Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

România a depășit 50.000 de cazuri de infecții cu coronavirus. 1.295 de noi îmbolnăviri, în 24 de ore, din 22.787 de teste prelucrate. La ATI sunt internați 409 pacienți

Terapie Intensivă Covid

Foto: Guliver/ Getty Images

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat azi că sunt 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, în 24 de ore, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În total în acest interval de timp au fost prelucrate 22787 de teste.

Numărul de persoane internate cu Covid-19 este de 7.456. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 409 pacienți. 

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi că numărul mare de cazuri de Covid-19 din ultimele zile are legătură cu consumarea bolii la cele aproximativ 4.000 de persoane care au refuzat internarea sau au cerut să fie externate, în perioada în care autoritățile nu au avut pârghii de gestionare a epidemiei. Pentru următoarele două săptămâni, oficialul de la Sănătate avertizează că va urma o creştere progresivă a numărului de cazuri.

Citiți si 

Klaus Iohannis: „Cu un cinism inimaginabil, PSD a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E OK, hai la mare, ca ia uite, e cald, frumos...
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult