Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Proiectul Legii prevenirii. Cele 105 abateri pentru care autoritățile nu vor aplica amendă, în primă instanță, ci un avertisment

Legea prevenirii, denumită inițial Legea prevenției, a fost adoptată de Guvern și a intrat în dezbaterea Parlamentului. 

Proiectul de lege stabilește că agenții economici nu vor mai fi sancţionați imediat de instituțiile de control - ANAF, Inspecția Muncii și altele - în cazul unor nereguli, ci mai întâi vor fi consiliați. Condiția este ca în 90 de zile situația să fie remediată. 

Numărul de abateri care vor fi păsuite de organele de control a scăzut de la 333, cât era în proiectul inițial, la 105. Păsuirea este acordată o singură dată în termen de trei ani de la data aplicării avertismentului.

Proietul legii prevenirii:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult