Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proiect: Șoferii parlamentarilor vor avea pensii speciale mai mari decât salariul actual

Eugen Nicolicea

(În imagine, Eugen Nicolicea, deputat PSD//Foto: captura video)

Un proiect propus de trei deputați PSD și adoptat tacit de Senat stabilește că „pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar, aflat în activitate”.

Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea sunt inițiatorii proiectului prin care pensiile speciale ale funcționarilor parlamentari vor crește. Dacă acesta va fi aprobat, unii șoferi ai parlamentarilor ar putea ajunge la o pensie de 3.700 de lei, mai mare decât venitul din actualul salariu.

„Am solicitat acest lucru pentru că erau dezavantajaţi raportat la alţi funcţionari”, a declarat Eugen Nicolicea, potrivit Digi24.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor ar urma să primească o pensie specială de peste 16.000 lei, fiind cel mai bine plătit funcţionar din Casa Poporului. 

Proiectul este acum în Camera Deputaților. Guvernul României nu susține proiectul și a atenționat că nu a fost prevăzută sursa veniturilor, dar şi că măsura propusă este discriminatorie în raport cu alţi funcţionari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mai lăsam mulți paraziți ai societății să-și facă pensii speciale?
  • Like 0
 • Ionel check icon
  Stiti care este problema ! In Romania, cred ca exista cel putin 50 000 de soferi in sistemul bugetar !!!!! In toate ministerele si indeosebi in structurile de ordine publica si siguranta nationala este inflatie de soferi. Orice sef si sefulet are masina cu sofer !!!! Realizati cum se cheltuie banul public in tara asta !!?? In alte state UE soferi au doar ministrii si sefii de stat. Asi fi curios sa stiu cati soferi au suedezii !!?? De ce le trebuie soferi parlamentarilor ? sa li se dea masini de serviciu si sa le conduca singuri .
  • Like 3
 • Opinion check icon
  Si ar mai trebui sa aiba si spor de rusine, ca plimba toata ziua gunoiul.
  • Like 5
 • Napoleon: Orice șofer de parlamentar poartă în ranița bastonul de ministru!
  (parlamentar = interlop, infractor, borfas...)
  • Like 3
  • @ Nicio Laie
   Ionel check icon
   Frumos spus dar, din pacate, ati surprins si o realitate. Sa stiti ca exista in parlament si fosti soferi care acum sunt parlamentari !!!
   • Like 2
 • Opinion check icon
  Mi se pare si normal, soferii respectivi aud multe, deci trebuie sa li se infunde urechile cu ceva banuti.
  Urmeaza pensii speciale pentru toti cei care au carnet de partid!
  • Like 1
 • Sa vi-o spun drept, macar astia muncesc de banii aia, nu e ca si cum soferii se schimba cu omuletul - cel putin nu stiu. Si depinde cand ies la pensie - la 40 de ani ca generalii sau la 60 ca muritorul de rand.

  Dar depinde de sofer. Uite, umbla un zvon ca un anumit sofer al unui anumit fost prezident de CJ din cel mai sarac judet al unei tari, are acum un ditamai blocul in capitala tarii respective. Ciudat e insa ca - se spune - doar fostul sau sef cu actuala piti locuiesc in el.
  Ma rog, radio sant.
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult