Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Propunerea lui Donald Trump pentru postul de ambasador SUA la București: Adrian Zuckerman, care a emigrat la vârsta de 10 ani din România

Adrian Zuckerman

Președintele Donald Trump și-a anunțat nominalizarea pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Este vorba despre Adrian Zuckerman, de profesie avocat, care a emigrat la vârsta de 10 ani din România în SUA și vorbește fluent limba română, se arată într-un comunicat al Casei Albe

Adrian Zuckerman a intrat în baroul din New York în anul 1984 și este partener în firma internațională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost copreședinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. A fost, de asemenea, judecător în Real Estate Board al New York. 

Zuckerman este activ în domeniul filantropiei și al activităților educaționale, fiind membru în board-ul Kids Corp şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York. Acesta a absolvit Massachusetts Institute of Technology și și-a luat diploma în drept la New York Law School.

Ce urmează

Propunerea lui Trump pentru postul de ambasador va trebui validată mai întâi de Congresul american. Conform procedurii, Zuckerman urmează să fie audiat de Comisia pentru Relații Externe, apoi confirmat prin vot în Senat. După ce va depune jurământul în fața secretarului de stat american va veni în România și va prezenta scrisorile de acreditare președintelui. 

Pe 11 iunie, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat că ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Întrebat cine va prelua această funcție. Meleșcanu nu a dat alte detalii în afara faptului că va fi o persoană care vorbește limba română.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un lucru bun ,Hans Klemm trebuia schimbat de mult
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult