Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Florin Cîțu: Poate va trebui să vorbesc cu ministrul de Interne, ca polițiștii să fie mult mai atenți și să dea amenzi pentru purtatul măștii pe stradă

Bucuresti - oameni pe strada - Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Poliția ar putea începe să dea amenzi pe stradă persoanelor care nu poartă măști. Premierul Florin Cîțu a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că ia în calcul să îi ceară ministrului de Interne ca polițiștii să dea amenzi pentru nepurtarea măștii, după ce a văzut tot mai multe cazuri de persoane fără măști medicale de protecție pe stradă sau în metrou.

„Poate va trebui să vorbesc cu domnul ministru de Interne ca să fie mult mai atenți polițiștii și să dea poate amenzi pentru purtatul măștii pe stradă. Am văzut o relaxare și din partea ofițerilor de poliție”, a spus premierul. 

În legătură cu imunizarea populației, șeful Executivului a susținut că, într-un scenariu „optimist”, ținta de vaccinare anticovid a 70% din populația României ar putea să fie atinsă în luna iunie. Ținta asumată inițial de autorități este ca acest nivel să fie realizat în septembrie. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anticipează o creştere constantă a numărului de cazuri de Covid în perioada următoare şi a prezentat trei posibile scenarii privind evoluția pandemiei în România. Cel mai sumbru scenariu anunță o creştere cu 4% pe zi a numărului de îmbolnăviri, ajungându-se la 8.900 de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie. Creșterea numărului de cazuri este explicată prin redeschiderea școlilor, a unor unități din domeniul HoReCa, jocuri de noroc, precum şi o respectare mai puțin strictă a măsurilor de protecţie din cauza oboselii pandemice.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Corina check icon
    Vrea amenzi pentru purtatul măștii. Nasol. Trecând peste gafa de exprimare care nu trebuia trecută în titlu, are dreptate. Vezi tot mai multă lume fără mască, absolut nederanjată de polițiști. Și strada ca strada. Problema e că delăsarea pe stradă indică o relaxare a tuturor precauțiilor anterioare - acasă, la serviciu etc.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult