Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Replica de la Iași a lui Iohannis pentru Dragnea: Aud că pesediștii vorbesc prostii despre Summit. Că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol! Eu reprezint interese străine de PSD!

Prezent sâmbătă la Iași, președintele Klaus Iohannis i-a dat o replică lui Liviu Dragnea, care, cu câteva ore înainte, la un miting electoral la Galați, spusese că șeful statului reprezintă „interese străine”, că este „o slugă” a „stăpânilor” lui din Occident și că la summitul de la Sibiu Iohannis ar fi „cerșit încă o sancține pentru România”.

„Aud că pesediştii vorbesc prostii despre summit”, a început Iohannis.

Citește și:

Incidente după mitingul PSD de la Galați. Protestatarii au blocat autocarele susținătorilor partidului. Jandarmii au făcut cordoane în jurul acestora

„La summitul de la Galați”, Dragnea le-a explicat pesediștilor cine protestează împotriva PSD: „o gașcă de bătăuși umblă după noi. Aseară, le-au găsit bâte la ei”.

„Iohannis reprezintă interese străine. Nasol. Hai să vedem puţin cum e cu interesele astea. Dacă vorbim de educaţie, interesul meu este ca românii să aibă o educaţie de calitate. Recunosc că eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Se aude că sunt români care vor autostradă. Şî eu vreau autostradă. Sunt români care vor spitale regionale…Educaţia, autostrăzile, spitalele nu sunt interesele străine... Corect ar fi fost să spună că Iohannis reprezintă interesele străine PSD”, a adăugat președintele care a conchis: „Actuala guvernare are de doi ani şi jumătate are alte priorităţi, alte interese decât românii”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leider, muss ich sagen, Werner ist KEIN Rumaener...ar pupa-o pe Merkel si in/pe...obraji, daca l-ar baga in seama de plavan ce este!
    • Like 0
  • Dragnea este cel mai convenabil contracandidat al lui Iohanis. Impunitatea va dura pana in noiembrie. Dupa care maurul isi va fi facut datoria...Sau nu?
    • Like 0
  • Se aseamana din ce in ce mai mult cu discutiile dintre Firicel si Celentano. Cineva ar trebui sa renunte la jocul asta ridicol. 'Ba, esti prost?!'
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult