Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Premierul Dacian Cioloș l-a revocat pe ministrul Vlad Alexandrescu. „Nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu”

Premierul Dacian Cioloș a anunțat pe Facebook că va trimite marți președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a ministrului Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii.

Comentând ultimele discuții din jurul demisiei ministrului Culturii, șeful Guvernului se întreabă de ce ministrul Alexandrescu nu i-a comunicat lui sau în Guvern situațiile cu care s-a confruntat.  Ciolos consideră că „e păcat că dl Alexandrescu a ales să termine în acest fel" si „dacă are ceva de spus, să o facă".

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei Ministrului Culturii : E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge inainte. Reformele vor continua și in cultură și in alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marti voi trimite domnului președinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere să continue reformele. In mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea asolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, a scris pe Facebook premierul Dacian Cioloș.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, susține, într-o scrisoare adresată Grupului pentru Dialog Social și publicată de Republica.ro, că atunci când a oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piața Romană, „am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă”. Ministrul a confirmat, pentru Republica.ro, autenticitatea scrisorii.

În scrisoare ministrul Culturii, căruia premierul Dacian Cioloș i-a cerut demisia în urma scandalului de la Opera Română, spune că a deranjat grupuri de interese foarte variate, prin decizii pe care le-a luat. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    exista soarta si destin, sunt compuse atat din deciziile noastre cat si ale altora, dar si din prostie, a noastra si a celorlalti, si cate odata, totul iese bine. oricum totul si toata reforma este numai in mintea noastra :) a fiecaruia, dupa capacitate :)
    • Like 0
  • Are dreptate premierul - daca era ceva de spus, trebuia spus concret nu "un coleg din guvern" sau alte expresii care sint doar acuzatii fara fundament ... - tipul acesta de om care umbla cu insinuari si jumatati de dezvaluiri e raspindit la noi in tara si in fapt, uneori cu inconstienta, alteori cu rea vointa, sint foarte periculosi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult