Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Proiectul 100 de milionari români din IT. Antreprenorul Andrei Pitiș: „Am o rezervă din care eu investesc un tichet mic, între 20.000 și 50.000 de euro, într-un startup care are o idee scalabilă global”

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce la finalul anului 2018 a demarat un proiect prin care și-a propus să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

„Cred că atunci când am lansat inițiativa erau vreo 6 - 7 pe care îi ajutasem, și de atunci au mai apărut încă vreo 7-8. Am primit telefoane atât de la antreprenori, de la fonduri de investiții, de la alți angels care voiau să se ralieze. Chiar dacă nu voi reuși până la sfârșitul vieții să fac acest lucru direct cu 100 de oameni, dar voi face asta indirect, un antreprenor care reușește să facă un business, reușește să îl vândă și reușește să devină milionar dintr-un exit de tech va ajuta pe alții la rândul lui si se va crea acest efect până la urmă”, a declarat Andrei Pitiș la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Antreprenorul, care a încheiat luna trecută mandatul de vicepreşedinte la Fitbit - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile –, a anunțat recent că se va dedica în totalitate programelor de susţinere a startup-urilor din tehnologie.

El spune că atunci când investește într-un startup cu mari șanse de dezvoltare încearcă să pregătească terenul pentru o investiție mai mare, din partea unui fond de investiții. 

„Am o rezervă de bani din care eu investesc un tichet relativ mic, între 20.000 și 50.000  de euro, într-un startup la care mă uit să aibă o idee scalabilă global, mă uit mai puțin la chestii ce se lansează în România, vreau să fie global. Investesc alături de un fond de investiții care pune sute de mii, și mă implic la nivel de advisory board, vorbesc cu antreprenorul respectiv o dată pe lună sau de câte ori e nevoie pentru a-l ajuta”, a explicat Pitiș. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D’aia Caragiale va ramane vesnic in fibra gandirii romanesti,este inca contemporan prin evidentierea snobismului in societate!Deci “furculisionul” coanei Chirita este inlocuit de combinatia “ englesan + aitesan” nemai vorbind de “pls,fky,plm,etc din” semesesan”!Si nivelul cultural si de educatie este tot mai “daungredesan”!
    • Like 0
  • Nume check icon
    In industriile moderne, din care bineinteles face parte si IT-ul, antreprenoriatul in general era vazut ca un mod de a schimba lumea in bine si dupa ce aceea idee prinde, este viabila si scalabila ne gandim si la bani si IPO-uri cu multe zerouri si nu scopul de a face 1.000.000 USD cu orice pret.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult