Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Sorin Grindeanu, după ce a auzit-o pe colega sa Lia Olguța Vasilescu exprimându-se în engleză și franceză: „Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcție de ministru”

Sorin Grindeanu - Lia Olguța Vasilescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU, dar a spus că, dacă ar fi fost în locul ei, ar fi ales să se exprime în limba română, potrivit News.ro

„Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit și pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înțeles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Clipurile în care Lia Olguța Vasilescu apare citind discursurile în limba engleză și franceză la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii au devenit virale pe internet și au stârnit multe comentarii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doamna Olguta Vasilescu si-a dobandit vasta cunostiinta a limbii engleze si franceze (mai ales english) cand Doamna Ministrul al Invatamantului rudenia de Ceausesti spunea ca nu e nevoie de "limburi internationale" ca nici ea nu "le" stie si totusi a devenit ministru..
  O prorocire geniala..
  • Like 0
 • In aceasta consta analfabetismul clasei noastre politice: știință socio-politica nici vorba, știință economica sau măcar un minim de fler în alcătuirea și "gestionarea unui banal P&L" la nivel de țara și nici măcar cunoașterea unei limbi străine. Care ar fi defapt criteriile de selecție pentru aceste funcții?! Se pare ca doua sunt clare: demagogia și impostura.
  • Like 0
 • Dar examene de limbă română decentă se dau, domnule Grindeanu?
  Dar bunul simț de a nu te expune când „ vorbești” în engleză/ franceză unde este domnule Grindeanu?
  • Like 0
 • Sigur că l-am auzit şi pe Emil Boc vorbind în limba engleză dar nu despre asta discutăm aici, nu acesta e subiectul. L-am auzit şi pe Ceauşescu vorbind engleză. Dar faptul că există un precedent, sau mai multe, nu ne permite să perseverăm în a delega persoane fară niciun fel de expertiză ca să reprezinte ţara la acest nivel. Olguţa a citit acest discurs la ONU, nu era la organizaţia judeţeană de partid ca să-şi permită acest derapaj. Este o insultă la adresa imaginii României, această prestaţie a Olguţei....şi ne mai surprinde că se vorbeşte depreciativ la adresa noastră în afara graniţelor.
  • Like 0
 • Anon check icon
  Asa e, nu se dau examene de limbi. Se dau limbi in...
  • Like 0
 • da ce se da cand ocupi post de ministru? carnetul de partid?
  • Like 3


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult