Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Regele Mihai s-a întors acasă. Imagini de la ceremonia funerară

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns în țară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. 

La Aeroportul Henri Coandă au fost prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai familiei regale, reprezentanţi ai Preşedinţei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei şi ai Bisericii. Între membrii familiei regale se află şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, care a sosit printre primii la Aeroportul Otopeni, alături de logodnica sa, potrivit News.ro.

De la Aeroportul Otopeni, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş, iar la ora 14:00 va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia.

Miercuri, la ora 18:00, corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. 

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 şi ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 şi ora 22.00. Intrarea este liberă. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Majestate, nu te-am meritat !

  Destinul tragic al ultimului monarh al României a fost determinat, în bună măsură, de nevolnicia unui popor pervertit în credința sa străbună de către hidra bolșevică ce s-a abătut asupra sa că o molimă, cu largul concurs și complicitatea marilor puteri învingătoare în cea de-a doua conflagrație mondială. Soarta acestui popor, decisă pe colțul unui șervețel de hârtie între Stalin și Churchill, a fost la rândul ei dramatică. Totul a început cu decapitarea elitei acestui neam, atunci când satele, comunele și orașele țării au fost lipsite de învățători, preoți, și gospodarii harnici, cărturari, ofițeri superiori, oamenii politici ai partidelor istorice, toți au fost aruncați în temnițele comuniste sau sub malurile de pământ de la Canal. Societatea românească, odată mutilată de tot ce avea ea mai bun, de vârfurile morale și intelectuale, a fost trecută prin cel mai diabolic proces de distrugere, prin inocularea sentimentului de frică și teroare, așa cum s-a probat și în cazul "Experimentului Pitești". Intoxicarea propagandei bolșevico-comuniste s-a înfăptuit tot mai lesne sub asediul șenilelor tancurilor sovietice, al politrucilor veniți de la Moscova și a colaboraționiștilor autohtoni. Ca rezultat al acestei politici de amputare a valorilor nației române la toate nivelurile de decizie ale structurilor sociale, au fost promovați oamenii cei mai primitivi, leneșii și neghiobii satelor și comunelor țării, intelectualii colaboraționiști cu regimul bolșevic, la nivelul orașelor și municipiilor. Odată cu evoluția acestui proces de degradare civică, societatea și-a pierdut reperele morale, scara valorilor a fost inversată, învățământul pervertit, pus să slujească formarea "omului de tip nou", rupt de credința în Dumnezeu și în orice valoare etică. Artiștii la rândul lor, au fost obligați să deservească acest sistem odios, întru alienarea poporului.
  Majestate, după lovitura de stat din '89, urmașii celor ce te-au izgonit în '47 și te-au maculat o jumătate de veac, au venit la conducerea țării. În derută generală a anilor '90, ei au preluat instrumentele de propagandă mincinoasă ale înaintașilor lor, au acaparat puterea politică, au devalizat bogățiile naturale ale țării, înstrăinându-le, iar cele create prin munca și strădania românilor le-au vândut la fier vechi. Asta este societatea pe care o lași în urmă !
  Astăzi, în vreme ce mii de români vin la catafalcul majestății voastre să vă aducă un ultim omagiu, la câteva sute de metri distanță, în Parlamentul României, o mână de oligarhi fac cioburi legile Justiție, punându-se la adăpost de orice judecată dreaptă față de fărădelegile comise în toți acești ani. O astfel de țară, te-ar fi meritat majestate ? În fruntea cărui stat să fi fost conducător ? A celui "paralel", sau a celui "mafiot" ?
  Mergi în lumină majestate și iartă-ne pe cei ce nu te-am meritat !
  Roagă-l pe Enescu să-ți cânte "Poema Română" și pe Eminescu "Doina".
  Dumnezeu să te aibă în pază !
  P.S.
  Corneliu Coposu:
  "Am întâlnit un rege dumnezeiesc !"
  • Like 0
 • Trupul ultimului stejar al României se întoarce în pământul patriei.

  Toate furtunile vieții ce s-au abătut asupra destinului său, mai bine de o jumătate de veac, nu l-au putut dezrădăcina, nu l-au îndepărtat de credința în Dumnezeu, de iubirea de țară și dragostea față de popor. A fost nevoie să treacă în neființă pentru ca bună parte dintre români să descopere și să înțeleagă ce mare conștiință națională a fost ținută departe de ei.
  Dacă Majestatea sa regele Mihai a fost un sanctuar de moralitate, așa cum s-a spus în aceste zile de doliu național, un om curajos, răbdător, crescut și educat în demnitate și smerenie, atunci nouă românilor, ce responsabilitate ne revine pentru faptul că ne-am lăsat manipulați, că am trăit în minciună și dezinformare atâta amar de vreme ? Cum ne-am permis să tolerăm politrucilor postdecembriști să țină departe de popor un astfel de conducător, în condiții de libertate ? Am înghițit pe nemestecate cele mai sfruntate minciuni, cele mai odioase neadevăruri. Dar, să fie de vină doar lipsa de educație și cultură la care am fost supuși programatic decenii de-a rândul ? Sau e și un oarecare apetit ancestral pentru ură, minciună și răutate ? Sigur, nu poate fi ignorată nici propaganda bolșevico-comunistă a cărei mașinărie infernală de manipulare-dezinformare a devastat conștiințele a mii de români. Totuși un gând nu-mi dă pace. Cu ce diferă propaganda mai sus amintită de cea care se face astăzi, ceas de ceas, de către slujbașii de al A3 și Rtv ? Audiențele acestor posturi vin doar din profesionalismul manipulatoriu al celor ce lucrează acolo ? Eu cred că nu !
  • Like 1
 • Pacat ca Regele a ajuns prea tarziu acasa,dar noi am pierdut,poporul roman,nu am stiut sa il protejam decomunistii care si astazi ne conduc.Fieti tarana usoaraRegele Nostru !
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult