Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Sorin Grindeanu, după ce a auzit-o pe colega sa Lia Olguța Vasilescu exprimându-se în engleză și franceză: „Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcție de ministru”

Sorin Grindeanu - Lia Olguța Vasilescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU, dar a spus că, dacă ar fi fost în locul ei, ar fi ales să se exprime în limba română, potrivit News.ro

„Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit și pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înțeles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Clipurile în care Lia Olguța Vasilescu apare citind discursurile în limba engleză și franceză la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii au devenit virale pe internet și au stârnit multe comentarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doamna Olguta Vasilescu si-a dobandit vasta cunostiinta a limbii engleze si franceze (mai ales english) cand Doamna Ministrul al Invatamantului rudenia de Ceausesti spunea ca nu e nevoie de "limburi internationale" ca nici ea nu "le" stie si totusi a devenit ministru..
  O prorocire geniala..
  • Like 0
 • In aceasta consta analfabetismul clasei noastre politice: știință socio-politica nici vorba, știință economica sau măcar un minim de fler în alcătuirea și "gestionarea unui banal P&L" la nivel de țara și nici măcar cunoașterea unei limbi străine. Care ar fi defapt criteriile de selecție pentru aceste funcții?! Se pare ca doua sunt clare: demagogia și impostura.
  • Like 0
 • Dar examene de limbă română decentă se dau, domnule Grindeanu?
  Dar bunul simț de a nu te expune când „ vorbești” în engleză/ franceză unde este domnule Grindeanu?
  • Like 0
 • Sigur că l-am auzit şi pe Emil Boc vorbind în limba engleză dar nu despre asta discutăm aici, nu acesta e subiectul. L-am auzit şi pe Ceauşescu vorbind engleză. Dar faptul că există un precedent, sau mai multe, nu ne permite să perseverăm în a delega persoane fară niciun fel de expertiză ca să reprezinte ţara la acest nivel. Olguţa a citit acest discurs la ONU, nu era la organizaţia judeţeană de partid ca să-şi permită acest derapaj. Este o insultă la adresa imaginii României, această prestaţie a Olguţei....şi ne mai surprinde că se vorbeşte depreciativ la adresa noastră în afara graniţelor.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Asa e, nu se dau examene de limbi. Se dau limbi in...
  • Like 0
 • da ce se da cand ocupi post de ministru? carnetul de partid?
  • Like 3


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult