Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Poliția și Parchetul verifică discuțiile pe care Alexandru Cumpănașu le-a avut cu minorii pe TikTok. Ce spune ministrul Educației

Alexandru Cumpanasu - tiktok

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 verifică discuțiile purtate de Alexandru Cumpănașu cu minorii pe TikTok, rețea socială pe care este urmărit de circa 500.000 de elevi, relatează Digi24.

Polițiștii s-au autosesizat și vor să afle dacă discuțiile pe care Cumpănașu - fost candidat la alegerile prezidențiale, le-a avut cu elevii încalcă legislația penală.

Profesorul universitar Ciprian Mihali a scris într-un articol că „în sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănașu încurajează violent ura copiilor față de școală și față de profesori și se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „luptă” dând din buric pentru a „băga” 100k profesori în pușcărie. Fete de școală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale „profului”, afișând mesaje ostile profesorilor și ministerului. În intervenții scurte, pline de vulgarități, filmate de pe bancheta din spate a mașinii din curte, „profu” face spume la gură susținând că organizațiile internaționale au interzis telefonul pentru școala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri. Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” răspunde că o profesoară „este obișnuită cu maxim 15 minute”, de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoționează până la lacrimi când un copil îi declară că „toți am vrea un tată ca dumneavoastră”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri.”

Sorin Cîmpeanu-

Foto: Inquam Photos

Sorin Câmpeanu: „Mă delimitez clar de această abordare”

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că „se delimitează” de această abordare.

„Când e nevoie de solidaritate între elevi, părinți, profesori, intervin factori perturbatori, de care oricum nu avem nevoie. 

Mă delimitez clar de această abordare, ca profesor și ca ministru al Educației și îndemn la solidaritate, îndemn la înțelegere”, a spus acesta.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Si pana la urma cum a ramas, individul asta, Cumpanasu, are sau nu are BAC-ul luat?
    • Like 2
    • @ Georgian Duţu
      ACEST ,,INDIVID TOXIC ,,PENTRU EDUCATIA ELEVILOR ,,NU--NU --NU ,ARE CE CAUTA IN SISTEMUL DE EDUCATIE ,,punct..;..
      ----- Sistemul romanesc de educatie ,are nevoie de o Resuscitare urgenta,, Dca ,,nu se va face ,asa ceva ,vom avea parte de foarte multii ,,Aducati ,ca ,,garcea & mihaiescu & bitman ,& dinescu & cristache,, niste Lichele cu diploma ,sau Analfabeti functionali ,care , stiu doar sa improaste cu noroi in stanga si in dreapta ,doar ,doar le va iesi ,,scana asa cum vor muschhii lui !! Atat gandesc ei ,si culmea prostieii ,,mai sunt si platiti regeste din banii publici ,Adica ,atoritatile , se chinuie si explica ,ca;;
      ---Trebuie respectate, regulile de distantare etc, si vin EI INTELIGENTII , si sfideaza anuleaza totata munca lor,, DE CE ?? ,
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult