Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Dacian Cioloș l-a revocat pe ministrul Vlad Alexandrescu. „Nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu”

Premierul Dacian Cioloș a anunțat pe Facebook că va trimite marți președintelui Klaus Iohannis revocarea din funcție a ministrului Vlad Alexandrescu și nominalizarea noului ministru al Culturii.

Comentând ultimele discuții din jurul demisiei ministrului Culturii, șeful Guvernului se întreabă de ce ministrul Alexandrescu nu i-a comunicat lui sau în Guvern situațiile cu care s-a confruntat.  Ciolos consideră că „e păcat că dl Alexandrescu a ales să termine în acest fel" si „dacă are ceva de spus, să o facă".

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei Ministrului Culturii : E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge inainte. Reformele vor continua și in cultură și in alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marti voi trimite domnului președinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere să continue reformele. In mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea asolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, a scris pe Facebook premierul Dacian Cioloș.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, susține, într-o scrisoare adresată Grupului pentru Dialog Social și publicată de Republica.ro, că atunci când a oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piața Romană, „am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă”. Ministrul a confirmat, pentru Republica.ro, autenticitatea scrisorii.

În scrisoare ministrul Culturii, căruia premierul Dacian Cioloș i-a cerut demisia în urma scandalului de la Opera Română, spune că a deranjat grupuri de interese foarte variate, prin decizii pe care le-a luat. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • exista soarta si destin, sunt compuse atat din deciziile noastre cat si ale altora, dar si din prostie, a noastra si a celorlalti, si cate odata, totul iese bine. oricum totul si toata reforma este numai in mintea noastra :) a fiecaruia, dupa capacitate :)
    • Like 0
  • Are dreptate premierul - daca era ceva de spus, trebuia spus concret nu "un coleg din guvern" sau alte expresii care sint doar acuzatii fara fundament ... - tipul acesta de om care umbla cu insinuari si jumatati de dezvaluiri e raspindit la noi in tara si in fapt, uneori cu inconstienta, alteori cu rea vointa, sint foarte periculosi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult