Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Rabla pentru electrocasnice. Administraţia Fondului pentru Mediu a lansat ediția de sărbători a programului prin care românii își pot înlocui frigiderele, mașinile de spălat și aparatele de aer condiționat cu unele mai eficiente energetic

rabla - Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat vineri o nouă sesiune pentru programul Rabla pentru electrocasnice. 

Sesiunea se va desfășura între 19 noiembrie, ora 10.00 și 25 noiembrie ora 23.59, iar persoanele fizice se pot înscrie în program, în următoarele 7 zile, prin crearea contului de utilizator pe platforma https://electrocasnice.afm.ro.

Persoanele care au deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, nu trebuie să-și creeze alt cont, ci doar să se autentifice utilizând adresa de e-mail și parola setată anterior, a precizat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Bugetul alocat acestui program în 2021 este de 75 de milioane de lei, din care după prima sesiune a rămas o sumă de 34 de milioane de lei care va fi pusă acum la dispoziția cetățenilor. 

Cea de-a doua ediție de anul acesta a programului Rabla pentru electrocasnice se va desfășura la fel ca prima, în mod etapizat.

Astfel, în prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice - între 26 noiembrie, ora 10 și 2 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru achiziționarea mașinilor de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasă energetică C, mașinilor de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, respectiv frigiderelor/congelatoarelor având cel puțin noua clasă energetică E.

În a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice - între 3 decembrie, ora 10 si 9 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru televizioare având cel puțin noua clasă energetică G, vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

În a treia etapă - între 10 decembrie, ora 10 și 16 decembrie, ora 23.59 - se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++, iar vouchere în valoare de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult