Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Rareș Bogdan: Premierul va trebui să aibă câteva ministere - Justiția, Fondurile Europene, Ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne

Rares Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că viitorul premier trebuie să aibă câteva ministere fără de care nu poate implementa programul de guvernare și anume Justiţie, Fonduri Europene, Finanţe şi Interne, scrie G4Media.

„Nu am discutat despre ministere, cert este că premierul va trebui să aibă câteva ministere, pentru a implementa programul de guvernare: Justiția, Fondurile Europene, Ministerul Finanțelor și sigur Ministerul de Interne”, a spus Rareș Bogdan.

În opinia sa, PNL are un cuvânt greu de spus în desemnarea premierului și a miniștrilor din noul Executiv. 

„Coaliția este clară PNL, USR PLUS, UDMR. PMP nu intră în Parlament”, a mai spus Rareș Bogdan, care a precizat că „avem 244 deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem majoritate clară, peste 234 necesari”. Cât despre PSD, Bogdan spune că „este izolat pe scena politică și așa va rămâne 4 ani”.

În perioada următoare „cele 3 sau 4 programe de guvernare” vor fi armonizate. „Sper ca cei de la USR PLUS să ne accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență”, a subliniat europarlamentarul, care estimează că este posibil să avem un nou guvern înainte de Crăciun.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Justitia, MAI si Fonduri EU trebuie sa ajunga la USR-PLUS, PNL sunt o sleahta de incapabili care nu vor reusi nimic, ba mai mult vor agrava aceste ministere. Dar ginditoru-mi zice ca nu va fi asa, din pacate pentru Romania.
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult