Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Băsescu, 2009. Iohannis, 2017. Președinții României care au vorbit cu protestatarii în stradă, în fața Palatului Cotroceni

Iohannis si Băsescu

Președintele Klaus Iohannis a ieșit miercuri seară în fața Palatului Cotroceni pentru a încerca să poarte un dialog cu manifestanții care îi cereau demisia. Același lucru a fost făcut și de Traian Băsescu, pe atunci șef al statului în anii 2009. În octombrie 2009, când fermierii își strigau nemulțumirea la Cotroceni, Băsescu a venit în stradă pentru a încerca să îi calmeze.

Dacă Iohannis nu a reușit să comunice cu protestatarii care țipau și îi cereau demisia, Băsescu a rezolvat atunci problema cu o portavoce. „Vă promit că până în luna decembrie vom găsi soluții pentru tranșa a doua. Nu are bugetul de stat bani acum. Cine v-a pacalit ca sunt bani de la Uniununea Europeană nu a fost cinstit cu voi”, le-a spus, suit pe un ghiveci, Băsescu fermierilor care scandau și făceau zgomot cu talăngile.

La un moment dat, Băsescu a luat si el o talangă și a sunat din ea. "Băi băieți, băi, puțină încredere puteți avea. Măcar puțină încredere”, le-a spus Traian Băsescu oamenilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nicio legătură între cele două situații!!!
    • Like 0
  • Există o diferență: protestatarii din 2009 erau agricultori şi nemulțumirile lor erau legate de activitatea care le asigura traiul, protestarii de acum au "nemulțumiri" provenite dintr-o gravă dezinformare. "Tinerii frumoşi" din "Piața Victoriei", mulți dintre ei plătitori de taxe şi impozite, bani ce ajung în bugetul acestei țări, vor transparență şi responsabilitate în cheltuirea lor. Acest fapt ar duce la beneficii mai mari pentru societate, deci inclusiv pentru protestatarii de la Cotroceni.
    Trăim de fapt nişte zile triste, în care regulile elementare de morală, "să nu furi", "să nu înşeli", "să nu minți", în loc să ne unească ne-au dezbinat.
    • Like 1
  • check icon
    Dar urarea "distractie placuta" cui credeti ca a adresat-o presedintele Iohannis si de ce?
    • Like 0
  • check icon
    Iohannis ar fi trebuit sã aducã 200 de talãngi pt."doamnele si domnii"protestatari. Sã se dea la fiecare care una ,sã ajungã la toatã lumea! Da' nu-i bai,el e mai naiv, le-a adus ceai,cafea si alte fineturi,care au fost refuzate.Domnule Iohannis,gãleata si talan ga sunt potrivite acolo,in fatã laCotroceni!

    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult