Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Președintele Iohannis i-a decorat pe sportivii medaliați la Rio. Lui Alexandru Bologa, judoka nevăzător, i-a fost conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat marți pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Între sportivii decorați de președinte s-a aflat și Alexandru Bologa, judoka nevăzător, medaliat cu bronz la categoria 60 de kilograme la Jocurile Paralimpice de la Rio. 

„Totodată, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatul de exceptie obţinut la Jocurile Paralimpice de vară moderne – a XV-a ediţie, Rio 2016 - Jogos Paralímpicos (Rio de Janeiro, Brazilia), pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc şi a imaginii României în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, domnului Florin-Alexandru Bologa, sportiv judo”, se arată în comunicatul de la Administrația prezidențială.

Președintele României a conferit ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa I, scrimerelor Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu. Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, cu o baretă, le-a fost conferit lui Florin Mergea și Horia Tecău, iar Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, canotoarei Roxana Gabriela Cogianu. De asemenea, președintele a acordat Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete, canotoarelor Mădălina Bereş, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Boguş, Daniela Druncea, Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Ioana Strungaru, respectiv lui Albert Saritov, medaliat la lupte libere.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult