Premierul Mihai Tudose a spus miercuri, în ședința de Guvern, că se va consulta cu ministrul Justiției, Tudorl Toader, pentru a vedea dacă poate sesiza la Curtea Constituțională existența unui conflict între DNA și Guvern, generat de dosarul Belina, relatează Digi24. În acest dosar sunt vizați doi miniștri din actualul cabinet: vicepremierul Sevil Shhaideh și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
În urmă cu câteva zile, Tudorel Toader a criticat DNA pentru anchetarea hotărârii de Guvern care a dus la transferul de proprietate între Apele Romane şi Consiliul Judeţean Teleorman. și a spus că aceasta nu este treaba procurorilor. “Hotărârile de Guvern sunt acte normative infralegale, sub lege, în ierarhia actelor normative. Hotărârile de Guvern pot crea suspiciuni privind legalitatea. În această ipoteză, verificarea legalităţii actelor normative infralegale se realizează de către instanţa de contencios administrativ. (...) Prin urmare, în opinia mea, legalitatea unei Hotărâri de Guven nu o verifică procurorul, ci judecătorul specializat în contencios administrativ”, a susținut Toader.
În replică, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (C.S.M.) să analizeze dacă afirmațiile lui Toader sunt de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, considerând că ministrul Justiției a indus opiniei publice ideea că activitatea procurorilor nu se desfăşoară în limitele cadrului legal.
Procurorii anticorupție spun că Insula Belina și Brațul Pavel nu puteau fi trecute în proprietatea CJ prin HG, ci doar prin lege.
„Fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constituției, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu județean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.
Sub pretextul realizării Complexului turistic, sportiv și de agrement „Dunăre-Belina-Seaca", la data de 26 iulie 2013, Consiliul Județean Teleorman a înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P), o notă de fundamentare privind trecerea unor bunuri din proprietatea publică a statului și din administrarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice - Administrația Națională „APELE ROMANE", în proprietatea publică a județului Teleorman și administrarea Consiliului județean Teleorman”, suține DNA.
Potrivit Hotnews, în zona menționată compania Tel Drum a ridicat ulterior câteva construcții cu circuit închis, unde uneori vin Dragnea și invitații săi la pescuit.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Cata lipsa de coloana sa ai ca sa stai in cardasie cu unul ca Dragnea? Epoca de Aur vad ca e vie in continuare ca tot asa si atunci tot felul de oameni de la care ai fi avut pretentii lingeau mana lui Ceausescu cu sarg.