Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Președintele Iohannis i-a decorat pe sportivii medaliați la Rio. Lui Alexandru Bologa, judoka nevăzător, i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat marți pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Între sportivii decorați de președinte s-a aflat și Alexandru Bologa, judoka nevăzător, medaliat cu bronz la categoria 60 de kilograme la Jocurile Paralimpice de la Rio. 

„Totodată, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatul de exceptie obţinut la Jocurile Paralimpice de vară moderne – a XV-a ediţie, Rio 2016 - Jogos Paralímpicos (Rio de Janeiro, Brazilia), pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, domnului Florin-Alexandru Bologa, sportiv judo”, se arată în comunicatul de la Administrația prezidențială.

Președintele României a conferit ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa I, scrimerelor Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu. Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, cu o baretă, le-a fost conferit lui Florin Mergea și Horia Tecău, iar Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, canotoarei Roxana Gabriela Cogianu. De asemenea, președintele a acordat Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, canotoarelor Mădălina Bereş, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Boguş, Daniela Druncea, Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Ioana Strungaru, respectiv lui Albert Saritov, medaliat la lupte libere.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult