Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

LIVE VIDEO. România în a patra zi consecutivă de proteste. Peste 300.000 de oameni în toată țara

Video: TANANANA

Manifestanții s-au adunat pentru a patra zi consecutiv în Piața Victoriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de schimbările făcute de Guvern legislației penale. Protestatarii au ieșit pe străzi și în țară, dar și în mai multe capitale europene, printre care și Sofia.

UPDATE: Iată cum a arătat astăzi Piața Victoriei.  (foto: Dan Mihai Bălanescu)

UPDATE: Imagini cu protestele din țară.


UPDATE: Sunt peste 300.000 de oameni în toată țara: București - 150.000, Cluj - 40.000, Sibiu - 20.000, Timișoara - 25.000.

UPDATE: Momentul serii! Peste 110.000 de oameni cântă "Desteaptă-te, române!" 

UPDATE: Sunt aproape 100.000 de oameni acum în Piața Victoriei.

UPDATE: Pe o clădire din Piața Victoriei este proiectată această imagine:

UPDATE: La această oră în Capitală sunt peste 60.000 de oameni, la Cluj sunt 30.000, Sibiu - 18.000, Timisoara - 25.000.

UPDATE: Imaginea acestei seri. La protest, in primul rand! "Am 80 de ani, am iesit pentru nepotii mei. I-am vazut ieri la conferinta de presa. Nu iubesc tara, ei se iubesc pe ei!".

UPDATE: Timișorenii cântă imnul României

UPDATE: Zeci de mii de oameni au iesit în stradă în toată România. Numai în Bucuresti sunt 25.000, la Cluj- 20.000, Sibiu- 14.000, Timisoara- 14.000.

UPDATE: Timișorenii strigă „Noaptea ca hoții” și „Abrogați și plecați”.

Foto: Mircea Balea

UPDATE: În Timișoara, 10.000 de oameni scandează „Rușine, rușine să vă fie!” și „DNA să vină să vă ia”. Pe străzi se cântă „Timișoara, Timișoara”

Foto: Mircea Balea

UPDATE: 15.000 de oameni protestează în acest moment în București, în Piața Victoriei.

UPDATE: În Bucuresti, protestatarii si-au pregătit si coregrafie specială pentru această seară.

UPDATE: Sunt peste 10.000 de protestatari în Piața Victoriei, BBC News este live pe Facebook din mijlocul protestatarilor.

UPDATE: La Cluj sunt deja aproape 5.000 de persoane care protestează.

UPDATE: La Iași sunt 2.000 de persoane în stradă, sunt sute de manifestanți și la Brașov, Constanța, Ploiești, Craiova.

UPDATE:  În piață sunt la această oră peste 5.000 de oameni. A fost închis traficul dinspre Kiseleff spre Calea Victoriei și dinspre Lascar Catargiu și Ștefan cel Mare spre Mihalache.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce ati scos videoul sau imi spune ca nu am permisiune sa il vad?! Doamna este bunica mea!!!
  • Like 0
 • Am o sugestie, dar nu ma pricep sa o redactez.
  Sa se dea o ordonanta pentru dl. Dragnea, poate nu cu nume ci cu criterii de calificare din dosarele lui, ca la licitatii;
  Sa se abroge actuala ordonanta.
  Ma gandesc ca pentru tara noastra putem face o exceptie, daca ceilalti multi sunt trasi la raspundere atunci cand incalca legea.
  • Like 0
 • Mândru de Craiova, si azi au fost minim 10.000. Protestatarii s-au plimbat in grup circa 11km din centru prin cateva cartiere si inapoi. Zi de zi vad mai multi oameni, de la 15 la 80 de ani. Tot respectul pentru bunicii care au forta si vointa sa iasa in strada alaturi de noi.
  • Like 0
 • Eugen check icon
  Si Ploiestiul este omis cam de toate stirile desi si aici demonstreaza zilnic cate 4-5 mii de oameni
  • Like 1
 • Superba seara asta. Eram rupt de picioare pana la 22, cand ne am aplecat pentru momentul de liniste inainte de imn si apoi am inceput sa cantam, parca as mai fi stat pana dimineata, disparuse orice oboseala si eram iar fresh. Obraz sa n aiba cei carora nu le place imnul national, e mai actual si mai adecvat astazi ca niciodata. Iar cei care ne critica, ar face bine sa vina cu noi, pentru ca e absolut fabulos ceea ce se intampla, ii primim fara niciun resentiment, indiferent ca sunt PSD-isti sau fani ai televiziunilor de propaganda. Nu stiti ce pierdeti. E si ceva haleala pe acolo daca reactionati doar la impulsul stomacului:)
  Urmeaza 2 zile de foc, nelucratoare, ar fi bine sa fim acolo cat mai devreme, presiunea trebuie sa fie maxima in astea 2 zile, deoarece e posibil ca CCR sa dea termen dupa expirarea celor 10 zile si totul sa fie in zadar. Abrogarea este obiectivul, nu renuntati!
  • Like 2
 • Exercitiu de aritmetica simplu ( recomandat inclusiv tuturor televiziunilor care s-au blocat la cifra de 300.000 ca un numar magic!)

  Bucuresti - 150.000
  Cluj - 40.000
  Sibiu - 20.000
  Timisoara - 25.000
  Craiova - 15.000 ( unii spun 10.000 propun cifra mai mica ) 10.000
  Iasi - 10.000
  Constanta - 12.000
  Brasov - 10.000
  Bacau - 5.000
  Galati - 8.000
  Bistrita - 5.000
  Baia - Mare - 5.000
  Oradea - 3.000
  Arad - 3.000
  Medias - 2.000
  Targu Mures - 7.000
  ----------------------------------
  Tragem linie si adunam -
  TOTAL 17 orase = 335.000

  Lipsesc foarte multe date despre alte orase resedinta de Judet precum si foarte multe orase mai mici.... Deci Domnilor cred ca s-a depasit de mult cifra de 400.000... Ar fi poate cazul ca Aritmetica sa corecteze Rutina....
  • Like 2
  • @ Persida Diaconeasa
   check icon
   Ai uitat să adaugi pe listă Alexandria (oraș martir, am putea spune) unde a protesta poate fi considerat un act de eroism. Un manifestant de acolo face cât zece din oricare altă zonă.
   Alaltăieri seară la miting se numărau cam o sută de oameni, vii.
   • Like 1
 • Ioan check icon
  Si daca iesim in strada fara a scanda ceva, intr-o manifestare muta, acuzatoare, insinuanta- nevinovat insinuanta, netendentios, am fi culpabili? Chiar trebuie invocat IMNUL NATIONAL in jongleria asta PSD-ista? ei-voit fara majuscula, nu vor face pasul de bun simt inapoi; e cu putinta sa accepte un compromis, dar...
  • Like 0
 • tot timpul se uita iasiul...
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult