Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Radu Crăciun, la Digi24, „În fața ta”: „Cu cât suntem mai lacomi astăzi, cu atât vor avea mai mult de plătit copiii și nepoții”

Radu Crăciun

(Foto captura video)

Lăcomia noastră ne îndatorează copiii şi nepoţii, spune Radu Crăciun, șef BCR Pensii, invitat joi seara la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24. 

„Cu cât suntem noi mai lacomi astăzi, cu atât vor avea mai mult de plătit în viitor copiii și nepoții noștri, pentru că aceste credite vor trebui rambursate. Ei le vor rambursa din salariile pe care le vor avea. Principala provocare pentru noi este să alegem trei, patru proiecte cu adevărat importante către care să alocăm toate resursele necesare și să le și finalizăm cât mai repede. Vorbim de autostrăzi prin toată țara. Ce ar fi dacă ne-am orienta doar pe trei legături rutiere, pe care să le și finalizăm”, a subliniat Radu Crăciun. 

Emisiunea „În fața ta” moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu poate fi urmărită de luni până joi la Digi24, începând cu ora 22:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    D-le Crăciun,

    Eu nu văd pe fața dvs. niciun semn că ați fi un om necinstit (dar nici expert nu-s!).

    Folosiți o terminologie ciudată, totuși. Orice american pursânge vă poate cita din Saint Ronnie „Greed Is Good” Wilson Reagan. L-a auzit o țară întreagă (a lui).

    Ce-i răspundeți ?

    Grăbiți-vă, d-le Crăciun! Ați depășit în lungime „Epoca de Aur”, în curând veți depăși întreagă „Perioadă Comunistă”.
    • Like 0
  • Eu sugerez o alta intrebare cam impertinenta. Doamnelor, domnisoarelor si domnilor ma refer la cei care le curge materia cenusie prin vene, ce asteptari mai aveti de la pacalicii politici inradacinati in nervurile societatii inca post-comuniste si nicidecum democratice ?... ci mai mult aserviti Jocului cine FACE primul, primul milion de prieteni cu bistari ! "Fericirea", ma refer la doamnele cu intelect se gaseste si in sticlute mici de esenta tare si in occident, singura problema fiind concurenta iar pentru tineri si domni, creativitatea, logica si munca peste program este foarte bine platita si de straini, ceea ce trebuie sa faceti, in ambele cauze, este sa aplicati standardelor si rigorilor civilizatiilor dezvoltate !
    P.s : Plecati fara grija,"miorita" este stapana doar pe izlazul propriu nu si pe cele straine !
    (ironie de desteptare)
    • Like 0
  • Plăcut și surprinzătoare apariția domnului Radu Crăciun. Nu a irosit nici un cuvânt având mare dreptate în ceea ce aspus. Pe cât de adevărată, pe atât dureroasă și de tristă remarca privind moștenirea pe care o lăsăm copiilor și nepoților noștri doar pentru că ne este lene să ne mișcăm ”hoitul” la protestele din stradă. Și totuși este inimaginabilă această situație chiar trăind-o acum, în acest moment.
    • Like 2
  • chiar merita vazuta emisiunea. raspunsurile domnului Craciun au fost echilibrate si pertinente.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult