Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Premieră în România. Vița de Vie a susținut un concert în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă

Holograma - Vodafone

Holograma unui chitarist în vârstă de 10 ani a fost integrată într-un concert al trupei Viţa de Vie susținut marți seara la Romexpo. 

Imaginea live a tânărului Luca Mihail Leaua a fost proiectată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizate de Vodafone România, iar de la distanță acesta părea că se află în realitate pe scenă.

Luca a fost invitatul special al solistului vocal Adrian Despot si si-a interpretat piesele într-o încăpere aflată la aproximativ 2 km distanță de sala de concert. Datorită suportului 5G oferit de Vodafone România, el a putut participa pe cale virtuală la spectacol și să cânte alături de întreaga trupă, într-un episod surpriză al concertului Vița de Vie. 

Holograma adusă la viață prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio si video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum și sincronizarea artiștilor pe toată durata evoluției lor live.  

 ͈Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți viata oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în reteaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reușite. Acum, folosim capabilitățile 5G în practică și inovăm din nou, de această dată la intersecția dintre arta spectacolului live și tehnologia de ultimă ora, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-și depășească teama de scenă și să-și transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevarat star în muzică. Astăzi, a simțit o parte din această experiență, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Mai jos, înregistrarea video a momentului (minutul 33:17)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult