorul. Si…atunci cum de ai tupeul sa candidezi la Primarie? Te bazezi pe o mai mult sau mai putin indoielnica imagine personala si pe viitori consilieri care sa-ti faca munca? De ce oare, pentru ocuparea unei asemenea functii de PRIMA importanta criteriile de selectie sunt exclusiv politruce? De ce nu exista o proba eliminatorie in urma careia cei ce vor merge mai departe la alegeri sa fie in primul rind ingineri sau arhitecti?
    • Like 2
    • @ Valentin Stütz
      Valentin check icon
      Si daca l-ar propune pe Vasile N. Vasile Piscupescu l-ar alege cineva? Sa fim seriosi! Iti trebuie nume sonore, in orice alegeri.
      • Like 1
    • @ Valentin Stütz
      Ai putea fi tentat sa spui ca nu trebuie sa le stii pe toate sa fii un bun manager, ci sa ai in jurul tau oameni priceputi fiecare la ceva! Insa ca si sef al unei asemenea organizatii, profund politizata si populata pe criterii numai de ei stiute, nepotisme, telefoane de mai "sus" ( "o recomanda...vocea"!) e mult mai sanatos sa fii un om organizat, pragmatic sa stie sa citeasca un desen, de ce nu, sa masoare cu compasul...pentru in marea ei majoritate, activitatea dintr-o primarie presupune multa organizare, indrumare dar si prioritizare a nevoilor cetatenilor!! Insa raman la parerea ca un om ce se vrea in fruntea unei asemenea organizatii trebuie sa aiba un plan real, de unde incepe, cu ce continua si cand termina!
      • Like 1
  • Mai mare amatorism politic decât acest gest al PNL rar se vede. Sigur Piața Universității... dar să nu uităm candidatura la preşedinție din partea partidului lui Virgil Măgureanu şi faptul că a fost (sau este) proprietarul unei firme care se ocupă de vânzarea de armament. La care se adaugă şi simpatiile legionare şi alte cele. Ce s-a mai ales din săracul PNL cu o aşa conducere luminată!
    • Like 5
  • Eu i-as sugera sa nu candideze din partea unui partid. In special daca e un partid mare.
    • Like 1
    • @ Marcel Pirosca
      Valentin check icon
      Asta e altceva, noi cred ca vorbim de optiunea PNL-ului pentru inlocuirea lui Orban.
      • Like 0
  • Valentin check icon
    Era de asteptat sa apara si nume de rezonanta. In definitiv orice alegere e si un concurs de popularitate. Nu-l poate propune pe necunoscutul Popescu P. Popescu, ca nu-l alege nimeni.
    • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult