Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Premierul desemnat Cioloș: Am vorbit la telefon cu cei de la PNL, UDMR și minorități, probabil o să avem o primă întâlnire mâine

Dacian Cioloș 2021

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat marți că obiectivul său este începerea cât mai repede a negocierilor cu PNL și UDMR, pentru refacerea coaliției de guvernare. Cioloș are 10 zile să meargă în Parlament cu o formulă care să obțină votul de încredere al legislativului.

„Obiectivul nostru clar este să pregătim un guvern care să fie votat rapid de parlament și care să lucreze pentru români, pentru a gestiona situația de criză. Pentru asta vom apela la partenerii PNL și UDMR, împreună cu minoritățile”, a declarat Dacian Cioloș, care a adăugat că acordul de coaliție nu a fost rupt.

„Nu cred că aceste partide vor refuza discuțiile, e vorba și de responsabilitate politică, sunt convins că vor da dovadă de responsabilitate, mai ales în perioada asta în care mor oamenii în spitale, este nevoie de guvern cu puteri depline”, spune Cioloș.

Premierul desemnat a declarat că a vorbit azi la telefon cu Florin Cîțu și urmează să aibă o întâlnire. „Am avut o discuție telefonică în această dimineață cu dl. Cîțu, am convenit să ne vedem mâine după-amiază. În seara asta vor avea ședința de biroul politic, mâine ședința de guvern și după aceea ne vom vedea”, a spus Cioloș, care a precizat că USR, sjgurul care si-a asumat guvernarea în această situație de criză, nu va negocia cu PSD și AUR.

„Am avut discuții telefonice ieri și azi dimineață și cu colegii de la UDMR și PNL și cu cei de la minorități și o primă întâlnire va fi probabil mâine”, a adăugat Dacian Cioloș.

Aflati și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Singurul care ar putea avea asi in maneca. Nu degeaba a ajuns lider de grup in parlamentul ue chit ca tot parlamentul asta ue e strict sinecura
    • Like 0
  • „Cioloș, care a precizat că USR, sjgurul care si-a asumat guvernarea în această situație de criză”

    Cioloș, sau cel care a emis gogomănia asta, e prost sau e ticălos?
    Dar liberalii ce fac în clipa asta? Taie frunze la cîini?
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult