Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Rareș Bogdan: Nu mai dorim să renunțăm la Transporturi și la Fonduri Europene, știind ce bani sunt la Bruxelles

Rareș Bogdan și Florin Cîțu

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Dacă vor exista renegocieri cu USR-PLUS, liberalii nu vor vrea să mai renunțe la ministerul Transporturilor și la cel al Fondurilor Europene, a declarat Rareș Bogdan la TVR 1.

„Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat europarlamentarul PNL, potrivit G4Media.

Acesta a susținut că tot la PNL ar trebui să fie și Transporturile, pierdute în coaliție prin ceea ce el numește „o negociere proastă”.

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (la PNL n.red.). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a afirmat Rareș Bogdan.

Întrebat în studioul TVR 1 cu ce ar trebui să rămână USR-PLUS, răspunsul europarlamentarului a fost Cultura. „Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”, a  declarat Rareș Bogdan, potrivit G4Media. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe scurt , vor la ciolan.
    • Like 0
  • Cu toti clovnii dand declaratii abrazive , sunt sigur ca PNL isi doreste foarte mult sa refaca coalitia. Echipa castigatoare vrea sa joace singura pe teren . Ceea ce ma dezgusta teribil este ca asteptam o altfel de politica si comportament de la PNL , dar vedem exact aceeasi mentalitate si strategie de comunicare ca la PSD.
    Atitudine de mardeias smecher , care te tine in brate dar iti cara pumni in ficat. Jenant...
    Daca cumva PNL isi facea iluzii ca o sa dea si urmatorul presedinte , ii anunt ca probabil s-au spalat pe bot de aceasta oportunitate pe mana unor agramati ca Sighiartau sau clovni ca Rares Bogdan... Mi-este foarte greu sa cred ca electoratul USR-PLUS va mai vota vreodata candidati PNL indiferent de circumstante.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult