Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, nevaccinat, a mâncat pizza pe stradă în New York. Accesul în restaurantele americane e interzis persoanelor care nu sunt vaccinate anticovid

Jair Bolsonaro--

Foto: @MinLuizRamos

O imagine cu președintele Braziliei, care mănâncă, în picioare, o felie de pizza pe stradă, în New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, s-a viralizat pe rețelele sociale. Pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, președintele Jair Bolsonaro nu are acces în interiorul restaurantelor din SUA, scrie EFE, preluată de Agerpres.

Fotografia, în care apare Bolsonaro împreună cu membri ai staffului său, a fost postată pe Twitter de ministrul secretariatului general al preşedinţiei Luiz Eduardo Ramos.

Pentru masa de prânz din a doua zi a vizitei sale la New York, Bolsonaro a ales un restaurant brazilian central, unde i s-a pus la dispoziţie o zonă rezervată improvizată în aer liber, potrivit presei braziliene.

Problema este că liderul de extremă dreapta este nevoit să mănânce la terase în cele mai multe cazuri în cursul sejurului său la New York, întrucât autorităţile locale cer dovada vaccinării pentru a intra în interiorul barurilor şi restaurantelor.

Din fericire pentru Bolsonaro, vremea în oraş se aşteaptă să fie plăcută, cu temperaturi între 17 şi 24 de grade Celsius, notează EFE.

Din punct de vedere politic, însă, preşedintele brazilian nu a găsit un climat la fel de plăcut, din cauza deciziei sale de a nu se vaccina împotriva COVID-19. Primarul New York-ului, Bill de Blasio, l-a atacat fără menajamente, afirmând: „Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu te obosi să vii aici".

Bolsonaro nu s-a vaccinat şi a spus în mai multe rânduri că va fi „ultimul" brazilian care o va face. În mod tradiţional, preşedintelui brazilian îi revine sarcina de a prezenta discursul de deschidere a dezbaterilor de la Adunarea Generală a ONU, marţi, urmat de cel al preşedintelui SUA. Se aşteaptă ca Bolsonaro să abordeze lupta împotriva pandemiei, precum şi probleme de mediu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Trebuie sa mentionam ca New York este condus de niste extremisti de stanga; e dragoste mare intre extreme...
  • Like 0
 • „Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară”
  De exemplu Jair Bolsonaro.
  • Like 1
  • @ Nelu Mares
   Ha ha ha, inca un dictator care va ajunge la gunoiul istoriei.
   • Like 1
  • @ Nelu Mares
   Filbert check icon
   Cu mintea sau cu lipsa ei.
   • Like 3
  • @ Nelu Mares
   Cu dibacia lui a adus Brazilia pe primul loc la decedati pe cap de locuitor. Asta da realizare, ca oricum erau prea multi. Nu stiu ce parere au rudele ...
   • Like 0
  • @ Adina Foldal
   E plin de dictatori d-aștia care au fost aleși în alegeri și care dacă pierd alegerile viitoare sau ajung la limita de mandate se retrag. Da nu știu cum se face că toți sunt de extremă dreapta. O fi vreo explicație?
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult