Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Poliția Română a ieșit în parcuri și îi îndemnă pe cetățeni să se întoarcă în case

Politia Romana - coronavirus - parc

Foto Facebook/Politia Romana

Poliția Română a postat pe contul de Facebook mai mule imagini cu persoane care se plimbă prin parcurile din Capitală, ignorând recomandările autorităților pentru limitarea deplasărilor, în contextul epidemiei de coronavirus. „Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!”, este mesajul care însoțește fotografiile.

Polițiștii le-au spus oamenilor că, pentru protecția lor, este mai bine să meargă acasă.

Foto Facebook/Politia Romana

Foto Facebook/Politia Roamna

De asemenea, imagini prezentate astăzi de Digi24 arată că zeci de bucureșteni au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la iarbă verde, în Pădurea Băneasa, în condițiile în care autoritățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut repetat apel la restrângerea deplasărilor la cele strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Unii dintre oameni pot fi bolnavi fără să știe, și pot transmite virusul mai departe. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Leo check icon
  Aș vrea să văd aceleași măsuri luate în cazul adunării la biserici.
  • Like 0
 • „Unii dintre oameni pot fi bolnavi fără să știe, și pot transmite virusul mai departe.”
  Așa este — unul din doi infectați sunt asimptomatici. Deci, asta chiar se și întâmplă, se transmite virusul în continuare, din moment ce lumea continuă să meargă la lucru!
  Și — foarte probabil, chiar și medicii propagă la greu virusul, fără să știe. Dacă nu testezi toată lumea, n-ai cum să oprești răspândirea virusului, doar s-o încetinești. Pe ideea asta se și merge, oficial!
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult