Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Proiectul de mare impact lansat „la apă” de doi navigatori discreți, tată și fiu, care vor să arate lumii întregi „Constanța Pitorească”

Constanța Pitorească

Fotografii: Constanța Pitorească

Proiectul Constanța Pitorească este urmărit pe facebook și instagram de mii de români, dar și de străini. Cei doi administratori publică fotografii spectaculoase de pe litoral, în special din zona orașului Constanța. Postările primesc sute sau chiar mii de aprecieri.


Puțini știu identitatea administratorilor paginii, oameni politici încearcă să-i atragă în diverse proiecte (îmi doresc să nu facă acest pas), dar până acum cei doi, tată și fiu, continuă să prezinte doar Constanța Pitorească. Au acceptat cu greu acest interviu și au vrut sa rămână încă în anonimat.

Cine a pornit proiectul Constanța Pitorească și de ce ?

Numele meu este Mihai. Am 30 de ani și sunt navigator, iar celălalt administrator este tatăl meu. Tot un navigator în vârstă de 55 de ani. Proiectul nostru a pornit in 2014, când eu am decis să îi fac o pagină de facebook tatălui meu, care realiza fotografii din pasiune, dar fără să le posteze undeva.


La vremea respectivă, eu nu eram pasionat de fotografie, doar l-am ajutat pe tatăl meu să își ducă pasiunea mai departe și să vadă și alți oameni fotografiile sale. În timp, am devenit și eu pasionat de fotografie ca hobby.

Care este scopul proiectului Constanța Pitorească ?

Scopul nostru este să arătăm și părțile pozitive ale orașului Constanța prin fotografii, așa cum am scris și în descrierea paginii: ”Pasionat de fotografie, descriu orașul Constanța în imagini”.

Ați crescut natural, iar localnicii și turiștii au început să vă urmarească. De ce ați ales sa prezentați părțile frumoase ale litoralului/orașului Constanța ?

Cu ocazia acesta, le mulțumim tuturor celor care ne urmăresc, nu ne așteptam să primim atâtea apreciari, chiar și din țări precum India sau Coreea de Sud.

Am ales să arătăm fața pozitivă a orașului tocmai din acest motiv: mulți constănțeni sunt plecați în alte orașe sau în alte țări și lor le este dor să revadă orașul, marea, Cazinoul…

Sunteti o gură de oxigen într-o lume virtuală în care „hate-ul” este noua modă ?

Noi așa sperăm! Mulți oameni apreciează fotografiile noastre și cred că le transmitem și o energie pozitivă, deși de „hate” nu scăpăm nici noi pe pagină…

Constanța Pitorească este doar un proiect personal sau v-ați gândit mai departe astfel încât pagina voastră să devină un ambasador turitstic al orașului de la malul mării?

Constanța Pitorească este doar un proiect personal deocamdată, însă nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul.

Ce înseamnă Constanța Pitorească din punct de vedere al investiției în aparatură ?

Primul aparat a fost un Bridge achiziționat pentru fotografii personale, însă pentru fotografia de tip landscape nu era chiar așa de strălucit. În timp, am trecut la un DSLR plus o camera subacvatică, dar și accesorii (filtre, trepied, obiective, HDD-uri externe pentru stocarea fotografiilor). În viitor, avem în vedere să achiziționăm și o dronă, iar eu personal aș face și un curs de fotografie.

Dacă vreți să urmăriți fotografiile realizate de Mihai și tatăl lui, proiectul Constanța Pitorească poate fi găsit AICI.

Articol publicat pe funkytravel.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult