Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Poziția postului Antena 1 și a MApN în legătură cu concurentul Tolnai Miklos de la „Chefi la cuțite”

Antena 1 a trimis un comunicat în care face precizări despre concurentul Tolnai Miklos, de la emisiunea „Chefi la cuțite".

„După difuzarea ediției de luni, 30 aprilie, a show-ului "Chefi la cuțite", Antena 1 a fost sesizată de MApN în legătură cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte și a adus acuzații în cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN și nici susținute de dovezi clare ale concurentului. Regretăm faptul că emisiunea a fost folosită pentru expunerea unor fapte neadevărate. Antena 1 va lua măsurile necesare conform contractului încheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele ediții vor fi editate, păstrându-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale în bucătărie.

Conform regulamentului și structurii show-ului, cei trei chefi jurizează strict farfuria care le-a fost adusă în față, fără a ști cine este omul din spatele panoului și care este povestea lui. Evoluția concurentului în emisiune are la bază exclusiv talentul sau în bucătărie”, se arată în comunicatul transmis de Antena 1.

MApN: „Afirmaţiile lui Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea”

Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naționale a precizat joi că Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul MApN, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

„În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii”, se arată într-un comunicat al MApN. De asemenea, aceeași sursă mai arată că MApN consideră că afirmaţiile lui Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.

Miklos Tolnai a susţinut la emisiunea de la Antena 1 că, înainte de a deveni bucătar, a a lucrat în cadrul Armatei Române, fiind prezent la misiuni în Afganistan şi Iraq. El a spus și că MApN l-a trecut în rezervă, oferindu-i o pensie de 360 de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adrian S check icon
    Am vazut emisiunea si nu imi amintesc ca omul sa fi spus ca a fost ofiter. Daca era militar angajat, se putea reconcilia foarte bine.
    Sincer, si mie mi-a parut cam cusuta cu ata alba cand a zis de pensia de 360 de lei, de statul in coma cu lunile, ca are un milion de fracturi si mai ales ca a ucis oameni pe front.
    Va rog sa luati pozitie si fata de afirmatia lui conf. careia a absolvit nu stiu ce scoala celebra de bucatari... Mie asta mi s-a parut a fi o calomnie. La adresa Armatei Romane s-au mai facut acuzatii, si unele pe buna dreptate. Este o pura coincidenta ca acum se poate dovedi ca este o fictiune
    • Like 0

Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult