Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul Sorin Grindeanu, după ce a auzit-o pe colega sa Lia Olguța Vasilescu exprimându-se în engleză și franceză: „Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcție de ministru”

Sorin Grindeanu - Lia Olguța Vasilescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU, dar a spus că, dacă ar fi fost în locul ei, ar fi ales să se exprime în limba română, potrivit News.ro

„Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit și pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înțeles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Clipurile în care Lia Olguța Vasilescu apare citind discursurile în limba engleză și franceză la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii au devenit virale pe internet și au stârnit multe comentarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doamna Olguta Vasilescu si-a dobandit vasta cunostiinta a limbii engleze si franceze (mai ales english) cand Doamna Ministrul al Invatamantului rudenia de Ceausesti spunea ca nu e nevoie de "limburi internationale" ca nici ea nu "le" stie si totusi a devenit ministru..
  O prorocire geniala..
  • Like 0
 • In aceasta consta analfabetismul clasei noastre politice: știință socio-politica nici vorba, știință economica sau măcar un minim de fler în alcătuirea și "gestionarea unui banal P&L" la nivel de țara și nici măcar cunoașterea unei limbi străine. Care ar fi defapt criteriile de selecție pentru aceste funcții?! Se pare ca doua sunt clare: demagogia și impostura.
  • Like 0
 • Dar examene de limbă română decentă se dau, domnule Grindeanu?
  Dar bunul simț de a nu te expune când „ vorbești” în engleză/ franceză unde este domnule Grindeanu?
  • Like 0
 • Sigur că l-am auzit şi pe Emil Boc vorbind în limba engleză dar nu despre asta discutăm aici, nu acesta e subiectul. L-am auzit şi pe Ceauşescu vorbind engleză. Dar faptul că există un precedent, sau mai multe, nu ne permite să perseverăm în a delega persoane fară niciun fel de expertiză ca să reprezinte ţara la acest nivel. Olguţa a citit acest discurs la ONU, nu era la organizaţia judeţeană de partid ca să-şi permită acest derapaj. Este o insultă la adresa imaginii României, această prestaţie a Olguţei....şi ne mai surprinde că se vorbeşte depreciativ la adresa noastră în afara graniţelor.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Asa e, nu se dau examene de limbi. Se dau limbi in...
  • Like 0
 • da ce se da cand ocupi post de ministru? carnetul de partid?
  • Like 3


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult