Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Șeful statului îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu de „obrăznicie politică”

Președintele Klaus Iohannis l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu de „obrăznicie politică” după ce președintele Senatului i-a cerut șefului statului să precizeze dacă prin numirea unui premier va respecta votul majoritar al românilor la alegerile din decembrie.

„Domnului Tăriceanu nu am ce garanții să îi dau, dar românilor am ce garanții să le dau. Le-am dat când am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie că voi respecta legile și voi face tot ce îmi stă în putere iîn avantajul României. E jurământul cel mai important pe care îl face un președinte și orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică", a spus marți președintele Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat la Antena 3 motivul pentru care i-a cerut șefului statului să risipească orice dubii referitor la respectarea Constituției în privința numirii unui premier după alegerile din 11 decembrie. 

„Doamna Gorghiu vrea să asigure PNL prezența la guvernare indiferent dacă pierde alegerile, asta trebuie spus. Deci, cu PNL care astăzi nu are nicio șansă să câștige alegerile, doamna Gorghiu vrea să intre la guvernare cu sprijinul președintelui", a explicat președintele Senatului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • cine este Călin Popescu Tăriceanu ? aceiasi persoana cu Călin Popescu Tăriceanu cel care sufera de alzheimer la subiectul printul p(a)ul ?
    • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult