Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Revolta lui Gheorghe Hagi. Marele fotbalist critică nepăsarea autorităților: Spitalul din Constanța ați văzut cum arată? S-a renovat vreo școală generală, un teatru? E posibil, după 30 de ani?

Gheorghe Hagi - captura

Antrenorul Gheorghe Hagi a criticat, într-o conferință de presă, nepăsarea autorităților despre care spune că în 30 de ani nu au renovat spitalul din Constanța, școli sau teatre.

„Spitalul din Constanța ați văzut cum arată? E posibil așa ceva după 30 de ani? După 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? 

S-a renovat vreo școală generală, un teatru? Păi și ce facem că asta are menirea să construiască următoarea generație: școala, artiștii și sportul. Și doctorii, că avem nevoie de doctori, spitale, școală că altfel ce ne facem? Că avem nevoie de ei. Și infrastructura.

Și tot stăm, tot stăm, ne certăm între noi, ăla zice de Gigel, eu de Ionel că-i alb, că-i negru, se bagă titluri din acelea pe care le faceți pentru a se vinde… Dar esența, scopul, care e? Ce ne dorim? Vrem să mergem, să facem ceva frumos, să creăm ceva puternic sau doar așa…”, a spus Gheorghe Hagi, potrivit unei înregistrări publicate pe Facebook de Constanta News.

Gheorghe Hagi a mărturisit, într-un interviu la Digi24, în aprilie 2018, că nu exclude posibilitatea de a candida. Hagi a spus atunci că încă nu știa exact pentru ce funcție, dacă la FRF sau în altă parte, dar a declarat că vrea să mai aștepte „patru-opt ani” până va lua o decizie, pentru că, „la un moment dat te saturi să fii antrenor”.

Citiți și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ada check icon
    "Fotbalul ne interesează și nu altceva"- nu asta spunea la europarlamentare ?
    La lovit grija de cum arata Constanta ?
    Cat e de fals !
    • Like 1
  • Dar parca el zicea ca ei au treaba cu fotbalul si nu cu votatul.. Acum ii pasa de spitale?
    • Like 0
  • mike mike check icon
    Pai guvernul ar fi recunoscator daca Hagi sau altcineva cu viziune ar baga bani si in spitale, infrastructura sau scoli. Viorica and Co. ar zice mersi din doua motive: guvernul nu mai are nici bani dupa ce i-a bagat in bugetari si nici viziune sau idei prea multe nu are. Asa ca, nu ne ramane decat sa clonam oameni precum Hagi sau Ciolos in toate domeniile si atunci vom putea intra si in randul lumii.
    • Like 0
  • Gheorghe Hagi ar trebui sa-si faca mea culpa mai intai, ca cetatean, pentru ca a desconsiderat PUBLIC votul, pana acum. Starea jalnica a Constantei se datoreaza si aceste pasivitati politice a populatiei, inclusiv in randul 'marilor jucatori'.
    • Like 1
  • Un om util, ar face treabă pe domeniul lui.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult