Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Răsturnare de situație în dosarul lui Dragnea: la sesizarea Bombonicăi Prodana, judecătorii Înaltei Curți le cer judecătorilor CCR să le spună dacă e necesar un prag pentru abuzul în serviciu

Dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu ajunge la Curtea Constituțională a României (CCR), după ce fosta soție a liderului PSD, Bombonica Prodana, a cerut instanței să sesizeze CCR în legătură cu articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, potrivit Digi24

Bombonica Prodana și-a motivat sesizarea de faptul că în Codul Penal nu există un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infracțiune. Amintim că celebra ordonanță de urgență 13, de modificare a codurilor penale, stabilea un prag de 200.000 de lei până la care abuzul în serviciu nu era considerat infracțiune. 

„Admite cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 Cod penal anterior, art. 297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă", se arată în decizia instanţei, citată de News.ro.

La termenul de marți al procesului de la Curtea Supremă, Liviu Dragnea a fost abordat discret de o femeie care i-a spus: „Demisia!".

Liviu Dragnea este acuzat de procurori că între iulie 2006 și decembrie 2012 ar fi determinat-o pe şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu și să menţină în grila de salarizare doi membri PSD care nu ar fi trecut pe la serviciu, însă ar fi încasat salariul.

Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Prejudiciul estimat de procurori în acest dosar este de 108.000 de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am citit cateva paragrafe goale de continut si fo' 7 reclame. sa fie asta o stire Republica?
  • Like 0
 • FAPTE:
  4 oameni recunosc vina,
  este contestat abuzul în serviciu,
  deci posibil sa fie suficienta o amenda!
  Dar eu care 0.(0)1 bani am plătit salariul celor 2 doamne care au lucrat ptr un partid pe care îl detest, am dreptul ,oare, sa nu fiu de acord și sa solicIt pedeașa ptr.....deturnare de fonduri!?:))))
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult