Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Record de infectări cu Covid: 3.517 cazuri noi în 24 de ore, 629 de bolnavi internați la ATI

ATI Timișoara

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Sâmbătă s-a înregistrat un număr record de cazuri confirmate cu Covid în ultimele 24 de ore - 3.517, după 29.284 de teste procesate. De ieri până astăzi, 59 de oameni au murit din  cauza bolii, în timp ce numărul celor internați în ATI a ajuns la 629. Una dintre persoanele decedate nu prezenta comorbidități.

România a trecut de 150.000 de infectări cu coronavirus, pe teritoriul României fiind confirmate până astăzi 152.403 de cazuri. 5.358 de persoane au murit din cauza SARS-COV2.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

⮚ București – 2,39

⮚ Alba – 2,16

⮚ Vâlcea -2,0

⮚ Iași – 1,85

⮚ Bacău – 1,75

⮚ Neamț – 1,72

⮚ Teleorman – 1,71

⮚ Sălaj – 1,67

⮚ Sibiu – 1,56

⮚ Caraș-Severin – 1,55

⮚ Cluj – 1,54

⮚ Vaslui – 1,54

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.854.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.656.828 de teste. Dintre acestea, 29.284 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.924 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.360 la cerere.

Pe teritoriul României, 13.247 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.464 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 27.472 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un motiv probabil pentru care avem cea mai mare rată de mortalitate a bolnavilor grav de covid-19.
    Din relatările medicilor aflăm că cele mai grave cazuri de bolnavi covid-19 sunt cele care necesită oxigenare forțată. Centrul
    European de Control al Bolilor spune că această operațiune este cea mai mare sursă de infecții, iar medicii italieni spun că este cea mai importantă cauză a deceselor. Aceste două lucruri ne îndreptățesc să spunem că această manevră nu prea este indicată.
    În 2013 un medic spunea următoarele:„Plămânul artificial” a costat 60.000 de euro. Pentru fiecare pacient este nevoie de o trusă de unică folosinţă atunci când este montat dispozitivul, care ajunge la 2.000 de euro. „Nu este un preţ foarte mare. Aparatul este suficient pentru o secţie de terapie intensivă”, a declarat şeful clinicii ATI, Dorel Săndesc. Astfel de aparate au fost achiziționate și de alte spitale din țară.”
    Ați auzit vreo știre care să ne confirme că un astfel de aparat ( plămân artificial ) ar fi fost folosit pentru tratamentul vreunui bolnav grav de covid-19 ?!? Nu mai există aceste dispozitive medicale sau ce s-a întâmplat din 2013 până acum ?!? De ce nu se dotează spitalele covid-19 cu aceste aparate, de ce nu se achiziționează trusele de unică folosință necesare ?
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Delia MC Delia MC check icon
      Problema pe care o ridicați e incitantă, m-ați pus la căutat cu folos și iată ce am găsit: da, au fost cazuri salvate de un astfel de aparat, în străinătate, de acesta ori de o variantă perfecționată. Problema e, sunt puține astfel de aparate, și sunt de obicei în secțiile de cardiologie pentru operațiile de by-pass ori alte intervenții pentru care e necesară oprirea temporară a inimii. Un alt impediment, moartea e cauzată și de acele cheaguri de sânge pe care covid se pare că le cauzează dar deja se foloseste medicatia anticoagulantă ori aspirina. Ideea e în sine foarte bună.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Citiți ce scrie aici: https://www.medlife.ro/articole-medicale/premiera-medicala-in-romania-un-plaman-artificial-a-fost-folosit-pentru-un-pacient-cu-insuficienta-respiratorie.html sau aici: https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/plamanul-artificial-o-sansa-la-viata-43222 sau aici: https://www.viata-medicala.ro/interviuri/plamanul-artificial-de-la-timisoara-6540
      Din cele spuse de către specialiști rezultă că exact pentru astfel de cazuri este utilă și salvatoare această procedură medicală: permite menținerea în viață a pacientului până la repararea plămânului afectat ( în cazul de față eliminarea cheagurilor de sânge din alveolele pulmonare și refacerea capilarelor din aceste alveole ).
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult