Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Proiectul 100 de milionari români din IT. Antreprenorul Andrei Pitiș: „Am o rezervă din care eu investesc un tichet mic, între 20.000 și 50.000 de euro, într-un startup care are o idee scalabilă global”

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce la finalul anului 2018 a demarat un proiect prin care și-a propus să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

„Cred că atunci când am lansat inițiativa erau vreo 6 - 7 pe care îi ajutasem, și de atunci au mai apărut încă vreo 7-8. Am primit telefoane atât de la antreprenori, de la fonduri de investiții, de la alți angels care voiau să se ralieze. Chiar dacă nu voi reuși până la sfârșitul vieții să fac acest lucru direct cu 100 de oameni, dar voi face asta indirect, un antreprenor care reușește să facă un business, reușește să îl vândă și reușește să devină milionar dintr-un exit de tech va ajuta pe alții la rândul lui si se va crea acest efect până la urmă”, a declarat Andrei Pitiș la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Antreprenorul, care a încheiat luna trecută mandatul de vicepreşedinte la Fitbit - unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de ceasuri inteligente şi gadgeturi purtabile –, a anunțat recent că se va dedica în totalitate programelor de susţinere a startup-urilor din tehnologie.

El spune că atunci când investește într-un startup cu mari șanse de dezvoltare încearcă să pregătească terenul pentru o investiție mai mare, din partea unui fond de investiții. 

„Am o rezervă de bani din care eu investesc un tichet relativ mic, între 20.000 și 50.000  de euro, într-un startup la care mă uit să aibă o idee scalabilă global, mă uit mai puțin la chestii ce se lansează în România, vreau să fie global. Investesc alături de un fond de investiții care pune sute de mii, și mă implic la nivel de advisory board, vorbesc cu antreprenorul respectiv o dată pe lună sau de câte ori e nevoie pentru a-l ajuta”, a explicat Pitiș. 

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D’aia Caragiale va ramane vesnic in fibra gandirii romanesti,este inca contemporan prin evidentierea snobismului in societate!Deci “furculisionul” coanei Chirita este inlocuit de combinatia “ englesan + aitesan” nemai vorbind de “pls,fky,plm,etc din” semesesan”!Si nivelul cultural si de educatie este tot mai “daungredesan”!
    • Like 0
  • Nume check icon
    In industriile moderne, din care bineinteles face parte si IT-ul, antreprenoriatul in general era vazut ca un mod de a schimba lumea in bine si dupa ce aceea idee prinde, este viabila si scalabila ne gandim si la bani si IPO-uri cu multe zerouri si nu scopul de a face 1.000.000 USD cu orice pret.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult