Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Iohannis i-a decorat pe sportivii medaliați la Rio. Lui Alexandru Bologa, judoka nevăzător, i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat marți pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Între sportivii decorați de președinte s-a aflat și Alexandru Bologa, judoka nevăzător, medaliat cu bronz la categoria 60 de kilograme la Jocurile Paralimpice de la Rio. 

„Totodată, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatul de exceptie obţinut la Jocurile Paralimpice de vară moderne – a XV-a ediţie, Rio 2016 - Jogos Paralímpicos (Rio de Janeiro, Brazilia), pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, domnului Florin-Alexandru Bologa, sportiv judo”, se arată în comunicatul de la Administrația prezidențială.

Președintele României a conferit ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa I, scrimerelor Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu. Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, cu o baretă, le-a fost conferit lui Florin Mergea și Horia Tecău, iar Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, canotoarei Roxana Gabriela Cogianu. De asemenea, președintele a acordat Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, canotoarelor Mădălina Bereş, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Boguş, Daniela Druncea, Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Ioana Strungaru, respectiv lui Albert Saritov, medaliat la lupte libere.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult