Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Premierul Sorin Grindeanu la discursul în fața rectorilor: „Onorata insten...asistență, era să zic instanță"

Premierul Sorin Grindeanu a făcut o gafă amuzantă la începutul discursului susținut în fața rectorilor. După ce i-a salutat pe președintele Academiei Române, președintele Consiliului Național al Rectorilor și pe președinții senatelor universitare, șeful Guvernului a spus  „Onorata insten...asistență, era să zic instanță".

O filmare Realitatea TV care surprinde momentul a devenit virală pe rețelele de socializare. „Grindeanu e pregătit pentru orice”, a comentat o persoană care a distribuit clipul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai terminase treburile urgente ale tarii, cand premierul Grindeanu s-a gandit sa-i salute pe membrii Academiei Romane. Adica pe presedintele acesteia si pe rectori. Nu-mi pot imagina ce cauta acolo, dar daca tot s-a dus, putea sa memoreze fidel un scurt discurs corect si inteligent. Numai ca el a preferat privirea semeata a unei nonsalante nejustificabile si a dat drumul unei scapari freudiene. Acum, in mediul lui firesc, adica la guvern ori parlament, "asistenta" si "instanta" au atins de multa vreme sinonimia perfecta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult