Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Răsturnare de situație în dosarul lui Dragnea: la sesizarea Bombonicăi Prodana, judecătorii Înaltei Curți le cer judecătorilor CCR să le spună dacă e necesar un prag pentru abuzul în serviciu

Dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu ajunge la Curtea Constituțională a României (CCR), după ce fosta soție a liderului PSD, Bombonica Prodana, a cerut instanței să sesizeze CCR în legătură cu articolul din Codul Penal privind abuzul în serviciu, potrivit Digi24

Bombonica Prodana și-a motivat sesizarea de faptul că în Codul Penal nu există un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infracțiune. Amintim că celebra ordonanță de urgență 13, de modificare a codurilor penale, stabilea un prag de 200.000 de lei până la care abuzul în serviciu nu era considerat infracțiune. 

„Admite cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi sesizează Curtea Constituţională cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 248 Cod penal anterior, art. 297 alin.1 Cod penal şi art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Definitivă", se arată în decizia instanţei, citată de News.ro.

La termenul de marți al procesului de la Curtea Supremă, Liviu Dragnea a fost abordat discret de o femeie care i-a spus: „Demisia!".

Liviu Dragnea este acuzat de procurori că între iulie 2006 și decembrie 2012 ar fi determinat-o pe şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu și să menţină în grila de salarizare doi membri PSD care nu ar fi trecut pe la serviciu, însă ar fi încasat salariul.

Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Prejudiciul estimat de procurori în acest dosar este de 108.000 de lei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • am citit cateva paragrafe goale de continut si fo' 7 reclame. sa fie asta o stire Republica?
  • Like 0
 • FAPTE:
  4 oameni recunosc vina,
  este contestat abuzul în serviciu,
  deci posibil sa fie suficienta o amenda!
  Dar eu care 0.(0)1 bani am plătit salariul celor 2 doamne care au lucrat ptr un partid pe care îl detest, am dreptul ,oare, sa nu fiu de acord și sa solicIt pedeașa ptr.....deturnare de fonduri!?:))))
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult