Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Poziția postului Antena 1 și a MApN în legătură cu concurentul Tolnai Miklos de la „Chefi la cuțite”

Antena 1 a trimis un comunicat în care face precizări despre concurentul Tolnai Miklos, de la emisiunea „Chefi la cuțite".

„După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a show-ului "Chefi la cuțite", Antena 1 a fost sesizată de MApN în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.

Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizează strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la bază exclusiv talentul sau în bucătărie”, se arată în comunicatul transmis de Antena 1.

MApN: „Afirmaţiile lui Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea”

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale a precizat joi că Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul MApN, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

„În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii”, se arată într-un comunicat al MApN. De asemenea, aceeași sursă mai arată că MApN consideră că afirmaţiile lui Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.

Miklos Tolnai a susţinut la emisiunea de la Antena 1 că, înainte de a deveni bucătar, a a lucrat în cadrul Armatei Române, fiind prezent la misiuni în Afganistan şi Iraq. El a spus și că MApN l-a trecut în rezervă, oferindu-i o pensie de 360 de lei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adrian S check icon
    Am vazut emisiunea si nu imi amintesc ca omul sa fi spus ca a fost ofiter. Daca era militar angajat, se putea reconcilia foarte bine.
    Sincer, si mie mi-a parut cam cusuta cu ata alba cand a zis de pensia de 360 de lei, de statul in coma cu lunile, ca are un milion de fracturi si mai ales ca a ucis oameni pe front.
    Va rog sa luati pozitie si fata de afirmatia lui conf. careia a absolvit nu stiu ce scoala celebra de bucatari... Mie asta mi s-a parut a fi o calomnie. La adresa Armatei Romane s-au mai facut acuzatii, si unele pe buna dreptate. Este o pura coincidenta ca acum se poate dovedi ca este o fictiune
    • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult