Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Propunerea lui Donald Trump pentru postul de ambasador SUA la București: Adrian Zuckerman, care a emigrat la vârsta de 10 ani din România

Adrian Zuckerman

Președintele Donald Trump și-a anunțat nominalizarea pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Este vorba despre Adrian Zuckerman, de profesie avocat, care a emigrat la vârsta de 10 ani din România în SUA și vorbește fluent limba română, se arată într-un comunicat al Casei Albe

Adrian Zuckerman a intrat în baroul din New York în anul 1984 și este partener în firma internațională de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost copreședinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. A fost, de asemenea, judecător în Real Estate Board al New York. 

Zuckerman este activ în domeniul filantropiei și al activităților educaționale, fiind membru în board-ul Kids Corp şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York. Acesta a absolvit Massachusetts Institute of Technology și și-a luat diploma în drept la New York Law School.

Ce urmează

Propunerea lui Trump pentru postul de ambasador va trebui validată mai întâi de Congresul american. Conform procedurii, Zuckerman urmează să fie audiat de Comisia pentru Relații Externe, apoi confirmat prin vot în Senat. După ce va depune jurământul în fața secretarului de stat american va veni în România și va prezenta scrisorile de acreditare președintelui. 

Pe 11 iunie, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat că ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Întrebat cine va prelua această funcție. Meleșcanu nu a dat alte detalii în afara faptului că va fi o persoană care vorbește limba română.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un lucru bun ,Hans Klemm trebuia schimbat de mult
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult