Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Sorin Grindeanu la discursul în fața rectorilor: „Onorata insten...asistență, era să zic instanță"

Premierul Sorin Grindeanu a făcut o gafă amuzantă la începutul discursului susținut în fața rectorilor. După ce i-a salutat pe președintele Academiei Române, președintele Consiliului Național al Rectorilor și pe președinții senatelor universitare, șeful Guvernului a spus  „Onorata insten...asistență, era să zic instanță".

O filmare Realitatea TV care surprinde momentul a devenit virală pe rețelele de socializare. „Grindeanu e pregătit pentru orice”, a comentat o persoană care a distribuit clipul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai terminase treburile urgente ale tarii, cand premierul Grindeanu s-a gandit sa-i salute pe membrii Academiei Romane. Adica pe presedintele acesteia si pe rectori. Nu-mi pot imagina ce cauta acolo, dar daca tot s-a dus, putea sa memoreze fidel un scurt discurs corect si inteligent. Numai ca el a preferat privirea semeata a unei nonsalante nejustificabile si a dat drumul unei scapari freudiene. Acum, in mediul lui firesc, adica la guvern ori parlament, "asistenta" si "instanta" au atins de multa vreme sinonimia perfecta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult