Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Prima localitate plasată în carantină de autorități de la declanșarea stării de alertă

Carantina - coronavirus

Foto: Inquam Photos

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că plasează în carantină satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, după ce aici au fost înregistrate peste 32 de cazuri de infecție cu coronavirus. Este prima localitate care intră în carantină de la declanșarea stării de alertă.

Măsura a fost luată „luând în considerare situaţia epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fata locului s-au identificat un număr de 37 persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, precizează DSU.

Potrivit autorităților, riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, procentul persoanelor infectate fiind peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, 

Începând cu 22 iulie, ora 17:00, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor în zonă. Va fi totuși „permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricționate pentru activități economice sau în domeniile ordinii publice, securității naționale, situaţiilor de urgență, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, precum și pentru intervenții care asigură continuitatea serviciilor de utilități publice”, menționează autoritățile.

Miercuri, România a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid - 1.030 în 24 de ore. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult