Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Prima localitate plasată în carantină de autorități de la declanșarea stării de alertă

Carantina - coronavirus

Foto: Inquam Photos

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că plasează în carantină satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, după ce aici au fost înregistrate peste 32 de cazuri de infecție cu coronavirus. Este prima localitate care intră în carantină de la declanșarea stării de alertă.

Măsura a fost luată „luând în considerare situaţia epidemiologică din județul Giurgiu, comuna Roata de Jos, localitatea Cartojani, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unui număr de 32 de persoane infectate cu virusul SARS COV-2 prin transmitere comunitară, iar în urma anchetei epidemiologice efectuate la fata locului s-au identificat un număr de 37 persoane care au intrat în contact direct cu unul din cazurile menționate anterior, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, precizează DSU.

Potrivit autorităților, riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, procentul persoanelor infectate fiind peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, 

Începând cu 22 iulie, ora 17:00, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor în zonă. Va fi totuși „permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricționate pentru activități economice sau în domeniile ordinii publice, securității naționale, situaţiilor de urgență, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, precum și pentru intervenții care asigură continuitatea serviciilor de utilități publice”, menționează autoritățile.

Miercuri, România a înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid - 1.030 în 24 de ore. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult