Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

România pierde cu 4 la 2 în fața Germaniei semifinala Euro U21

România U21-Germania U21

Foto: Guliver/Getty Images

După un parcurs spectaculos, naționala de tineret a Românieia pierdut în fața naționalei de tineret a Germaniei în semifinalele Euro 2019, la scorul de 4-2.

UPDATE: Germania marchează cel de-al patrulea gol.

UPDATE: Germania marchează în minutul 90 și preia conducerea.

UPDATE: Germania egalează la începutul celei de-a doua reprize din penalty. Scorul este 2-2

UPDATE: România a preluat conducerea la finalul primei reprize, după ce Pușcaș a marcat, pentru a doua oară, din pasa lui Andrei Ivan. Tricolorii conduc cu 2 la 1 campioana en titre a Europei. 

UPDATE: Germanii au deschis scorul în minutul 21, dar România a egalat în minutul 26, după un penalty obținut de Ianis Hagi și executat de George Pușcaș.

La meciul care are loc joi, de la ora 19:00, pe „Stadio Renato Dall'Ara” din Bologna, este așteptată o prezență-record a suporterilor români - 20.000 de fani sunt așteptați, potrivit gsp.ro, să îi susțină pe tricolori. Pentru ambele echipe, marea provocare a acestui meci va fi reprezentată de caniculă, meteorologii anunțând o temperatură de 41 de grade Celsius.

Fotbalistul Cristian Manea, a declarat înaintea semifinalei  că el şi colegii săi sunt ca "nişte fraţi". "Sunt foarte bucuros şi mândru că am reuşit să ne calificăm pentru prima oară în semifinale. Am venit aici şi am dat 100% în fiecare meci. Pas cu pas, unul lângă celălalt, am reuşit să ajungem până aici. Eu sper că nu ne vom opri aici", a spus Manea, într-un interviu acordat site-ului oficial al UEFA și citat de Agerpres.ro

Rezultatele pe care tricolorii le-au obținut în grupe permit României să evolueze la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, o performanță pe care fotbalul românesc n-a mai atins-o din 1964.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Sa fie doi si sa nu fie unu" : Boala romanilor...am pierdut dar ce frumos am jucat asa la efect. Nemtii daca nu ar fi castigat sigur ar fi pierdut....! ( te doare capul nu alta de emotiile romanasilor si frica de a castiga ce ne bantuie de-un secol.... )
    • Like 1
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      check icon
      Omiteți un lucru foarte important: germanii sunt foarte obișnuiți să joace FINALA.
      Pe cînd noi, de ceva ani, nu reușim să trecem de ”grupe”!
      Chiar nu vi se pare ciudat ca așa, nitam-nisam, să pretindem acestei echipe să bată ORICE adversar??
      Acum cîțva ani urmăream meciul de tenis Sharapova-Halep. Halep a pierdut iar eu am zis ”e tînără, are timp s-o bată, are timp și de grand slam, are timp chiar și pt nr 1 mondial”. Iar Simo le-a bifat pe toate.
      Aceeași încredere o am aici: băieții sunt tineri și destul de mulți din ei par să aibă ”bastonul de mareșal” în tolbă.
      Serios acuma, chiar nu puteți pretinde nimic alta de la acești băieți (care și-au dat sufletul acolo) decît cîștigarea campiontatului U21??
      Eu, unul, am vrut să văd FOTBAL (cu dedicare). Și l-am văzut, nu mă pot plînge.
      ”am pierdut dar ce frumos am jucat asa la efect”
      ”Efectul” e bun, ”efectul” e ceea ce dorim în sport.
      Ceea ce înțeleg că v-ar satisface pe dvs, se cheamă război..
      • Like 2
    • @
      Conchid : mi se pare a resemnare...inca un motiv pentru care sustin ca succesele romanilor in sport sunt doar accidentale ( de moment )...ne existand o confirmare constanta in timp....de legende individuale sau colective ( pe plan mondial ) nici in visele cele mai frumoase nu se pune problema. In schimb pe plan national intr-adevar poti sa fii orice......
      • Like 1
  • check icon
    E mai onorabil să pierzi cu 4-2 în fața Germaniei decît să faci meci egal cu Albania!
    • Like 1
  • Roxana B check icon
    Pai...ce mai e de zis....
    Germania e totusi Germania...
    Desi ai nostri au jucat bine, dar...nu sint nemti..
    Sau in fine...nemti..naturalizati
    Si-au indeplinit obiectivul.
    Hai baieti!
    • Like 0
  • Hai România, hai băieții!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult