Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Șeful statului îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu de „obrăznicie politică”

Președintele Klaus Iohannis l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu de „obrăznicie politică” după ce președintele Senatului i-a cerut șefului statului să precizeze dacă prin numirea unui premier va respecta votul majoritar al românilor la alegerile din decembrie.

„Domnului Tăriceanu nu am ce garanții să îi dau, dar românilor am ce garanții să le dau. Le-am dat când am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie că voi respecta legile și voi face tot ce îmi stă în putere iîn avantajul României. E jurământul cel mai important pe care îl face un președinte și orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică", a spus marți președintele Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat la Antena 3 motivul pentru care i-a cerut șefului statului să risipească orice dubii referitor la respectarea Constituției în privința numirii unui premier după alegerile din 11 decembrie. 

„Doamna Gorghiu vrea să asigure PNL prezența la guvernare indiferent dacă pierde alegerile, asta trebuie spus. Deci, cu PNL care astăzi nu are nicio șansă să câștige alegerile, doamna Gorghiu vrea să intre la guvernare cu sprijinul președintelui", a explicat președintele Senatului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cine este Călin Popescu Tăriceanu ? aceiasi persoana cu Călin Popescu Tăriceanu cel care sufera de alzheimer la subiectul printul p(a)ul ?
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult