Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Poliția și Parchetul verifică discuțiile pe care Alexandru Cumpănașu le-a avut cu minorii pe TikTok. Ce spune ministrul Educației

Alexandru Cumpanasu - tiktok

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 verifică discuțiile purtate de Alexandru Cumpănașu cu minorii pe TikTok, rețea socială pe care este urmărit de circa 500.000 de elevi, relatează Digi24.

Polițiștii s-au autosesizat și vor să afle dacă discuțiile pe care Cumpănașu - fost candidat la alegerile prezidențiale, le-a avut cu elevii încalcă legislația penală.

Profesorul universitar Ciprian Mihali a scris într-un articol că „în sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „luptă” dând din buric pentru a „băga” 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale „profului”, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, „profu” face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” răspunde că o profesoară „este obișnuită cu maxim 15 minute”, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că „toți am vrea un tată ca dumneavoastră”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri.”

Sorin Cîmpeanu-

Foto: Inquam Photos

Sorin Câmpeanu: „Mă delimitez clar de această abordare”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că „se delimitează” de această abordare.

„Când e nevoie de solidaritate între elevi, părinți, profesori, intervin factori perturbatori, de care oricum nu avem nevoie. 

Mă delimitez clar de această abordare, ca profesor și ca ministru al Educației și îndemn la solidaritate, îndemn la înțelegere”, a spus acesta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si pana la urma cum a ramas, individul asta, Cumpanasu, are sau nu are BAC-ul luat?
    • Like 2
    • @ Georgian Duţu
      ACEST ,,INDIVID TOXIC ,,PENTRU EDUCATIA ELEVILOR ,,NU--NU --NU ,ARE CE CAUTA IN SISTEMUL DE EDUCATIE ,,punct..;..
      ----- Sistemul romanesc de educatie ,are nevoie de o Resuscitare urgenta,, Dca ,,nu se va face ,asa ceva ,vom avea parte de foarte multii ,,Aducati ,ca ,,garcea & mihaiescu & bitman ,& dinescu & cristache,, niste Lichele cu diploma ,sau Analfabeti functionali ,care , stiu doar sa improaste cu noroi in stanga si in dreapta ,doar ,doar le va iesi ,,scana asa cum vor muschhii lui !! Atat gandesc ei ,si culmea prostieii ,,mai sunt si platiti regeste din banii publici ,Adica ,atoritatile , se chinuie si explica ,ca;;
      ---Trebuie respectate, regulile de distantare etc, si vin EI INTELIGENTII , si sfideaza anuleaza totata munca lor,, DE CE ?? ,
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult