Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Revolta lui Gheorghe Hagi. Marele fotbalist critică nepăsarea autorităților: Spitalul din Constanța ați văzut cum arată? S-a renovat vreo școală generală, un teatru? E posibil, după 30 de ani?

Gheorghe Hagi - captura

Antrenorul Gheorghe Hagi a criticat, într-o conferință de presă, nepăsarea autorităților despre care spune că în 30 de ani nu au renovat spitalul din Constanța, școli sau teatre.

„Spitalul din Constanța ați văzut cum arată? E posibil așa ceva după 30 de ani? După 30 de ani? N-au existat 20-50 de milioane să se renoveze un spital? Oare ce facem noi aici? 

S-a renovat vreo școală generală, un teatru? Păi și ce facem că asta are menirea să construiască următoarea generație: școala, artiștii și sportul. Și doctorii, că avem nevoie de doctori, spitale, școală că altfel ce ne facem? Că avem nevoie de ei. Și infrastructura.

Și tot stăm, tot stăm, ne certăm între noi, ăla zice de Gigel, eu de Ionel că-i alb, că-i negru, se bagă titluri din acelea pe care le faceți pentru a se vinde… Dar esența, scopul, care e? Ce ne dorim? Vrem să mergem, să facem ceva frumos, să creăm ceva puternic sau doar așa…”, a spus Gheorghe Hagi, potrivit unei înregistrări publicate pe Facebook de Constanta News.

Gheorghe Hagi a mărturisit, într-un interviu la Digi24, în aprilie 2018, că nu exclude posibilitatea de a candida. Hagi a spus atunci că încă nu știa exact pentru ce funcție, dacă la FRF sau în altă parte, dar a declarat că vrea să mai aștepte „patru-opt ani” până va lua o decizie, pentru că, „la un moment dat te saturi să fii antrenor”.

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ada check icon
  "Fotbalul ne interesează și nu altceva"- nu asta spunea la europarlamentare ?
  La lovit grija de cum arata Constanta ?
  Cat e de fals !
  • Like 1
 • Dar parca el zicea ca ei au treaba cu fotbalul si nu cu votatul.. Acum ii pasa de spitale?
  • Like 0
 • Pai guvernul ar fi recunoscator daca Hagi sau altcineva cu viziune ar baga bani si in spitale, infrastructura sau scoli. Viorica and Co. ar zice mersi din doua motive: guvernul nu mai are nici bani dupa ce i-a bagat in bugetari si nici viziune sau idei prea multe nu are. Asa ca, nu ne ramane decat sa clonam oameni precum Hagi sau Ciolos in toate domeniile si atunci vom putea intra si in randul lumii.
  • Like 0
 • Gheorghe Hagi ar trebui sa-si faca mea culpa mai intai, ca cetatean, pentru ca a desconsiderat PUBLIC votul, pana acum. Starea jalnica a Constantei se datoreaza si aceste pasivitati politice a populatiei, inclusiv in randul 'marilor jucatori'.
  • Like 1
 • Un om util, ar face treabă pe domeniul lui.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult