Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Rezultate alegeri locale 2016. Exit-poll-uri pentru marile orașe din țară

Rezultate alegeri locale 2016. Republica.ro va publica  începând cu ora 21:00, rezultatele la alegerile pentru primari din principalele orașe ale țării.  Spre deosebire de alți ani, candidatul cel mai bine clasat în urma scrutinului de duminică va fi și cel care va obține fotoliul de primar, fără a mai fi nevoie să se bată cu cel de-al doilea clasat, într-un al doilea tur de scrutin. 

O noutate la aceste alegeri locale o reprezintă scanarea cărților de identitate ale alegătorilor, înainte de primirea buletinului de vot, pentru a preveni situațiile de vot multiplu.

Rezultate Digi 24, exit-poll IRES în Cluj:

Emil Boc a obținut 69,1% din voturi.

George Scripcaru a câștigat Primăria Brașovului, cu un scor de peste 50%, după propriile declarații făcute la Digi 24.

Olguta Vasilescu (PSD) ar fi obținut 42% din voturi la Craiova, potrivit unui sondaj IRES, prezentat de realitatea.net.

Mircia Gutău ar fi câștigat alegerile la primăria Râmnicu Vâlcea, potrivit România TV.

Nicolae Robu ar fi obținut cele mai multe voturi la alegerile pentru primăria din Timișoara, potrivit România TV, care citează numărătoare a partidelor.

Ilie Bolojan ar fi câștigătorul primăriei Oradea, conform România TV.

Gheorghe Falcă ar fi noul primar al Aradului, potrivit numărătorii partidelor, citate de România TV.

Mircea Hava ar fi câștigat un nou mandat la Alba Iulia, conform România TV.

La ora 16:00, prezența la urne ajunsese la 31,6% la nivel național, 5,8 milioane de alegători exprimându-și până atunci opțiunile. Județul fruntaș este Giurgiu cu 40,7%, Bucureștiul aflându-se pe ultimul loc, cu 20,2%.

Vocile Republica - comentarii la cald

Florin Negruțiu explică, într-un editorial, pentru cine a votat.

Deși alegerile locale se țin într-un singur tur, pregătiți-vă pentru turul 2! De ce? Vă dă amănunte Elena Calistru.

Cristian Tudor Popescu votează, sub amenințarea nașterii unei Coaliții Antijustiție. Citiți-l și gândiți-vă dacă „merită” să stai acasă.

Enervat de două lucruri în campania electorală”, Codru Vrabie vă dă un argument valid pentru care ar trebui să mergeți la urne: „Mă concentrez pe listele de consilieri, căutând acolo oameni care ar putea deveni reprezentanții mei în consiliul local, oameni cu care să pot dialoga, cu care să pot explora alternative pentru viitor, la care să văd că au aspirații pentru 2030, de exemplu”.

Alex Livadaru vă oferă o fotografie-simbol a acestor alegeri și o cheie a felului în care gândesc mulți dintre cei care votează azi: „Suntem poporul lui o fi furat, da' măcar a făcut ceva, uite ce colorate și frumoase sunt panseluțele astea!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • G. Falca a cistigat detasat Aradul
    • Like 0
  • Sincer va zic voua dragi candidati despicati sau raspicati firul in 1000 de bucati si refaceti toate structurile care aduc dezechilibru financiar. Scoateti din radacini hotia si minciuna .....curatenie totala.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult