Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Rabla pentru electrocasnice. Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat ediția de sărbători a programului prin care românii își pot înlocui frigiderele, mașinile de spălat și aparatele de aer condiționat cu unele mai eficiente energetic

rabla - Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat vineri o nouă sesiune pentru programul Rabla pentru electrocasnice. 

Sesiunea se va desfășura între 19 noiembrie, ora 10.00 și 25 noiembrie ora 23.59, iar persoanele fizice se pot înscrie în program, în următoarele 7 zile, prin crearea contului de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro.

Persoanele care au deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să-și creeze alt cont, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola setată anterior, a precizat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Bugetul alocat acestui program în 2021 este de 75 de milioane de lei, din care după prima sesiune a rămas o sumă de 34 de milioane de lei care va fi pusă acum la dispoziția cetățenilor. 

Cea de-a doua ediție de anul acesta a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfășura la fel ca prima, în mod etapizat.

Astfel, în prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice - între 26 noiembrie, ora 10 și 2 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru achiziționarea mașinilor de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasă energetică C, mașinilor de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor având cel puțin noua clasă energetică E.

În a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice - între 3 decembrie, ora 10 si 9 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizioare având cel puțin noua clasă energetică G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

În a treia etapă - între 10 decembrie, ora 10 și 16 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult