Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Protest al părinților în fața Spitalului Județean din Arad. „Am fost opt persoane într-un spaţiu care nu se poate numi salon. Pe secţie era o singură asistentă. Fiecare copil bolnav era pe cont propriu”

Zeci de părinți au protestat marți seară în fața Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad față de felul în care personalul medical i-a tratat pe copiii lor în timp ce erau internați, dar și față de condițiile din spital. 

Acțiunea de protest, scrie News.ro, a avut loc după ce o mamă a povestit într-o scrisoare deschisă despre experiența trăită de fetița ei de 4 ani și jumătate în Secția de boli infecțioase a spitalului, unde a ajuns la sfârșitul săptămânii trecute. Aceasta povestește că fetiței i-a fost pusă o perfuzie abia după insistențele sale repetate. 

”Nu pot accepta că trăiesc într-un oraş mare şi să nu beneficiez de sistemul medical de stat. Fetiţa mea a ajuns la spital ca o legumă, dar mi s-a spus că nu mi se face nicio investigaţie medicală până luni, când vine medic, şi că am noroc dacă atunci va fi văzută de vreun doctor. Nu a primit nici antitermic pe motiv că nu înghite pastile la patru ani şi jumătate”, a povestit Cristina Rusu pentru News.ro.

Aceasta a spus că, într-o cameră de șase metri pătrați erau internați patru copii și mamele lor. ”Am fost opt persoane într-un spaţiu care nu se poate numi salon de spital. Pe secţie era o singură asistentă, care nici nu avea timp să se ocupe de copii. Practic, fiecare copil bolnav era pe cont propriu. Toate mamele care aveau copii pe secţie au fost revoltate. Nu primeau tratament la timp, nu le băga nimeni în seamă”, a arătat ea. Din acest motiv, mama și-a luat pe propria răspundere fetița bolnavă de eneroviroză din spital și a tratat-o în sistem privat.

O altă mămică povestește cum medicii i-au spus că fiul ei este suspect de meningită și i-au făcut puncție lombară, după care copilul ar fi stat nesupravegheat, vreme de două zile, în salon. 

„I s-a făcut puncţia lombară şi a primit tratament de specialitate pentru meningită. Copilul meu a fost lăsat singur în salon, părăsit, deşi nu avea voie să se mişte după puncţie. Mi s-a interzis categoric să rămân în spital cu copilul, deşi are doar nouă ani, ceea ce este ilegal. L-am luat din spital pe propria răspundere, a doua zi, l-am dus la Timişoara şi s-a infirmat meningita. Avea o simplă viroză. Noroc cu o altă mamă care m-a sunat noaptea şi a spus să-mi iau urgent copilul de acolo că nu e bine îngrijit”, a spus femeia. 

Senatorul Șerban Nicolae, care i-a numit „excesiv de ticăloși sau excesiv de proști” pe cei care i-au criticat amendamentul prin care face posibilă grațierea celor condamnați pentru fapte de corupție, s-a arătat îngrijorat de condițiile în care stau deținuții.  „Eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”, a afirmat Nicolae. Când i s-a atras atenția asupra condițiilor mizere din spitale, senatorul a revenit cu următoarea declarație. „Am mai văzut o inepție. N-am propus asta în contra situației din spitalele românești. Dacă lumea ar fi fost onestă nu s-ar fi înțeles că am acorda mai multă atenție grațierii în fața altor persoane aflate într-o situație dificilă. Se amestecă foarte mulți oameni, dintre care unii sunt excesiv de proști, alții sunt excesiv de ticăloși”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Concluzie: sistemul PUBLIC de sănătate e un pericol la adresa sănătății noastre, dar TOATĂ LUMEA CARE LUCREAZĂ ÎN EL primește măriri de salariu...
  • Like 0
 • Stimate domnule cetățeni ai României treziți-vă cât nu este foarte târziu,spitalele din România și Capitala București sunt un dezastru, nu sau mai văzut asemenea respective mai bine erori medicale . Pericolul de a te duce la spital este foarte mare poți sa te contaminezi de tot felul de bacterii mortale. Ex.Mama mea sa intrmat la spitalul universitar municipal și sa contaminat de BACTERIA CLOSTRIDIUM DIFICILE, la secția terapie intensiva neurologie, care a fost mortală. Spitalul nu a luat nici o măsură de a face o dezinsecție la saloanele respective.
  • Like 0
 • Vasile check icon
  Șerban ăsta îi crede pe toți că-s ca și el: excesiv de prost și excesiv de ticălos. Și ei tocmai asta fac, îi doare de pușcăriași și nu de spitale, școli, drumuri ... că mno, oportunitatea nu e anchetată de DNA.
  • Like 2
  • @ Vasile
   check icon
   Logica este simplă: boala și-o tratează la Viena ori la Istambul, condamnarea și-o tratează la Rahova sau la Poarta Albă.
   • Like 0
 • Parca vad pe Retard TV: "Aparatorii dosarelor masluite ies iarasi in strada. Vezi cum isi exploateaza de Ziua Femeii o mama sorosista fetita de doar 4 ani, unde e Protectia Copilului?" sau "Diversiune, binomistii lovesc din nou la Arad adusi de Falca, lovitura de spital, copil exploatat emotional de catre parinti in batalia politica, se planuieste un nou dosar politic pentru martirul Dan Voiculescu."
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult