Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Băsescu, 2009. Iohannis, 2017. Președinții României care au vorbit cu protestatarii în stradă, în fața Palatului Cotroceni

Iohannis si Băsescu

Președintele Klaus Iohannis a ieșit miercuri seară în fața Palatului Cotroceni pentru a încerca să poarte un dialog cu manifestanții care îi cereau demisia. Același lucru a fost făcut și de Traian Băsescu, pe atunci șef al statului în anii 2009. În octombrie 2009, când fermierii își strigau nemulțumirea la Cotroceni, Băsescu a venit în stradă pentru a încerca să îi calmeze.

Dacă Iohannis nu a reușit să comunice cu protestatarii care țipau și îi cereau demisia, Băsescu a rezolvat atunci problema cu o portavoce. „Vă promit că până în luna decembrie vom găsi soluții pentru tranșa a doua. Nu are bugetul de stat bani acum. Cine v-a pacalit ca sunt bani de la Uniununea Europeană nu a fost cinstit cu voi”, le-a spus, suit pe un ghiveci, Băsescu fermierilor care scandau și făceau zgomot cu talăngile.

La un moment dat, Băsescu a luat si el o talangă și a sunat din ea. "Băi băieți, băi, puțină încredere puteți avea. Măcar puțină încredere”, le-a spus Traian Băsescu oamenilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nicio legătură între cele două situații!!!
  • Like 0
 • Există o diferență: protestatarii din 2009 erau agricultori şi nemulțumirile lor erau legate de activitatea care le asigura traiul, protestarii de acum au "nemulțumiri" provenite dintr-o gravă dezinformare. "Tinerii frumoşi" din "Piața Victoriei", mulți dintre ei plătitori de taxe şi impozite, bani ce ajung în bugetul acestei țări, vor transparență şi responsabilitate în cheltuirea lor. Acest fapt ar duce la beneficii mai mari pentru societate, deci inclusiv pentru protestatarii de la Cotroceni.
  Trăim de fapt nişte zile triste, în care regulile elementare de morală, "să nu furi", "să nu înşeli", "să nu minți", în loc să ne unească ne-au dezbinat.
  • Like 1
 • Dar urarea "distractie placuta" cui credeti ca a adresat-o presedintele Iohannis si de ce?
  • Like 0
 • check icon
  Iohannis ar fi trebuit sã aducã 200 de talãngi pt."doamnele si domnii"protestatari. Sã se dea la fiecare care una ,sã ajungã la toatã lumea! Da' nu-i bai,el e mai naiv, le-a adus ceai,cafea si alte fineturi,care au fost refuzate.Domnule Iohannis,gãleata si talan ga sunt potrivite acolo,in fatã laCotroceni!

  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult