Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Tudose: „Românii să înțeleagă că dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură”

Mihai Tudose

(Foto Facebook/Mihai Tudose)

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la Antena 3, că intenționează să dea publicității date despre unele bănci comerciale care îşi externalizează profiturile și declară pierderi, iar „românii să înţeleagă că, dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură”. 

„Chit că e secretul bancar, secretul... eu o să îmi asum la un moment dat o să public niște date. Dau un exemplu. Două. Niște bănci. Repet, știu că o pățesc, dar o s-o fac. Ca să înțeleagă românii că dacă lucrează cu banca aia, d-aia ne fură. Și că avem, din 40 de bănci, 20 bune, 19 care își revin și una care continuă să înțeleagă că e mai bună și mai deșteaptă decât noi, românii. Să vedem, că poate nu e așa. Nu știu cât mă deranjează că ne iau banii, dar parcă prea mă deranjează mai tare că ne consideră naivi că nu ne dăm seama ce fac”, a spus premierul Mihai Tudose.

Șeful Guvernului a lansat un atac la adresa băncilor care declară pierderi an de an.

„Perioada romantică a trecut. Nimeni nu poate să înțeleagă că o instituție bancară poate să înregistreze pierderi în ani consecutivi. Pe ușa lor scrie Bancă, nu Crucea Roșie. Clădirile lor arată totuși binișor. Salariile sunt foarte bune. Domniile lor au dovedit și o imaginație foarte debordantă de a-și externaliza profiturile. Nu mai merge. Domnul ministru de Finanțe a avut o discuție cu ei, eu am spus și public că mai suntem răbdători un pic, dar a se înțelege răbdători la nivel de săptămână. Să își regândească strategia lor în România. (...) Poate e cazul să le explicăm și celor care au impresia că statul român e un partener naiv că nu e așa”, a mai spus Tudose.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat săptămâna trecută că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani. Mișa a precizat că, în 2016, din 46 de unităţi bancare, 31 au declarat pierderi însumând 9,8 miliarde de lei. În ultimii cinci ani, doar 15 bănci au plătit impozit pe profit.

În replică, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus, vinerea trecută, că băncile nu au plătit impozit pe profit pentru că nu au făcut profit.

„De patru ani sau de cinci ani să nu faci profit? E posibil, da. Atenţie! Avem 300.000 de firme în România care nu fac profit şi au capital negativ. Băncile, chiar dacă nu au făcut profit, au plătit impozitele şi au capital nu doar pozitiv, ci de peste 8%. Nu înseamnă neapărat evaziune”, a afirmat Mugur Isărescu, potrivit Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Legat de diverși constantini

  Repetiția ca tehnică literară este destul de greu de folosit, iar ceea ce la Eminescu pare facil, la alții este doar o îngrămădeală de „mă”: tocmai aici este punctul nevralgic al constantinilor, anume inconstanța în scriere. De multe ori câte un constantin scrie cu greșeli impardonabile (nu voi sta să le enumăr, nu merită efortul), iar din când în când răsare un altul mai școlit, cu o limbă mai curată și o scriitură cât de cât acceptabilă!
  Conform procedurilor, constantinii sunt uniformi numai în susținerea necondiționată a „iubiților conducători”, traducându-ne nouă, ăștia pe care-i cred ei de dreapta, ce-au vrut de fapt imbecilii să spună atunci când au avut prilejul dar s-au speriat de microfon („Când premierul a spus că statul va fi mai puţin prietenos, eu am înţeles faptul că până acum statul a fost prost reprezentat şi că nu se va repeta.” este doar un exemplu la îndemână)!
  Entitatea constantinilor este tot la nivelul școlar al „ce a vrut să spună autorul”, drept care își pierd timpul în încercarea de a explica inexplicabilul!

  Pentru puțin amuzament, pot spune că nivelul redus de educație transpare chiar și atunci când scrie câte un constantin mai răsărit, cum este cel de acum: acesta, își închipuie că dacă nu ești de stânga (ca angajatorul) ești obligatoriu de dreapta, uitând că spectrul politic mai are multe, chiar foarte multe, ca să nu spun prea multe „culori” („Atât de mult a scăzut nivelul pe dreapta românească?”). Dacă nu a fost clar, atunci să spunem pe scurt că procedura este încă la nivelul „cine nu-i cu noi, este contra noastră”, așadar colaborarea este exclusă!

  constantinii sunt convinși (așa cere procedura presupun) că au dreptate („Tu nu înţelegi. N-ai înţeles niciodată...”) și cred că au de a face cu membrii de partid pe care-i prind pe la ședințe!

  Am promis cu ceva timp în urmă că nu le voi mai răspunde personal la nici o postare dar că voi avea grijă să-i „urechez” atunci când calcă în străchini: cum acest lucru se petrece mult prea des, mă văd în imposibilitatea de a-i taxa la fiecare perlă enunțată, însă voi persevera!

  P.S. O părere (nu mi-aș permite să dau sfaturi): încercați să nu le mai răspundeți, nu-i mai băgați în seamă și, veți constata că apare un alt personaj, cu nume schimbat și apucături identice! Faceți proba, nu mai luptați cu un personaj robotizat!
  • Like 5
  • @
   Eşti în plin delir paranoic: Atacul Constantinilor asupra Republicii! Doar eu scriu sub numele de Constantin. Dacă cei de la Republica ar interveni, dânşii ar putea să te liniştească, pentru că ştiu foarte bine de unde vin aceste postări. Scriu de pe un singur calculator şi un singur telefon mobil.
   Da, recunosc, mai fac greşeli. Scriu repede şi nu prea am timp să recitesc. Mai ales atunci când scriu de pe telefonul mobil. Spaţiul în care scriem postarea, vezi şi tu, este foarte mic şi uneori pierzi şirul ideilor, neavând textul în faţă ca pe un format A4. Da, în condiţiile astea, apar dezacorduri sau alte greşeli. Am ascultat la tv, în direct, oameni care trăiesc din scris şi care, uneori, au greşeli de exprimare. Când îşi dau seama revin şi corectează, alteori nu realizează. Se întâmplă.
   Poate că am un nivel redus de educaţie, asta e, nu-i nimeni perfect, dar am dreptul la opinie, indiferent de nivelul de educaţie, de rasă sau religie. Doar naziştii nu doreau ca unii să participe la viaţa socială, pe diverse criterii...
   V-aţi făcut un obicei din a spune că cei care votează cu PSD-ul sunt nişte proşti, oameni fără dinţi în gură, ţărani săraci şi fără şcoală, dar pe voi nu vă evaluaţi. Infatuarea voastră este semn de civilizaţie şi erudiţie?

   • Like 0
 • check icon
  Se pare că monstrul numit lipsa banilor va naște soluțiile știute: inflație cu voia BNR și împrumuturi externe în lipsa autorizației de inflație! Oricum ar fi, după ce se vor căra ăștia de la putere, alții vor face curățenie și, atunci când lucrurile se vor liniști, vor apărea din nou olguțe și alții asemenea cu promisiuni goale: salvarea stă numai în schimbarea sistemului de învățământ și îmbunătățirea lui, astfel ca să nu mai creadă tot omul inepțiile unor ...
  În caz contrar, fi-va vai și amar!
  • Like 6
 • check icon
  ATENȚIUNE ATENȚIUNE!
  Constantin a fost reactivat: cine vrea să afle ceva (orice) să-l întrebe! Știe tot, absolut tot, de la facerea lumii, la codul lui da Vinci și până la asasinarea lui Kennedy, știe tot și are și idei cu care este de acord dacă au fost aprobate de conducerea de partid și de stat!
  Nu pierdeți timpul, profitați și astâmpărați-vă setea de cunoaștere!
  Grăbiți-vă: înțelepciunea pesedistă vă stă la dispoziție un timp limitat, NU PIERDEȚI OCAZIA!
  • Like 6
  • @
   Constantin este are un caracter interesant. Nu inteleg pasiunea sa pentru PSD, cu atat mai putin pentru Dragnea dar apreciez stoicismul sau.
   Ideile lui ar trebui sa va dea de gandit. Daca nu reusiti sa-l clintiti cum o sa schimbatia perceptia celor 3 milioane de sustinatori PSD? Afirmand ca sunt prosti si fara dinti?
   Ironia nu este o arma redutabila. Pot sa-ti garantez ca o parte din cei 3 milioane au votat ceea ce au votat "de-ai dracu". Si vor continua s-o faca.
   Eu as vrea sa stiu alte lucruri despre Constantin. Politica romaneasca nu-mi spune nimic, nu-s pe aceeeasi lungime de unda cu el insa am apreciat comentariul sau despre Hagi, cat si altele mai putin legate de sfera politicului. Probabil daca-l vei cunoaste mai bine vei afla ca in ciuda faptului ca-i PSD-ist are si cateva calitati :-)
   Vara trecuta am petrecut o saptamana in vila unui sustinator PSD. Un tip nemaipomenit, i-am promis ca ma reintorc daca renunta la optiunile sale politice :-) Am putut discuta civilizat in ciuda faptului ca multe din ideile noastre se bateau cap in cap. El avea ce avea cu diaspora si cu dreptul acestora la vot, eu spuneam ca a vota este o datorie si un drept al fiecarui cetatean oriunde s-ar afla. Nu votez pentru ca nu ma intereseaza dar nimeni si nimic nu ar trebui sa ma impiedice. Ne-am despartit prieteni :-)
   • Like 0
  • @ Gar Gaune
   check icon
   Doamnă/domnule
   Constantin nu este şi nici nu are un caracter interesant: este un grup de postatori de serviciu uşor de găsit pe multe forumuri. Singura calitate a acestui tip de autori este diareea verbală: notați vă rog ca acest cuvânt în acest context este un compliment! Aşadar, dincolo de cantitatea mare de litere folosite, mai are şi metitul de a se procepe la orice prostie debitează un pesedist de frunte, el foind singurul care înțelege ceea ce este de neînțeles: de multe ori explică şi autorului ce a vrut să spună! Aşadar, indiferent de numele cu care semnează, rămâne acelaşi grup de psrudo "freelancer-i". Să nu fim naivi ...
   • Like 3
  • @
   Cum poţi, mă, să minţi în halul ăsta? N-am răspuns la prima postare, am luat-o ca pe o glumă proastă, dar văd că nu te mai opreşti.Un grup de postatori de serviciu uşor de găsit pe multe forumuri? Unde m-ai găsit, mă ? Din ce grup fac eu parte, mă? Cum poţi minţi în halul ăsta, mă? Este treaba mea cum votez, mă.
   După 90 eram întrebat câţi bani mi-a dat Raţiu ca să ţin cu ţărăniştii sau Câmpeanu pentru a vota PNL-ul. Nişte idioţi, m-am gândit. Astăzi mă întreabă liberalii şi useriştii? Atât de mult a scăzut nivelul pe dreapta românească? Ce diferenţă este între voi şi feseniştii din 90 care spuneau că Raţiu tipăreşte bani şi îi plăteşte pe cei din Piaţa Universităţii?
   • Like 0
  • @ Gar Gaune
   Eu am mai spus de ce am votat PSDragnea în decembrie 2016 (pentru prima dată). Oferta PNL era inacceptabilă. Nu-mi poţi cere să te votez doar pentru că eşti partid istoric şi ăilalţi sunt comunişti, tu fiind condus de Turcan... Iar PNL-ul riscă să-şi piardă identitatea după atâtea alianţe cu PSD-ul şi primirea pedeliştilor în rândurile lor. Cum să-mi spui mie tu, PNL, că PSD-ul este rău în condiţiile în care te-ai aliat cu el de atâtea ori? Era bun PSD-ul atunci? Este bun PSD-ul doar când decid conducătorii liberali? Liberalii le-au vorbit votanţilre săi de n ori despre cât de nociv este PDL-ul şi în decembrie 2016 mă chemi să votez PNL-ul condus de Turcan? Mi-a spus PNL-ul, ani la rând, cât de nocivă este Monica Macovei pentru România şi ce-a făcut în 2016? A susţinut guvernul Cioloş, un guvern plin de macovişti, care ar fi rămas la putere dacă votam PNL-ul. Înainte de a mă întreba pe mine de ce n-am votat PNL-ul, liberalii ar trebui să se întrebe cine au ajuns ei. Pedelişti, macovişti, băsişti, orice, mai puţin liberali . Din vechiul PNL a rămas doar eticheta.
   • Like 0
 • check icon
  Ia zii, Tudose, de unde stii tu asta? De la fiica ta-aia specialista in energie la numa 19 ani? Sau ti-a spus-o, la un drive-test un alt coleg de-al tau- sofer si el, pe cand mai "chat-uitati" ca pretinii?
  • Like 2
 • Ce-i asta, razbunare pe ING ca le-a dat in vileag planul cu acapararea pilonului 2 de pensii? Santaj pentru banci ca in viitor sa nu mai miste niciuna in front?
  • Like 1
 • Și eu vreau ( desi am slabe speranțe ) ca romani sa înțeleagă ca partidul bolșevic , prin de incompetenți ne fura de 20 de ani și tot nu se lasă . Și apropo bre prim valet al gainarului din Teleorman , de ce nu crești și accizele la băutura și țigări ? Sau alea te afectează pe matale la punga ?
  • Like 7
 • Bună seara,
  Am zece ani de experiență în domeniu (în România și în Marea Britanie) și cred că dețin suficientă experiență să afirm că primul ministru caută țapi ispășitori. Forme fără fond, mult zgomot pentru nimic.... Etc.. știm cu toții că băncile sunt în România să facă profit, au vândut activele toxice și acum își urmăresc castigurile . În România sunt comisioane imense, costurile sunt mici totul e roz... Dar guvernul nu dorește să facă nimic, ei vorbesc doar pentru a distrage atenția și își obțin beneficii personale ( vezi BRD) dacă ar dori cu adevărat să face ceva ar reglementa activitatea bancară și ar proteja cetățenii . Acum ei vor bani pt salariile bugetarilor, dar de oamenii care lupta să facă ceva nu le pasa. Am câteva întrebări: de ce nu exista o instituție responsabila de conduita și moralitatea instituțiilor financiare, de ce nu se dau amenzi când drepturile clienților sunt încălcate (vezi cazul BCR când toți clienții au trebuit să se lupte individual cu banca, sau escrocheria de la Volksbank) .. de ce nimeni nu investighează chestii simple cum ar fi comisioane, felul în care se forțează vânzarea, un sistem unitar de punctaj creditare, cat de corect e tratat clientul?
  • Like 8
 • Deci acum nu mai e Soros, sunt băncile. Înțeleg... Tudose asta este chiar un roman adevărat! Spune răspicat lucrurilor pe nume, identifica clar problema societății și apoi o rezolvă:creste acciza la carburanți.
  • Like 8
  • @ Republican
   Tu nu înţelegi. N-ai înţeles niciodată...
   • Like 0
  • @ Constantin
   Ce sa fac? Iartă-mă, sunt mai prostuc. Dar urmăresc saituri de astea de domni și sper sa învăț de la postaci ca și tine. Pe când o sa fim cu deficitu'n groapă, cu pilonul 2 naționalizat, cu inflația de două cifre, cu privații la pământ (mama lor de chiaburi nebleznici!) sper sa ma deștept și eu. Doar zice și-n Biblie :fericiți cei săraci cu duhul! Ai milă de mine, om bun!
   • Like 3
  • @ Republican
   A explicat de ce creşte acciza la carburant. Iniţial am fost şi eu revoltat, dar, ascultându-l, m-am lămurit. Când PSD -ul a scăzut acciza, nu a scăzut preţul carburanţilor, totul a mers în profitul firmelor respective. Acum creşte acciza şi nu vrea să audă de creşterea preţului la carburanţi, dacă ne respectăm unii pe alţii... Dacă nu, atunci şi statul va fi mai puţin prietenos... Ăsta a fost mesajul. Sunt curios cum vor reacţiona firmele din domeniu.
   • Like 0
  • @ Republican
   Să nu o dăm în diverse... cu pilonul 2 şi inflaţia...
   • Like 1
  • @ Constantin
   Gravity check icon
   "Dacă nu, atunci şi statul va fi mai puţin prietenos... "
   Așa, și ce poate face statul român? Fiți mai concret, va rog! Altfel, doar vorbim vorbe (propagandistice)...
   • Like 3
  • @ Constantin
   Ba sa o dăm! Tu nu înțelegi ca nu mai au cum sa peticeasca sacul??? Ca toate duc înspre aceeași problemă. Te afectează și pe tine!! Poate....
   Vezi postul de astăzi al managerului Petrom explicat cu cifre. Fă un efort. Mai pune și celelalte companii petroliere la socoteală. Trage linie. Tu o sa plătești mai mult la pompă. Statul nu va câștiga nimic. E ok?
   • Like 3
  • @ Constantin
   Va mai amintiti cum ne-a vrajit Ponta, cand a marit acciza, ca acesti bani de la benzina sunt numai pt sosele si autostrazi? Zero autostrazi si sosele noi facute de Ponta. Acum cand Tudose vrea sa cresca iar acciza , nici nu se mai oboseste sa puna placa cu noi autostrazi, pur si simplu vrea ca din banii de la benzina sa plateasca salariile si pensii. Ce drac de logica este asta ?
   • Like 3
  • @ Republican
   Nu ştiu dacă statul va câştiga ceva, dar este musai... Dacă o să plătesc mai mult la pompă, eu vreau să văd reacţia domnului Tudose. Dacă este un gargaragiu, o să-i răspund la viitoarele alegeri.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Dacă aștepți pana la viitoarele alegeri, atunci se pare ca totuși nu eu sunt cel care nu pricepe
   • Like 6
  • @ Gravity
   Când premierul a spus că statul va fi mai puţin prietenos, eu am înţeles faptul că până acum statul a fost prost reprezentat şi că nu se va repeta.
   • Like 0
  • @ Republican
   Tov postelnicu aka Costel , trăiește in lumii paralele , la asta vinovați sunt basescu și tehnocrați. Asta refuza sa-și folosească țeasta , la el tot ce zic Ciuvică , Badea și Gâdea e adevărat . Crede ca noi aici suntem crescuți cu bureți , începe discursul ca Tov postelnicu și termina ca Tov Bobu .
   • Like 3
  • @ Constantin
   No hąaaaaaaa, hąaaaaaaa, haaaaaaaaa! Dar de acum nu se va repeta???? Costeleeeeeee, te auzi?? Mulțumesc, mi-ai făcut seara mai frumoasă! Beau un Heineken (multinațională) în cinstea ta!
   • Like 2
  • @ Republican
   Heineken? Ai pus şi doi mici ca tine?
   Socialiştii beau whisky singl malt...
   • Like 0
  • @ Constantin
   Doar bere multinațională. Nu e sănătos să mănânci seara. Se scrie single malt. Doar conducătorii socialiștilor beau așa ceva în timp ce le explică alegătorilor ce mult le pasă de problemele lor.
   • Like 4
  • @ Republican
   Şi dacă bei whisky la vedere înseamnă că eşti mai puţin cinstit? Ce legătură are doctrina cu băutura? Eu nu sunt un socialist bolşevic, ci unul modern. Şi nu urăsc doctrina capitalistă, am strigat Jos comunismul!, dar o vreau mai puţin sălbatică.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Pai tu ai făcut legătura între socialiști și single malt. Eu ți-am sugerat doar că socialistul de rând nu-și permite așa ceva.
   • Like 3
  • @ Republican
   Mi-ai făcut observaţie că am scris singl în loc de single... eu nu ţi-am făcut observaţie că ai scris oeticească în loc de peticească... Se mai întâmplă... Socialiştii sunt mai înţelegători.
   • Like 0
  • @ Republican
   Socialist nu înseamnă sărac. Nordicii sunt socialiştii lumii şi nu cred că par săraci...
   • Like 0
  • @ Constantin
   La pretenții de single malt n-ai voie să greșești. Amarașteanul are tastatură predictivă, săracul.
   • Like 3
  • @ Constantin
   In general ma amuza comentariile dumneavoastra straveziu-manipulatoare si, tot in general, ma abtin sa raspund. Oricum am observat ca nu va ating prea tare parerile argumentate.
   Dar acum ce vad? Zise figurantul de la guvern ceva si ne repezim sa inghitim pe nemestecate, nu? Deci pretul la combustibil nu a fost scazut odata cu eliminarea accizei suplimentare? Si asta ca asa a "decis" mister Tudose (ii acord onoarea sa ii scriu numele cu majuscula - spre deosebire de condamnatul penal dragnea).
   Pai sa vedem evolutia preturilor aici http://www.peco-online.ro/istoric.php sau aici (ca poate mint ceilalti) https://www.untrr.ro/pret-motorina/evolutie-pret-motorina-petrom-cotatii-titei-si-cursuri-valutare.html
   Parca se remarca un prag brusc in ianuarie 2017, de vreo 0.4 lei? Cam de cand a fost scoasa acciza suplimentara de 7 centi? Deci avem de-a face cu inca o frumoasa minciuna guvernamental-pesedista.
   In concluzie: or fi hrapareti cei de prin companiile petroliere, dar pesedeul da lectii de hotie. Iar, mai nou, a reusit sa duca propria lui incompetenta in zona de prostie crasa.
   • Like 4
  • @ Constantin
   check icon
   Single malt,domnule Constantin! Cum sã poluați...ortografic asemenea bunãciune,savuroasã si cu stânga si cu dreapta,deopotrivã.Blasfemie! :)
   • Like 1
 • Ascultându-i pe domnii Tudose şi Isărescu, eu sunt tentat să spun ca rabinul: Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate.
  Dacă eşti bancă şi nu Crucea Roşie, atunci trebuie să ai profit. Poţi merge pe pierdere un an sau doi, apoi iei o decizie... Să te împrumiţi la banca centrală din ţara de origine la dobânzi mai mari decât reuşeşti să împrumuţi în ţara în care faci afaceri, îmi pare că este o păcăleală. Păcăleşti ţara în care faci afaceri, exportând profitul...
  Domnul Isărescu are şi dânsul dreptate... Premierul are mijloace de a verifica realitatea şi legalitatea operaţiunilor bancare. Nu BNR-ul... Şi, în condiţiile astea, mă roade o întrebare: De ce ANAF-ul doarme în bocanci, domnule Tudose?

  Eu aş dori să ştiu adevărul. Mai ales dacă printre băncile respective se află banca CEO-ului care a fost în Piaţa Victoriei în februarie... şi care striga "Noaptea ca hoţii!"
  Hai să vedem hoţii! Pe toţi!
  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tocmai ce a reţinut că Felix Tătaru, de exemplu, un #rezist, a primit 50 000 de euro în Gala Bute, fără să-i înregistreze în contabilitate... Un #rezist? Ce lecţii de morală ne ţinea domnul Tătaru pe Republica?! Că nu trebuie dată publicitate celor care ţin cu Bau, Bau... Şi dacă îl descoperim şi pe CEO de la bancă în aceeaşi situaţie?
  EU VREAU SĂ ŞTIU! Că de-atâtea ori mi s-a întors portofelul în ultimii 27 de ani încât nu mai ştiu cum trebuie să-l ţin...

  Cum vă spuneam cu altă ocazie: Eu nu am zei... Nici voi nu trebuie să aveţi.
  • Like 0
  • @ Constantin
   Gravity check icon
   Dacă totul de desfășoară legal, la cine este problema?...
   Ce treabă are mișcarea #rezist cu un CEO sau altul?...
   • Like 3
  • @ Gravity
   Păi asta este problema pe care am pus-o: este legal? Să ne spună ANAF-ul! Nu BNR-ul!
   #rezist are legătură cu CEO-ul... CEO-ul era un #rezist... Chiar nu s-a văzut?
   • Like 0
  • @ Constantin
   Așa așa Tov postelnicu , baga nu te lasă . Ți-a dat partidul tema sa găsești ceva care sa aibe legătura cu protestele de asta iarna și l-ai băgat pe ăla de la Raiffaisen . Da nu mai bine ne spui matale și Tudose cum a făcut găinarul din Teleorman atâta avere numai din salariul de bugetar ? Sau mai bine spune-mi cum eunucul ăla de la justiție a schimbat regulamentele la facultatea din Iași ca sa-l angajeze pe fisu . Tovarășe ți-am mai zis , aici majoritatea au făcut o școala pe bune , ( nu aia a vieți ) și nu prea pot fi pacăliți cu propaganda matale bolșevică . Încearcă la antena sau Ghiță tv pe site-uri ca acolo găsești din ăștia ca matale .
   • Like 3
  • @ Vic Berenghi
   Spre deosebire de matale, eu sunt un ins organizat: vreau să ştiu cum a făcut avere Băsescu şi tot neamul lui, apoi trecem la Dragnea... În ordinea prescrierii faptelor.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Pai văd ca la organizat propaganda nu te întrece nimeni . Pai spune-i eunucului de tudorel pe care-l admiri sa se ocupe de basescu , n-am nimic de obiectat , eu când comentez nu încerc sa-l scot pe basescu nevinovat .
   • Like 2
  • @ Vic Berenghi
   Da-l ocoloşti cu multă graţie...
   • Like 0
  • @ Constantin
   Ți-am mai zis , când meri la partid fa o petiție adresată lu tudorel , sa-l ancheteze pe basescu și o semnez cu cea mai mare plăcere
   • Like 2
  • @ Vic Berenghi
   Tudorel Toader nu poate ancheta pe cineva Doamna Kovesi ar avea o asemenea sarcină.
   • Like 0
  • @ Constantin
   Nu-l oprește nimeni sa facă plângere la DNA , da el e ocupat cu pragul , ca sa-și scape stapinul din Teleorman . A și sa dea ordine facultății din Iași sa schimbe regulamentele , ca sa primească fisu un post de bugetar . Și ți-am mai zis : fratele lu base , udrea , cocos , pinalty etc au fost la beciul domnesc , deci DNA chiar lucrează , asta dacă bolșevici decid sa ridice imunitatea unui baron din parlament , fie el și basescu !
   • Like 3
  • @ Vic Berenghi
   Dacă nu ţi-am răspuns la zicerile cu fratele lui Băsescu, Udrea şi Ioana Băsescu, văd că o nu te mai opreşti...
   Pinalti, ascultă cu atenţie: Mircea Băsescu a ajuns la puşcărie după ce ţiganii au mers cu înregistrările la Antena 3... Până atunci nu a ştiut nimeni de dosarul respectiv. Mircea Băsescu a fost condamnat, este adevărat, dar nu i s-au confiscat şi banii. A RĂMAS CU BANII, Pinalti! Nu ca Voiculescu şi Năstase care au dat înapoi TOT, chiar mai mult.
   Udrea nu a fost condamnată definitiv...
   Ioana Băsescu nu a fost condamnată ... Se judecă... Cocos a primit mai puţină puşcărie decât Gică Popescu... Cocoş a furat 9 milioane de euro, iar Popescu nu a plătit impozit la un milion şi... de euro. Popescu a dat banii înapoi, Cocos nu...
   Despre ce vorbeşti? Pe cine încerci să minţi?
   • Like 0
  • @ Constantin
   vai saraci tovarasi Felix si Nastase , dupa ce au iesit de la beciul domnesc , locuiesc acum in gara de nord , nu in aceleasi vile luxoase trecute pe numele rudelor ca si orasul teleorman dealtfel . bine tov costel conform logici matale de bolsevic pina nu-l condamna pe basescu toti baroni pot sa fure linistiti . Hai ca m-ai convins si cu asta la fel cum ziceai ca nu prea te uiti la antena . mai bine zi-mi daca a inceput partidul sa construiasca fabricile alea de conserve si legume sau combinatul ala metalurgic , promise in fituica de guvernare , ca -mi caut o slujba ! si vezi ca nu prea esti atent la ce-ti zice partidul , ca de cand a plecat basescu , astia care sunt impotriva partidului , nu se mai numesc basisti ci sorosisti ! deci fa si matale un update !
   • Like 3
 • check icon
  Nu premierul trebuie să facă asemenea dezvăluiri ci exact cine trebuie: BNR și acel comitet pentru stabilitate financiară și ce alte instituții or mai fi. Păi dacă premierul se ocupă și de așa ceva, BNR cu se mai ocupă? Cu mormăielile infatuate ale lui Mugur Isărescu?
  De altfel, cert nu va face acest lucru dl Tudose. Este un discurs de tip amenințare, bate șaua să priceapă iapa. Marile bănci, ca și marile companii, își bat joc de clienți în mod sistematic. De ce? Fiindcă pot, fiindcă nu sunt pedepsite. Or, dacă nu pedepsești abuzurile, ele nu numai că vor continua, se vor amplifica și se vor extinde. E simplu. BNR a tras de timp cât a putut de mult pt ca România să nu intre în zona euro, sub diverse pretexte. Adică au putut Estonia, Letonia și Lituania, foste componente ale URSS, dar România nu poate. A putut Slovacia, o țară de 5 mil. de oameni, dar România nu poate. De ce? Fiindcă puternicii țării nu au vrut, iar BNR este o asemenea putere. Aoleu, da’ nu cumva tocma’ iar am supărat conducerea republicană! Nu acilea se aduceau laude și osanale BNR că e mare și tare și bună și necoruptă, ce mai, fecioara patriei, puritatea întruchipată. Corupție la BNR? Vai, dar cum se poate așa ceva, domnu’ Udrea, vă dăm în judecată pt profanarea purității virginale a patriei. Ce înseamnă aluziile astea, nu vă e rușine un pic?!
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult