Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul Sorin Grindeanu la discursul în fața rectorilor: „Onorata insten...asistență, era să zic instanță"

Premierul Sorin Grindeanu a făcut o gafă amuzantă la începutul discursului susținut în fața rectorilor. După ce i-a salutat pe președintele Academiei Române, președintele Consiliului Național al Rectorilor și pe președinții senatelor universitare, șeful Guvernului a spus  „Onorata insten...asistență, era să zic instanță".

O filmare Realitatea TV care surprinde momentul a devenit virală pe rețelele de socializare. „Grindeanu e pregătit pentru orice”, a comentat o persoană care a distribuit clipul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai terminase treburile urgente ale tarii, cand premierul Grindeanu s-a gandit sa-i salute pe membrii Academiei Romane. Adica pe presedintele acesteia si pe rectori. Nu-mi pot imagina ce cauta acolo, dar daca tot s-a dus, putea sa memoreze fidel un scurt discurs corect si inteligent. Numai ca el a preferat privirea semeata a unei nonsalante nejustificabile si a dat drumul unei scapari freudiene. Acum, in mediul lui firesc, adica la guvern ori parlament, "asistenta" si "instanta" au atins de multa vreme sinonimia perfecta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult