Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prima localitate plasată în carantină de autorități de la declanșarea stării de alertă

Carantina - coronavirus

Foto: Inquam Photos

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că plasează în carantină satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, după ce aici au fost înregistrate peste 32 de cazuri de infecție cu coronavirus. Este prima localitate care intră în carantină de la declanșarea stării de alertă.

Măsura a fost luată „luând în considerare situaţia epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fata locului s-au identificat un număr de 37 persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, precizează DSU.

Potrivit autorităților, riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, procentul persoanelor infectate fiind peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, 

Începând cu 22 iulie, ora 17:00, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor în zonă. Va fi totuși „permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricționate pentru activități economice sau în domeniile ordinii publice, securității naționale, situaţiilor de urgență, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, precum și pentru intervenții care asigură continuitatea serviciilor de utilități publice”, menționează autoritățile.

Miercuri, România a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid - 1.030 în 24 de ore. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult