Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Premieră în România. Vița de Vie a susținut un concert în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă

Holograma - Vodafone

Holograma unui chitarist în vârstă de 10 ani a fost integrată într-un concert al trupei Viţa de Vie susținut marți seara la Romexpo. 

Imaginea live a tânărului Luca Mihail Leaua a fost proiectată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizate de Vodafone România, iar de la distanță acesta părea că se află în realitate pe scenă.

Luca a fost invitatul special al solistului vocal Adrian Despot si si-a interpretat piesele într-o încăpere aflată la aproximativ 2 km distanță de sala de concert. Datorită suportului 5G oferit de Vodafone România, el a putut participa pe cale virtuală la spectacol și să cânte alături de întreaga trupă, într-un episod surpriză al concertului Vița de Vie. 

Holograma adusă la viață prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio si video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum și sincronizarea artiștilor pe toată durata evoluției lor live.  

 ͈Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți viata oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în reteaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reușite. Acum, folosim capabilitățile 5G în practică și inovăm din nou, de această dată la intersecția dintre arta spectacolului live și tehnologia de ultimă ora, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-și depășească teama de scenă și să-și transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevarat star în muzică. Astăzi, a simțit o parte din această experiență, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Mai jos, înregistrarea video a momentului (minutul 33:17)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult