Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Sorin Grindeanu la discursul în fața rectorilor: „Onorata insten...asistență, era să zic instanță"

Premierul Sorin Grindeanu a făcut o gafă amuzantă la începutul discursului susținut în fața rectorilor. După ce i-a salutat pe președintele Academiei Române, președintele Consiliului Național al Rectorilor și pe președinții senatelor universitare, șeful Guvernului a spus  „Onorata insten...asistență, era să zic instanță".

O filmare Realitatea TV care surprinde momentul a devenit virală pe rețelele de socializare. „Grindeanu e pregătit pentru orice”, a comentat o persoană care a distribuit clipul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tocmai terminase treburile urgente ale tarii, cand premierul Grindeanu s-a gandit sa-i salute pe membrii Academiei Romane. Adica pe presedintele acesteia si pe rectori. Nu-mi pot imagina ce cauta acolo, dar daca tot s-a dus, putea sa memoreze fidel un scurt discurs corect si inteligent. Numai ca el a preferat privirea semeata a unei nonsalante nejustificabile si a dat drumul unei scapari freudiene. Acum, in mediul lui firesc, adica la guvern ori parlament, "asistenta" si "instanta" au atins de multa vreme sinonimia perfecta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult