Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rareș Bogdan: Nu mai dorim să renunțăm la Transporturi și la Fonduri Europene, știind ce bani sunt la Bruxelles

Rareș Bogdan și Florin Cîțu

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Dacă vor exista renegocieri cu USR-PLUS, liberalii nu vor vrea să mai renunțe la ministerul Transporturilor și la cel al Fondurilor Europene, a declarat Rareș Bogdan la TVR 1.

„Ne dorim să nu mai renunțăm la Ministerul Fondurilor Europene. Asta e propunerea mea, nu a fost o discuție în cadrul conducerii. În momentul ăsta, știind ce bani sunt la Bruxelles, premierul trebuie să aibă garanția că Ministerul Fondurilor Europene și banii care vin, pe PNRR care se semnează în 10 zile, pe exercițiul multianual normal, pe banii rămași, pe toate exercițiile financiare, pentru că sunt bani foarte mulți… Fondurile europene sub directa supraveghere a premierului”, a declarat europarlamentarul PNL, potrivit G4Media.

Acesta a susținut că tot la PNL ar trebui să fie și Transporturile, pierdute în coaliție prin ceea ce el numește „o negociere proastă”.

„Trebuie să înțelegeți că 3 miliarde din banii atrași sunt pe toate cererile depuse de ministrul Bode și secretarii de stat din mandatul domnului Bode, iar 95% din șantiere, pe care le-a continuat și foarte bine că le-a continuat Cătălin Drulă, sunt cele începute sau continuate de ministrul Bode. Eu cred că Ministerul Transporturilor e vital să fie, așa cum era normal, să fie… (la PNL n.red.). Eu nu înțeleg nici azi de ce am pierdut Ministerul Transporturilor”, a afirmat Rareș Bogdan.

Întrebat în studioul TVR 1 cu ce ar trebui să rămână USR-PLUS, răspunsul europarlamentarului a fost Cultura. „Eu zic că într-o țară unde nevoia de a citi e imensă, Cultura e o chestiune importantă, mai ales că au susținere publică importantă din zona culturală”, a  declarat Rareș Bogdan, potrivit G4Media. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe scurt , vor la ciolan.
    • Like 0
  • Cu toti clovnii dand declaratii abrazive , sunt sigur ca PNL isi doreste foarte mult sa refaca coalitia. Echipa castigatoare vrea sa joace singura pe teren . Ceea ce ma dezgusta teribil este ca asteptam o altfel de politica si comportament de la PNL , dar vedem exact aceeasi mentalitate si strategie de comunicare ca la PSD.
    Atitudine de mardeias smecher , care te tine in brate dar iti cara pumni in ficat. Jenant...
    Daca cumva PNL isi facea iluzii ca o sa dea si urmatorul presedinte , ii anunt ca probabil s-au spalat pe bot de aceasta oportunitate pe mana unor agramati ca Sighiartau sau clovni ca Rares Bogdan... Mi-este foarte greu sa cred ca electoratul USR-PLUS va mai vota vreodata candidati PNL indiferent de circumstante.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult