Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Răbufnirea „moromețiană” a actorului Victor Rebengiuc în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24: „Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e?” 

Victor Rebengiuc - Vlad Bâscă

Foto: Vlad Bâscă

Moment „moromețian” al actorului Victor Rebengiuc în ediția de sâmbătă a emisiunii „În fața ta” de la Digi 24 (emisiunea se difuzează la ora 13.30). Întrebat ce le-ar spune Ilie Moromete românilor care așteaptă ca Partidul „să le aducă mai mulți bani în buzunare”, Victor Rebengiuc a folosit o replică din roman.

PSD spune electoratului că a mărit pensiile și salariile și susține că a adus bănăstare României. O bunăstare iluzorie, avertizează actorul Victor Rebengiuc, invitat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

„Când spun așa ceva: o să aveți, o să vă dăm, nu te întrebi de unde or avea banii? Ei se împrumută la dobânzi mari, acești bani vor trebui dați înapoi, cine îi va da?! Noi și urmașii noștri. Copiii, nepoții... Vor trebui să plătească pentru o iluzorie bunăstare pe care am avut-o. Când a primit foița cu un salariu mărit, a doua zi, a și venit inflația, au venit taxele. Pentru ca să poată să scoată banii”, a explicat Victor Rebengiuc.

Ce ar spune Ilie Moromete despre felul în care evoluează România astăzi?

„Bolnavilor de avere, de unde să vă dau mai mult, dacă atâta e? Vreți să ies la drumul mare și să omor? Asta spunea Moromete. Trebuie să fii chibzuit. O gospodărire a unei familii și a unui stat se face cu gândire, cum facem mai mulți bani, producem, investim în economie, economia produce, asigură locuri de muncă”, a spus Victor Rebengiuc.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbătă și duminică de la 13.30 la Digi24. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa putem aplica lucrurile acestea, fiecare in viata lui, trebuie sa ne indragostim de-a binelea. Cum ?

    "Sa credem in Dumnezeu ..." pentru ca el ne-a dat-o ... si sa vorbim de ea, cum a facut Cristos ... si daca acesta este dreptul familiei, fie bine pentru fiecare ...

    Acest patriotism trebe sa il recunosc ca l-am invata de la Mel Gibson, din filmele lui, omul e atat de real, de om ... incat aceste lucruri sunt greu sa nu le iei, gratis, trec prin ecran ... si ii multumesc pe acesta cale.

    Noi am crescut institutionalizati, ca gasca este sfanta ... ca destinul e national ... si ne-a scapat printre degete, dragostea de pamant, de tara, ... de viata ... chiar si pacatul originar, este original ... trebe sa ne revenim in fire ... chiar si in firea institutionala ...
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult