Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Premierul Sorin Grindeanu, după ce a auzit-o pe colega sa Lia Olguța Vasilescu exprimându-se în engleză și franceză: „Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcție de ministru”

Sorin Grindeanu - Lia Olguța Vasilescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU, dar a spus că, dacă ar fi fost în locul ei, ar fi ales să se exprime în limba română, potrivit News.ro

„Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit și pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înțeles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

Clipurile în care Lia Olguța Vasilescu apare citind discursurile în limba engleză și franceză la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii au devenit virale pe internet și au stârnit multe comentarii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doamna Olguta Vasilescu si-a dobandit vasta cunostiinta a limbii engleze si franceze (mai ales english) cand Doamna Ministrul al Invatamantului rudenia de Ceausesti spunea ca nu e nevoie de "limburi internationale" ca nici ea nu "le" stie si totusi a devenit ministru..
    O prorocire geniala..
    • Like 0
  • In aceasta consta analfabetismul clasei noastre politice: știință socio-politica nici vorba, știință economica sau măcar un minim de fler în alcătuirea și "gestionarea unui banal P&L" la nivel de țara și nici măcar cunoașterea unei limbi străine. Care ar fi defapt criteriile de selecție pentru aceste funcții?! Se pare ca doua sunt clare: demagogia și impostura.
    • Like 0
  • Dar examene de limbă română decentă se dau, domnule Grindeanu?
    Dar bunul simț de a nu te expune când „ vorbești” în engleză/ franceză unde este domnule Grindeanu?
    • Like 0
  • Sigur că l-am auzit şi pe Emil Boc vorbind în limba engleză dar nu despre asta discutăm aici, nu acesta e subiectul. L-am auzit şi pe Ceauşescu vorbind engleză. Dar faptul că există un precedent, sau mai multe, nu ne permite să perseverăm în a delega persoane fară niciun fel de expertiză ca să reprezinte ţara la acest nivel. Olguţa a citit acest discurs la ONU, nu era la organizaţia judeţeană de partid ca să-şi permită acest derapaj. Este o insultă la adresa imaginii României, această prestaţie a Olguţei....şi ne mai surprinde că se vorbeşte depreciativ la adresa noastră în afara graniţelor.
    • Like 0
  • Anon check icon
    Asa e, nu se dau examene de limbi. Se dau limbi in...
    • Like 0
  • da ce se da cand ocupi post de ministru? carnetul de partid?
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult