Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Răbufnirea „moromețiană” a actorului Victor Rebengiuc în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24: „Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e?” 

Victor Rebengiuc - Vlad Bâscă

Foto: Vlad Bâscă

Moment „moromețian” al actorului Victor Rebengiuc în ediția de sâmbătă a emisiunii „În fața ta” de la Digi 24 (emisiunea se difuzează la ora 13.30). Întrebat ce le-ar spune Ilie Moromete românilor care așteaptă ca Partidul „să le aducă mai mulți bani în buzunare”, Victor Rebengiuc a folosit o replică din roman.

PSD spune electoratului că a mărit pensiile și salariile și susține că a adus bănăstare României. O bunăstare iluzorie, avertizează actorul Victor Rebengiuc, invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

„Când spun așa ceva: o să aveți, o să vă dăm, nu te întrebi de unde or avea banii? Ei se împrumută la dobânzi mari, acești bani vor trebui dați înapoi, cine îi va da?! Noi și urmașii noștri. Copiii, nepoții... Vor trebui să plătească pentru o iluzorie bunăstare pe care am avut-o. Când a primit foița cu un salariu mărit, a doua zi, a și venit inflația, au venit taxele. Pentru ca să poată să scoată banii”, a explicat Victor Rebengiuc.

Ce ar spune Ilie Moromete despre felul în care evoluează România astăzi?

„Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e? Vreți să ies la drumul mare și să omor? Asta spunea Moromete. Trebuie să fii chibzuit. O gospodărire a unei familii și a unui stat se face cu gândire, cum facem mai mulți bani, producem, investim în economie, economia produce, asigură locuri de muncă”, a spus Victor Rebengiuc.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbătă și duminică de la 13.30 la Digi24. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa putem aplica lucrurile acestea, fiecare in viata lui, trebuie sa ne indragostim de-a binelea. Cum ?

    "Sa credem in Dumnezeu ..." pentru ca el ne-a dat-o ... si sa vorbim de ea, cum a facut Cristos ... si daca acesta este dreptul familiei, fie bine pentru fiecare ...

    Acest patriotism trebe sa il recunosc ca l-am invata de la Mel Gibson, din filmele lui, omul e atat de real, de om ... incat aceste lucruri sunt greu sa nu le iei, gratis, trec prin ecran ... si ii multumesc pe acesta cale.

    Noi am crescut institutionalizati, ca gasca este sfanta ... ca destinul e national ... si ne-a scapat printre degete, dragostea de pamant, de tara, ... de viata ... chiar si pacatul originar, este original ... trebe sa ne revenim in fire ... chiar si in firea institutionala ...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult