Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Răbufnirea „moromețiană” a actorului Victor Rebengiuc în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24: „Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e?” 

Victor Rebengiuc - Vlad Bâscă

Foto: Vlad Bâscă

Moment „moromețian” al actorului Victor Rebengiuc în ediția de sâmbătă a emisiunii „În fața ta” de la Digi 24 (emisiunea se difuzează la ora 13.30). Întrebat ce le-ar spune Ilie Moromete românilor care așteaptă ca Partidul „să le aducă mai mulți bani în buzunare”, Victor Rebengiuc a folosit o replică din roman.

PSD spune electoratului că a mărit pensiile și salariile și susține că a adus bănăstare României. O bunăstare iluzorie, avertizează actorul Victor Rebengiuc, invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

„Când spun așa ceva: o să aveți, o să vă dăm, nu te întrebi de unde or avea banii? Ei se împrumută la dobânzi mari, acești bani vor trebui dați înapoi, cine îi va da?! Noi și urmașii noștri. Copiii, nepoții... Vor trebui să plătească pentru o iluzorie bunăstare pe care am avut-o. Când a primit foița cu un salariu mărit, a doua zi, a și venit inflația, au venit taxele. Pentru ca să poată să scoată banii”, a explicat Victor Rebengiuc.

Ce ar spune Ilie Moromete despre felul în care evoluează România astăzi?

„Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e? Vreți să ies la drumul mare și să omor? Asta spunea Moromete. Trebuie să fii chibzuit. O gospodărire a unei familii și a unui stat se face cu gândire, cum facem mai mulți bani, producem, investim în economie, economia produce, asigură locuri de muncă”, a spus Victor Rebengiuc.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbătă și duminică de la 13.30 la Digi24. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa putem aplica lucrurile acestea, fiecare in viata lui, trebuie sa ne indragostim de-a binelea. Cum ?

    "Sa credem in Dumnezeu ..." pentru ca el ne-a dat-o ... si sa vorbim de ea, cum a facut Cristos ... si daca acesta este dreptul familiei, fie bine pentru fiecare ...

    Acest patriotism trebe sa il recunosc ca l-am invata de la Mel Gibson, din filmele lui, omul e atat de real, de om ... incat aceste lucruri sunt greu sa nu le iei, gratis, trec prin ecran ... si ii multumesc pe acesta cale.

    Noi am crescut institutionalizati, ca gasca este sfanta ... ca destinul e national ... si ne-a scapat printre degete, dragostea de pamant, de tara, ... de viata ... chiar si pacatul originar, este original ... trebe sa ne revenim in fire ... chiar si in firea institutionala ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult