Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Prima localitate plasată în carantină de autorități de la declanșarea stării de alertă

Carantina - coronavirus

Foto: Inquam Photos

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că plasează în carantină satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, după ce aici au fost înregistrate peste 32 de cazuri de infecție cu coronavirus. Este prima localitate care intră în carantină de la declanșarea stării de alertă.

Măsura a fost luată „luând în considerare situaţia epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fata locului s-au identificat un număr de 37 persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, precizează DSU.

Potrivit autorităților, riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, procentul persoanelor infectate fiind peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, 

Începând cu 22 iulie, ora 17:00, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor în zonă. Va fi totuși „permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricționate pentru activități economice sau în domeniile ordinii publice, securității naționale, situaţiilor de urgență, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, precum și pentru intervenții care asigură continuitatea serviciilor de utilități publice”, menționează autoritățile.

Miercuri, România a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid - 1.030 în 24 de ore. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult