Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

România a depășit 50.000 de cazuri de infecții cu coronavirus. 1.295 de noi îmbolnăviri, în 24 de ore, din 22.787 de teste prelucrate. La ATI sunt internați 409 pacienți

Terapie Intensivă Covid

Foto: Guliver/ Getty Images

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat azi că sunt 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, în 24 de ore, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În total în acest interval de timp au fost prelucrate 22787 de teste.

Numărul de persoane internate cu Covid-19 este de 7.456. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 409 pacienți. 

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi că numărul mare de cazuri de Covid-19 din ultimele zile are legătură cu consumarea bolii la cele aproximativ 4.000 de persoane care au refuzat internarea sau au cerut să fie externate, în perioada în care autoritățile nu au avut pârghii de gestionare a epidemiei. Pentru următoarele două săptămâni, oficialul de la Sănătate avertizează că va urma o creştere progresivă a numărului de cazuri.

Citiți si 

Klaus Iohannis: „Cu un cinism inimaginabil, PSD a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E OK, hai la mare, ca ia uite, e cald, frumos...
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult