Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Poliția și Parchetul verifică discuțiile pe care Alexandru Cumpănașu le-a avut cu minorii pe TikTok. Ce spune ministrul Educației

Alexandru Cumpanasu - tiktok

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 verifică discuțiile purtate de Alexandru Cumpănașu cu minorii pe TikTok, rețea socială pe care este urmărit de circa 500.000 de elevi, relatează Digi24.

Polițiștii s-au autosesizat și vor să afle dacă discuțiile pe care Cumpănașu - fost candidat la alegerile prezidențiale, le-a avut cu elevii încalcă legislația penală.

Profesorul universitar Ciprian Mihali a scris într-un articol că „în sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „luptă” dând din buric pentru a „băga” 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale „profului”, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, „profu” face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” răspunde că o profesoară „este obișnuită cu maxim 15 minute”, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că „toți am vrea un tată ca dumneavoastră”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri.”

Sorin Cîmpeanu

Foto: Inquam Photos

Sorin Câmpeanu: „Mă delimitez clar de această abordare”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că „se delimitează” de această abordare.

„Când e nevoie de solidaritate între elevi, părinți, profesori, intervin factori perturbatori, de care oricum nu avem nevoie. 

Mă delimitez clar de această abordare, ca profesor și ca ministru al Educației și îndemn la solidaritate, îndemn la înțelegere”, a spus acesta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Si pana la urma cum a ramas, individul asta, Cumpanasu, are sau nu are BAC-ul luat?
  • Like 2
  • @ Georgian Duţu
   Dan check icon
   ACEST ,,INDIVID TOXIC ,,PENTRU EDUCATIA ELEVILOR ,,NU--NU --NU ,ARE CE CAUTA IN SISTEMUL DE EDUCATIE ,,punct..;..
   ----- Sistemul romanesc de educatie ,are nevoie de o Resuscitare urgenta,, Dca ,,nu se va face ,asa ceva ,vom avea parte de foarte multii ,,Aducati ,ca ,,garcea & mihaiescu & bitman ,& dinescu & cristache,, niste Lichele cu diploma ,sau Analfabeti functionali ,care , stiu doar sa improaste cu noroi in stanga si in dreapta ,doar ,doar le va iesi ,,scana asa cum vor muschhii lui !! Atat gandesc ei ,si culmea prostieii ,,mai sunt si platiti regeste din banii publici ,Adica ,atoritatile , se chinuie si explica ,ca;;
   ---Trebuie respectate, regulile de distantare etc, si vin EI INTELIGENTII , si sfideaza anuleaza totata munca lor,, DE CE ?? ,
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult