Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Președintele Braziliei ar putea fi acuzat de crime împotriva umanității, pentru modul cum a gestionat pandemia

Jair Bolsonaro 2021

Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Un raport al parlamentarilor din Brazilia arată că președintele Jair Bolsonaro ar urma să fie acuzat de omucidere în masă, pentru că ar fi lăsat boala Covid-19 să se răspândească, într-o încercare eșuată de imunizare de turmă în rândul populației. 

Raportul, despre care scriu azi CNN și The News York Times, adaugă că peste 600.000 de oameni au murit de Covid-19 în Brazilia. Statul are al doilea cel mai mare număr de decese din lume, după SUA.

Extrasele din raportul realizat de un comitet al Congresului Național al Braziliei, forul legislativ al țării, primite pe surse de CNN Brazilia, concluzionează că politicile administrației Bolsonaro ar fi cauzat mai mult de jumătate dintre decesele de covid din Brazilia și solicită ca președintele să fie acuzat de crimă. Cu toate acestea, CNN menționează că părți din proiectul de document ar putea fi în continuare modificate sau actualizate înainte de prezentarea sa oficială.

Abordarea „nesăbuită” a guvernului în ce privește pandemia i-a expus pe brazilieni la „un risc concret de infecție în masă”, se arată într-un extras. Un alt fragment al raportului evidențiază o presupusă „intenție de a imuniza populația prin contaminare naturală”.

„Prin acest comportament, guvernul federal, care avea datoria legală de a acționa, a fost de acord cu moartea brazilienilor”, se arată în document, potrivit CNN.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult