Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Protest în Piața Victoriei față de revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general

Protest 24 octombrie

Foto: Facebook Elena Calistru

În jur de 150 de oameni au venit în Piața Victoriei pentru a protesta față de declanșarea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general. Aceștia cer demisia ministrului Justiției.

La ora 21:00, protestatarii au aprins ecranele telefoanelor mobile.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a cerut miercuri revocarea procurorului general al României, Augustin Lazăr. „Gravitatea comportamentelor, a mesajelor publice ale procurorului general a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional. Declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general", a spus ministrul Tudorel Toader la prezentarea unui raport de „ievaluare” în 20 de puncte. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că raportul este o insultă atât pentru Augustin Lazăr, cât și pentru națiunea română. „Singura șansă a d-lui procuror Lazăr să scape de revocare era să fie mort”, a spus jurnalistul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deci nu se iese cand vrea FB, ci cand vor papusarii, da? :) Cine vrea sa vada vede, cine nu...da cu pietre.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult