Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Premieră în România. Vița de Vie a susținut un concert în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă

Holograma - Vodafone

Holograma unui chitarist în vârstă de 10 ani a fost integrată într-un concert al trupei Viţa de Vie susținut marți seara la Romexpo. 

Imaginea live a tânărului Luca Mihail Leaua a fost proiectată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizate de Vodafone România, iar de la distanță acesta părea că se află în realitate pe scenă.

Luca a fost invitatul special al solistului vocal Adrian Despot si si-a interpretat piesele într-o încăpere aflată la aproximativ 2 km distanță de sala de concert. Datorită suportului 5G oferit de Vodafone România, el a putut participa pe cale virtuală la spectacol și să cânte alături de întreaga trupă, într-un episod surpriză al concertului Vița de Vie. 

Holograma adusă la viață prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio si video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum și sincronizarea artiștilor pe toată durata evoluției lor live.  

 ͈Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți viata oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în reteaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reușite. Acum, folosim capabilitățile 5G în practică și inovăm din nou, de această dată la intersecția dintre arta spectacolului live și tehnologia de ultimă ora, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-și depășească teama de scenă și să-și transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevarat star în muzică. Astăzi, a simțit o parte din această experiență, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Mai jos, înregistrarea video a momentului (minutul 33:17)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult