Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Primarul sectorului 3 Robert Negoiță anunță un megaproiect „pentru următorul mandat”: „Pasaj subteran de-a lungul Bulevardului Unirii, care devine 100% pietonal”

Bulevardul Unirii

Foto: Inquam Photos/ David Muntean

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, susține că, dacă va fi ales pentru încă un mandat, va transforma bulevardul Unirii din Capitală. 

„Principalul obiectiv în următorul mandat este Bulevardul Unirii - bulevard 100% pietonal. Tot ce înseamnă sectorul 3, de la Brătianu, din fața magazinului Unirea, până dincolo de piața Alba Iulia, Decebal, Burebista.

Tot rutierul și parcajele, două etaje de parcaje... Și circulația rutieră va fi prin subteran”, a declarat Negoiță în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Începeți să săpați bulevardul Unirii?”, a fost întrebat ediulul de către moderatori.

„Da, altfel nu se poate”, a răspuns acesta.

Potrivit lui Negoiță, lucrarea va costa de patru-cinci ori mai mult decât proiectul parcării de pe bulevardul Decebal, a cărei valoare s-a ridicat la 100 de milioane de lei, cu TVA, și ar trebui să fie inaugurată în această vară. 

Robert Negoiță a afirmat că, dacă va obține avizele necesare, lucrările vor începe în primăvară. „Câteva luni lucrăm cu traficul pe bulvard. La începutul verii, când se mai eliberează circulația în București, îl închidem, îi face pavajul, podul efectiv, după care, îl deschidem, și lucram, la fel ca pe Decebal, pe interior”, a susținut primarul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mass media promoveaza acest mincinos, acest hot. Este revoltator. De cand a ajuns orimar de sector s-a terminat cu linistea, la propriu, a locuitorior din zonele in care acest monstru megaloman isi face mendrele. La viata linistita a celor ce locuiesc in aceste zone nu se gandeste nimeni? Numai eu i-am reclamat, in repetate ori de-a lungul mandatului tulburarea linistii publice. Nu a avut nici reactie. Nu-l intreaba nimeni de ce la sedintele din primarie cu cetatenii sala este umpluta de gorile care stau cu ochii si urechile indreptate asupre eventualilor contestatari? Eu il consider un dictator de mahala. A fost scapat de psd de datoriile imense catre anaf. Cati dintre muritorii de rand au beneficiat de asemene favoare? Si acum pozeaza in dizident prin plecarea din psd. Se va intoarce acolo imediat ce va fi reales. Este o manevra a mai multor lichele psd pentru a insela alegatorii. Locul unui individ de aceasta teapa este in puscarie. Domnule pindaru, domnule negrutiu nu v-a trecut nicio clipa prin minte sa-l intrebati de afacerile veroase cu imobiliarele? De unde a avut banii pentru constructia monstruozitatilor de prost gust rin grand horelurile? De ce nu si-a platit , ca orice cetatean, daatoriile fata de fisc? Nu mai acordati atentie unui individ ticalos, mincinos. Ati uitat ca in timpul starii de urgenta se plimba iprin parcul al.ioan cuza ca pa mosia proprie insotit de "iubita"? Toate astea nu se pun? Ce a facut frate-su cu echipa de fotbal dinamo, un alt hot, nu va da prin cap sa-lintrebati? Ii faceti campanie electorala? Sper ca majoritatea cetatenilor sectorului 3 sa nu-l voteze.
  • Like 1
  • @ Mircea Zugravu
   Urasc pesedeul, dar pe Negoita il votez. Zona mea de interes - Bd. N Grigorescu si parcul - arata exceptional in ultimii 2 -3 ani. Si a anvelopat o multime de blocuri. O fi furat si el, dar a facut multe lucruri bune.
   • Like 0
  • @ Tudor Bucur
   Locuiesc și eu în zonă și având copil îmi petrec zilnic ore bune în parcul IOR, așa că vă întreb serios: cum puteți susține așa ceva?
   Parcul a fost amenajat pe vremea celuilalt Negoiță, iar de când pesedistul a preluat primăria, și mai ales de când a intrat și Gradinariu pe fir, e in degradare continuă. Nu mai poți merge liniștit prin parc pentru că din doi in doi pași dai de chioșcuri, terase, târguri, de nici nu știi dacă e parc sau bulevard
   Un exemplu potrivit e cu targurile organizate lângă biserica de lemn, unde vânzătorii aruncă mormane de gunoaie in zona retrocedată.
   Sau la ce bani s-au sifonat cu lucrări făcute de forma. Stropitorile care în loc de iarba uda băncile. Trenulețul care a mers două veri și apoi a dispărut. Sera care s-a închis după nici un an. WC-urile construite și care încă nu-s toate funcționale. Statuile de doi lei.
   • Like 0
  • @ Tudor Bucur
   Vino mata si locuieste o saptamana in zona potcoava, catre scoala 199, gradinita 69, o cresa si, mai nou, constructia unei noi gradinite, particulara, cu 3 etaje, imensa, cu "taietorii de frunze la caini" cu ale lor trimere zgomotoase, cu suflantele de frunze, care apoi se matura, tot facatoare de praf si zgomot, cu "repararea" izolatiei de carton bituminos, o data a doi ani, cu constructia salii se sport a scolii 199, cu alarma respectivei scoli care porneste in noapte, dureaza ceva timp pana cei indrituiti si platiti se misca sa remedieze, daca remediaza ceva, asta timp de 2 mandate, zi de zi, de dimineata de la ora 7 pana la 16 si sa te vad apoi daca-l mai votezi. Eu nu. Iar toleranta, specifica la romani, "o fi furat dar a facut lucruri bune", dovedeste ori acceptarea si practicarea hotiei, ori prostie. Alege.. Eu nu fur si nu vreau sa fiu furat, de indiferent cine. Vreau sa stau in casa mea, dupa o viata de munca, in liniste, sa pot citi, dormi, etc atunci cand vreau, fara a fi deranjat de un mocofan hot, care, in virtutea functiei, se crede stapan si face ce vrea.
   • Like 1
  • @ Nicu Buculei
   Da. Alte aspecte reale care ilustreaza "meritul" acestui nimic, hot si mai nou tradator al celor care l-au adus in functie si l-au scutit de datoriie catre fisc. Dar majoritatea admiratorilor si profitorilor de pe urma psd apreciaza circul facut de primarii psd, cu tulburarea linistii, cu tot felul de ratati platiti din banii nostri sa behaie "slagare" vechi, in weekend-uri, pana noaptea, cu bubuieli, artificii si mici si bere. Asta e "singurul" merit al psd. In zona am mai patimit 2 mandate ale lui plesca care a permis comandantulu, de la acea vreme, a circai 12 politie, sa-si deschida 2 carciumi in parc, unde, seara de seara, indiferent de ziua saptamanii, pana dimineata, toti golanii, interlopii sectorului se distrau pe abjectele manele. Pana la venirea lui Liviu Negoita am indurat, in special in noptile de vara, tigania ordinara. Liviu Negoiuta, primul lucru pe care l-a facut, a fost sa-i arunce cu carciumile l0r cu tot. De asta nu a mai prins alt mandat. A suparat borfasii psd. Apoi a amenajat parcul, pe care acest hot r. negoita l-a preluat si si l-a adjudecat drept meritul sau. Un nemernic. Pe asta l-as intemnita si l-as tine cat e ziua de lunga si noaptea in zgomot de trimare, drujbe si suflante, cat mai are de trait. Este revoltator sa-l vezi aparand la tv si debitandu-si ineptiile.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult