Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Rareș Bogdan: Premierul va trebui să aibă câteva ministere - Justiția, Fondurile Europene, Ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne

Rares Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că viitorul premier trebuie să aibă câteva ministere fără de care nu poate implementa programul de guvernare și anume Justiţie, Fonduri Europene, Finanţe şi Interne, scrie G4Media.

„Nu am discutat despre ministere, cert este că premierul va trebui să aibă câteva ministere, pentru a implementa programul de guvernare: Justiția, Fondurile Europene, Ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne”, a spus Rareș Bogdan.

În opinia sa, PNL are un cuvânt greu de spus în desemnarea premierului și a miniștrilor din noul Executiv. 

„Coaliția este clară PNL, USR PLUS, UDMR. PMP nu intră în Parlament”, a mai spus Rareș Bogdan, care a precizat că „avem 244 deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem majoritate clară, peste 234 necesari”. Cât despre PSD, Bogdan spune că „este izolat pe scena politică și așa va rămâne 4 ani”.

În perioada următoare „cele 3 sau 4 programe de guvernare” vor fi armonizate. „Sper ca cei de la USR PLUS să ne accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență”, a subliniat europarlamentarul, care estimează că este posibil să avem un nou guvern înainte de Crăciun.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Justitia, MAI si Fonduri EU trebuie sa ajunga la USR-PLUS, PNL sunt o sleahta de incapabili care nu vor reusi nimic, ba mai mult vor agrava aceste ministere. Dar ginditoru-mi zice ca nu va fi asa, din pacate pentru Romania.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult