Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Poliția Română a ieșit în parcuri și îi îndemnă pe cetățeni să se întoarcă în case

Politia Romana - coronavirus - parc

Foto Facebook/Politia Romana

Poliția Română a postat pe contul de Facebook mai mule imagini cu persoane care se plimbă prin parcurile din Capitală, ignorând recomandările autorităților pentru limitarea deplasărilor, în contextul epidemiei de coronavirus. „Când #staiacasă rămâne doar la nivelul de hashtag. Păcat!”, este mesajul care însoțește fotografiile.

Polițiștii le-au spus oamenilor că, pentru protecția lor, este mai bine să meargă acasă.

Foto Facebook/Politia Romana

Foto Facebook/Politia Roamna

De asemenea, imagini prezentate astăzi de Digi24 arată că zeci de bucureșteni au profitat de vremea frumoasă și au ieșit la iarbă verde, în Pădurea Băneasa, în condițiile în care autoritățile, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, au făcut repetat apel la restrângerea deplasărilor la cele strict necesare, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Unii dintre oameni pot fi bolnavi fără să știe, și pot transmite virusul mai departe. 

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Leo check icon
  Aș vrea să văd aceleași măsuri luate în cazul adunării la biserici.
  • Like 0
 • „Unii dintre oameni pot fi bolnavi fără să știe, și pot transmite virusul mai departe.”
  Așa este — unul din doi infectați sunt asimptomatici. Deci, asta chiar se și întâmplă, se transmite virusul în continuare, din moment ce lumea continuă să meargă la lucru!
  Și — foarte probabil, chiar și medicii propagă la greu virusul, fără să știe. Dacă nu testezi toată lumea, n-ai cum să oprești răspândirea virusului, doar s-o încetinești. Pe ideea asta se și merge, oficial!
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult