Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Rareș Bogdan: Nu mai dorim să renunțăm la Transporturi și la Fonduri Europene, știind ce bani sunt la Bruxelles

Rareș Bogdan și Florin Cîțu

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Dacă vor exista renegocieri cu USR-PLUS, liberalii nu vor vrea să mai renunțe la ministerul Transporturilor și la cel al Fondurilor Europene, a declarat Rareș Bogdan la TVR 1.

„Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat europarlamentarul PNL, potrivit G4Media.

Acesta a susținut că tot la PNL ar trebui să fie și Transporturile, pierdute în coaliție prin ceea ce el numește „o negociere proastă”.

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (la PNL n.red.). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a afirmat Rareș Bogdan.

Întrebat în studioul TVR 1 cu ce ar trebui să rămână USR-PLUS, răspunsul europarlamentarului a fost Cultura. „Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”, a  declarat Rareș Bogdan, potrivit G4Media. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe scurt , vor la ciolan.
    • Like 0
  • Cu toti clovnii dand declaratii abrazive , sunt sigur ca PNL isi doreste foarte mult sa refaca coalitia. Echipa castigatoare vrea sa joace singura pe teren . Ceea ce ma dezgusta teribil este ca asteptam o altfel de politica si comportament de la PNL , dar vedem exact aceeasi mentalitate si strategie de comunicare ca la PSD.
    Atitudine de mardeias smecher , care te tine in brate dar iti cara pumni in ficat. Jenant...
    Daca cumva PNL isi facea iluzii ca o sa dea si urmatorul presedinte , ii anunt ca probabil s-au spalat pe bot de aceasta oportunitate pe mana unor agramati ca Sighiartau sau clovni ca Rares Bogdan... Mi-este foarte greu sa cred ca electoratul USR-PLUS va mai vota vreodata candidati PNL indiferent de circumstante.
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult