Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proiectul Legii prevenirii. Cele 105 abateri pentru care autoritățile nu vor aplica amendă, în primă instanță, ci un avertisment

Legea prevenirii, denumită inițial Legea prevenției, a fost adoptată de Guvern și a intrat în dezbaterea Parlamentului. 

Proiectul de lege stabilește că agenții economici nu vor mai fi sancţionați imediat de instituțiile de control - ANAF, Inspecția Muncii și altele - în cazul unor nereguli, ci mai întâi vor fi consiliați. Condiția este ca în 90 de zile situația să fie remediată. 

Numărul de abateri care vor fi păsuite de organele de control a scăzut de la 333, cât era în proiectul inițial, la 105. Păsuirea este acordată o singură dată în termen de trei ani de la data aplicării avertismentului.

Proietul legii prevenirii:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult