Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Provocarea începutului de an. Tu câte fapte bune vrei să faci în 2017?

În vara lui 2016, oameni din 24 de țări schimbau total aspectul Școlii Gimnaziale 125 din Sectorul 5 al Capitalei. 

55 de reprezentanți ai Metropolitan Life s-au alăturat celor 100 de voluntari, internaționali și din companiile românești, care au contribuit în perioada vacanței la realizarea lucrărilor și la transformarea școlii într-un mediu sănătos şi primitor pentru copii și cadrele didactice.

Clădirea a fost reabilitată și eficientizată energetic pentru cei 300 de elevi și 50 de profesori care au început anul școlar în toamnă.

În decembrie 2016, câteva imagini cu Secția de Oncologie a Clinicii de Copii din Brașov reconstruită și refăcută aveau să devină virale pe rețelele de socializare. 

Noile condiții oferite copiilor, comparabile cu cele din spitalele de afară, au fost realizate cu o investiție de peste 600.000 de Euro, din donații exclusiv private. În proiectul de refacere a Secției de Oncologie Pediatrică de la Brașov, compania Metropolitan Life a fost partener special, investind peste 65.000 de Euro.

Sunt doar două exemple care demonstrează că și în România se pot construi lucuri cu adevărat importante pentru comunitate, dacă există voință și dacă firme locale și internaționale, împreună cu angajații lor, se implică în viața celor din jur. 

Într-o societate cu nevoi importante, implicarea unei companii atât prin resurse materiale, cât și prin voluntari dornici să ajute nu este doar nimerită, este necesară. 

Atât eu, cât și colegii mei credem că putem face o diferență pozitivă în societate, dacă ne implicăm. Iar implicarea noastră s-a materializat în 2016 prin inițiativele pe care am continuat să le sprijinim - de la educația financiară a elevilor, până la incluziunea în societate a tinerilor din medii defavorizate, care au acum șansa să își găsească de lucru și să își construiscă un viitor mai bun. Astfel de schimbări pozitive pot pleca de la noi toți, atât de la nivel personal, cât și de la nivel de organizație, de la companii mai mici sau mai mari” este de părere Ciprian Ladunca, CFO Metropolitan Life România.

Mai jos, un infografic interactiv cu cele mai importante acțiuni de responsabilitate socială ale companiei Metropolitan Life, desfășurate în anul 2016 (click sau tap pentru a mări pe desktop/ telefonul mobil. Scroll sus/ jos pentru a parcurge infograficul).

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult