Foto: Inquam Photos/ David Muntean
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, susține că, dacă va fi ales pentru încă un mandat, va transforma bulevardul Unirii din Capitală.
„Principalul obiectiv în următorul mandat este Bulevardul Unirii - bulevard 100% pietonal. Tot ce înseamnă sectorul 3, de la Brătianu, din fața magazinului Unirea, până dincolo de piața Alba Iulia, Decebal, Burebista.
Tot rutierul și parcajele, două etaje de parcaje... Și circulația rutieră va fi prin subteran”, a declarat Negoiță în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
„Începeți să săpați bulevardul Unirii?”, a fost întrebat ediulul de către moderatori.
„Da, altfel nu se poate”, a răspuns acesta.
Potrivit lui Negoiță, lucrarea va costa de patru-cinci ori mai mult decât proiectul parcării de pe bulevardul Decebal, a cărei valoare s-a ridicat la 100 de milioane de lei, cu TVA, și ar trebui să fie inaugurată în această vară.
Robert Negoiță a afirmat că, dacă va obține avizele necesare, lucrările vor începe în primăvară. „Câteva luni lucrăm cu traficul pe bulvard. La începutul verii, când se mai eliberează circulația în București, îl închidem, îi face pavajul, podul efectiv, după care, îl deschidem, și lucram, la fel ca pe Decebal, pe interior”, a susținut primarul.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Parcul a fost amenajat pe vremea celuilalt Negoiță, iar de când pesedistul a preluat primăria, și mai ales de când a intrat și Gradinariu pe fir, e in degradare continuă. Nu mai poți merge liniștit prin parc pentru că din doi in doi pași dai de chioșcuri, terase, târguri, de nici nu știi dacă e parc sau bulevard
Un exemplu potrivit e cu targurile organizate lângă biserica de lemn, unde vânzătorii aruncă mormane de gunoaie in zona retrocedată.
Sau la ce bani s-au sifonat cu lucrări făcute de forma. Stropitorile care în loc de iarba uda băncile. Trenulețul care a mers două veri și apoi a dispărut. Sera care s-a închis după nici un an. WC-urile construite și care încă nu-s toate funcționale. Statuile de doi lei.