Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Proiectul 100 de milionari români din IT. Antreprenorul Andrei Pitiș: „Am o rezervă din care eu investesc un tichet mic, între 20.000 și 50.000 de euro, într-un startup care are o idee scalabilă global”

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce la finalul anului 2018 a demarat un proiect prin care și-a propus să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

„Cred că atunci când am lansat inițiativa erau vreo 6 - 7 pe care îi ajutasem, și de atunci au mai apărut încă vreo 7-8. Am primit telefoane atât de la antreprenori, de la fonduri de investiții, de la alți angels care voiau să se ralieze. Chiar dacă nu voi reuși până la sfârșitul vieții să fac acest lucru direct cu 100 de oameni, dar voi face asta indirect, un antreprenor care reușește să facă un business, reușește să îl vândă și reușește să devină milionar dintr-un exit de tech va ajuta pe alții la rândul lui si se va crea acest efect până la urmă”, a declarat Andrei Pitiș la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Antreprenorul, care a încheiat luna trecută mandatul de vicepreşedinte la Fitbit - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile –, a anunțat recent că se va dedica în totalitate programelor de susţinere a startup-urilor din tehnologie.

El spune că atunci când investește într-un startup cu mari șanse de dezvoltare încearcă să pregătească terenul pentru o investiție mai mare, din partea unui fond de investiții. 

„Am o rezervă de bani din care eu investesc un tichet relativ mic, între 20.000 și 50.000  de euro, într-un startup la care mă uit să aibă o idee scalabilă global, mă uit mai puțin la chestii ce se lansează în România, vreau să fie global. Investesc alături de un fond de investiții care pune sute de mii, și mă implic la nivel de advisory board, vorbesc cu antreprenorul respectiv o dată pe lună sau de câte ori e nevoie pentru a-l ajuta”, a explicat Pitiș. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D’aia Caragiale va ramane vesnic in fibra gandirii romanesti,este inca contemporan prin evidentierea snobismului in societate!Deci “furculisionul” coanei Chirita este inlocuit de combinatia “ englesan + aitesan” nemai vorbind de “pls,fky,plm,etc din” semesesan”!Si nivelul cultural si de educatie este tot mai “daungredesan”!
    • Like 0
  • Nume check icon
    In industriile moderne, din care bineinteles face parte si IT-ul, antreprenoriatul in general era vazut ca un mod de a schimba lumea in bine si dupa ce aceea idee prinde, este viabila si scalabila ne gandim si la bani si IPO-uri cu multe zerouri si nu scopul de a face 1.000.000 USD cu orice pret.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult